Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1221)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

La data lecturari acestui eseu, multi dintre dumneavoastra vor fi in posesia numelui celui care a fost catapultat in cladirea locata pe 1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC, si care va conduce aparent destinele omenirii, desi, greu de crezut, deciziile majore ale Americii nu se mai iau de secole in perimetrul geografic American, ci in sfere inaccesibile gandirii umane. Oricum, indiferent de ocupant, Vox Populi, Vox Dei –The Voice of The People is A Voice Of God - Vocea Poporului este Vocea lui Dumnezeu, ramane o expresie de esenta latina, cu autor necunoscut, fara aplicativitatea la perioada istorica in care ne aflam. Evenimentele care s-au succedat de-a lungul existentei omenirii si calitatea lamentabila a celor ajunsi factori decizionali, demonstreaza ca Vox Populi este departe de a fi Vox Dei, ci mai degraba Vox Derbedeis !!!
Sunt ferm convins ca rezultatele alegerilor vor confirma cele regasite in Biblie - Cartea lui Isaia - Isaiah, scrisa in anul 627 BC, considerat unul dintre cei mai mari Profeti, din Cartea Legii, o capodopera a genului si care acopera perioada cea mai mare din Imparatia lui Judah, incepand cu domnia lui Uzziah(792-740 BC), cunoscut si ca Azaria, mentionat si in geanologia lui Isus Cristos, in Epistola - Evanghelia dupa Matei si continuand cu domnia Imparatilor Jotham, Ahaz si Hezechia(715-687 BC) si pot fi lecturate in capitolul 41, versetul 24 si care au o conotatie perfecta cu evenimentele din 8 Noiembrie 2016: ”Iata ca sunteti nimic si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi - Behold, ye are of nothing and your work of nought; an abomination is he that chooseth you”. Sa fi anticipat Issaia, cu aproape 1390 de ani in urma, calitatea lamentabila atat a alegatorilor cat si a alesilor ? Indiferent de rezultat, avem o reconfirmare a celor rostite de personajul Scar, din Musicalul “'The Lion King': ” we are all surrounded by idiots - noi toti suntem inconjurati de idioti”. Eu consider ca acest atribut constituie o inadmisibila dragalasenie, atat timp cat Casa Alba, parafrazand pe HL Mencken, va fi “ornamentata cu un veritabil moron(superlativul idiotului”. Ce multa dreptate a avut psihoanalistul Sigmund Freud, cand a afirmat: ”America is the most grandiose experiment the world has seen, but, I’m afraid, it is not going to be a success - America este cel mai grandios experiment pe care l-a vazut omenirea, dar, ma tem, ca nu va fi un success". Tot de la Sigmund ne-a ramas ca , “America este  gigantica, dar o gigantica eroare - America is gigantic, but a gigantic mistake". Tot acest geniu cerebral a avertizat ca ”majoritatea populatiei nu doreste intr-adevar libertate, deoarece libertatea presupune responsabilitati, majoritatea populatiei este speriata de responsabilitati - most people do not really want freedom, because freedom involves responsibility, and most people are frightened of responsibility”.
Pana si filosoful Platon(428-348), fondatorul primei institutii de invatamant superior din lume, Academia din Atena, in capodopera “The Republic”, scrisa la 387 BC  a avertizat ca demacratia - rule by the people, “insemna un vot pentru fiecare cetatean, ignorantii fiind inclusi”. Indiferent ce se va vota,”esenta democratiei nu consta in votare ci in numaratoare", sau parafrazand pe Iosif Dugasvili, devenit ulterior Iosif Visarionovici Stalin, “Nu conteaza ce votati voi, conteaza ce numaram noi”, va asigur ca avand precedente similare, cand “grupuri inarmate de simpatizanti” au terorizat alegatorii la precedentele alegeri, imi permit un sfat, adresat celui nominalizat, desprins din operele militantului, as zice si filosofului Indian, Mahatma Gandhi; ”There is a higher Court than Courts of Justice and that is the Court of Conscience. It supercedes all other courts - Exista o Curte mai inalta decat orice Curte Juridica; aceea este curtea constiinte". In ce ma priveste, sunt sigur ca Agripina, Billa sau cum vreti s-o numiti, nu este familiara cu aceasta notiune, asa ca, asa cum am afirmat in fata autoritatilor americane care ne-au convocat ca jurati, atat eu cat si sotia mea am afirmat: singura justitie in care credem si de care suntem convinsi ca nu scapa nimeni, este Justitia Divina. Asa ca Billa, get prepared !!!
Inainte de a incheia acest eseu, doresc sa va refamiliarizez cu termenul de Vox Popului, Vox Dei si cu cele ramase de la Alcuin, un intelectual dominant al Epocii Carolingiene, considerat unul dintre cei mai mari arhitecti ai Renasterii Carolingiene - Carolingean Renaissance, care intr-o scrisoare adresata in anul 798 Regelui Frantei, Charlemagne, a facut urmatoarea precizare: ”Nec audiendi qui solet dicere Vox Popului, Vox Dei, quum tumultuositas vulgi, simper insaniae proxima sit - And those people should not be listened to who is keep saying Vox Populi Vox Dei, since the riotousness of the crowd is always very close to madness - Nu trebuie ascultati cei ce spun Vox Populi Vox Dei - vocea Poporului, Vocea lui Dumnezeu, din moment ce freamatul - reactia multimii este aproape intotdeauna identificata cu nebunia.
Pana ce sa realizam cu ce este identificata “multimea” si inainte de a va familiariza si cu filosoful Goustave Le Bon si capodopera The Crowd, haideti sa vedem caracterizarea magulitoare facuta de Congressul USA la adresa poporului si expusa de profesorul Walter E Williams de la George Mason University: ”suntem o masa de idioti utili, usor de manevrat si total dezinformati”. Cred ca s-au referit in exclusivitate la ei. Nu cred ca un  popor, in ciuda unor reactii infantile, poate fi considerat idiot, din moment ce a debarcat in aceasta tara, la 20 Noiembrie 1621 si la numai 15 ani, a infiintat prima Universitate la Harvard. Ar fi foarte indicat sa se explice acest lucru unor pretinsi istorici, unii chiar cu doctorate in domeniu, care confunda colonizarea Australiei cu colonizarea Americii. Cei 52 pasageri ai vasului Mayflower au fost Puritani, persecutati religios in Anglia si nu ocnasi, talhari etc cum se vehiculeaza prin Romania, in special in Transylvania, judetul Mures. Nu de alta, dar “ochii si urechile” verilor Hans Klem si Jim Pettit” sunt intotdeauna pe receptie si mai beneficiaza si de ajutorul neprecupetit si multilateral al unor minoritari bine intentionati. Atunci sa nu ne mai mire declaratii si vizite facute in fief-ul celor care vor sa avem soarta impartasita de Polonia de trei ori, incepand cu 24 Noiembrie 1775. Se aude la SRI si la SIE?, nu de alta dar 2018, este around the corner si nu stim ce ne aduce viitorul si zecile, poate chiar sutele de milioane de dolari, oferite cu marinimie de individul numit George Soros, care deja a preconizat dezmembrarea TARII.!?! Hat Off - Palaria Jos lui “varul Vladimir” care l-a declarat “persona non grata” si nu are acces in tara vecina si "pretina" !
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page