Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Un premier tehnocrat, doi premieri tehnocrati

Ce-ar fi sa avem, incepand din ianuarie 2017, un al doilea premier tehnocrat ? Evident, altul decat Dacian Ciolos, care e uzat, amatoristic, politizat, detestat destul. PNL-ul (burdusit cu basisti penali, pe care madona binomica si internationala de la DNA nu-i are inca in vedere) se indreapta spre un binemeritat dezastru electoral. Iar Nicusor Dan si Clotilde Armand nu s-au maturizat cat trebuie ca sa „salveze”, impreuna cu sustinatorii lor din umbra, mult fantomatica, invizibila dreapta.
Daca presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu mentorii sai internationali, e atat de atasat de tehnocratie, de care habar n-avea pana mai ieri, PSD-ul poate veni, la randul lui, cu un premier tehnocrat, Calin Georgescu. Conform presei din ultimele zile, Calin Georgescu este sustinut „de Federatia Societatea Civila Romaneasca, constituita din 12 entitati juridice reprezentative la nivel national : In opinia noastra, domnul Calin Gerogescu este omul cel mai potrivit pentru a strange in jurul sau toate resursele pentru realizarea reconcilierii nationale. Proiectul de tara („Hrana, apa, energie” – n.n.) cu care ni se adreseaza noua, poporului roman, constituie un veritabil program de guvernare”.
Recent, presedintele Klaus Iohannis a socat majoritatea romanilor cu optiunea sa foarte minoritara pentru casatoriile unisex. Isi putea permite el, minoritarul, ales in mod aproape inexplicabil intr-o tara majoritar ortodoxa si apasat conservatoare, o asemenea optiune ? Majoritarii romani vor intelege ca le-a fost ales un minoritar nu intamplator. Data viitoare vor fi foarte atenti.
Si, de fapt, data viitoare e in decembrie care vine. Liderul PSD Liviu Dragnea si-a manifestat clar optiunea pentru familia traditionala. PSD incearca sa propuna chiar un referendum la aceeasi data cu alegerile generale. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a finantat generos constructia Catedralei Mantuirii Neamului. PSD se pozitioneaza ferm ca un partid national si conservator-social. Asta in vreme ce PNL zboara in toate directiile promovate de ONG-uri, sustinut de o falsa societate civila. O asa-zisa societate civila finantata gros, ca o armata, din strainatate. Impreuna cu USR, adus in eprubete din aceleasi strainataturi.
Surprinsi de evolutiile grotesti ale „oamenilor de bine” impusi pe scena publica de servciile speciale, de la centru si de la alte centre, multi romani vor vota cu seninatate, pentru prima oara in viata lor, cu PSD. Intrebarea e daca PSD va sti de asta data ce sa faca cu o victorie din nou prea mare. Un guvern format din tehnocrati si politicieni, cu autentici profesionsti din partide si cu oameni maturi politic din societatea civila sanatoasa va fi, poate, solutia. Iar tema-cheie a lui Calin Georgescu este chiar reconcilierea nationala, pentru reconstruirea unei tari vlaguite, violentate, suferinde intr-un context international foarte primejdios.

Petru Romosan      
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page