Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ohrana a murit, traiasca K.G.B.-ul!

General Br. (r) Aurel I. Rogojan


Reflectii amare despre revenirea Basarabiei la Romania

Cel mai mare si periculos secret pentru securitatea nationala a Romaniei il reprezinta intinderea si adancimea operatiunilor unor servicii speciale, intre care primeaza cele ale Moscovei, pentru mentinerea controlului si manipularea intentiior decizionale in sfera celor trei puteri ale statului roman, in media si organizatiile neguvernamentale. Sambata, 22 si duminica, 23 octombrie 2016, am avut parte de o astfel de operatiune, pentru a carei acoperire, servicii speciale interesate si agenti ai acestora din structurile puterii statului roman, dar si din asa-zisa societate civila s-au folosit, in mod criminal, de marele si nemuritorul ideal al unitatii nationale a Romanilor. Acest mare si nemuritor ideal a mai fost compromis, dar recenta provocare nu poate fi extrasa din contextul mizei alegerilor prezidentiale care vor avea loc peste o saptamana la Chisinau, din contextul declaratiilor ambasadorului S.U.A. in Republica Moldova, referitoare la istoria Moldovei si despre contraproductivitatea idealului unionist, din contextul repetatelor avertismente, incepand cu anul 1996, ale lui Vladimir Putin, potrivit carora punerea in discutie a frontierei de est va atrage dupa sine punerea in discutie a chestiunilor privitoare la Transilvania, Banat si Dobrogea. Cine, cum si cand a mai compromis marele si nepieritorul ideal de unitate nationala a romanilor? Agentii Moscovei din conducerile de la Bucuresti si Chisinau, care, in anul 1991, in pofida avertismentelor primite de la Washington, in loc sa purceada la unire, au deschis cale libera multiplicarii entitatilor statale romanesti. Asa ne-am trezit cu un Partid al Moldovenilor, apoi si cu o Comunitate a Moldovenilor, cu idealuri unionist-secesioniste, adica o Moldova Mare in Comunitatea Euroasiatica a Statelor Independente.

Pasul urmator, in cea mai pura logica a Ohranei tariste, la Moscova s-a elaborat un plan al „aducerii fluturilor la lampa". Amenintarea imediata din partea Romaniei pentru Moscova era idealul unionist. Drept urmare, un agent al K.G.B.-ului si-a facut aparitia pe holurile fostului Comitet Central al P.C.R., unde functiona Senatul Romaniei, pentru a flutura si oferta ciorna platformei miscarii unioniste „Romania Mare". Senatorul Radu Ciontea („Vatra Romaneasca, P.U.N.R.), care a fost primul ofertat, a replicat direct: „Mai, tu esti nebun, chiar nu iti dai seama ce faci?". Nu a muscat Radu Ciontea, dar nada i-a momit pe altii. La un moment dat, toata floarea vestejita a serviciilor secrete ale Moscovei s-a aciuat la P.R.M., compromitand idealul „Romania Mare". Cum agentii Moscovei de la Bucuresti nu aveau astampar, in etapa urmatoare au orchestrat mitingul cu Corneliu Coposu si cusca de fier din fata Ambasadei U.R.S.S. la Bucuresti. Apoi au facut declaratii unioniste belicoase din ipostaza de sefi ai serviciilor secrete, urmarea fiind conflictul transnistrean din anul 1992, cand masacrarea patriotilor unionisti a fost ascunsa cu lamele buldozerelor. Au urmat apoi actele de tradare si compromitere a marelui si nepieritorului ideal al romanilor parafate in Tratatul cu Ucraina. Ca si cum nu ar fi fost suficiente tradarile anterioare, in actele, gesturile si faptele presedintelui Traian Basescu am avut dovada unui profesionist al permanentelor provocari si diversiuni de care Moscova avea nevoie pentru argumentarea tezei „romanismului agresiv". Traian Basescu ii iubeste pe romanii de peste Prut la fel de putin, sau de mult, cat pe noi romanii care l-am avut presedinte un deceniu, deceniu in care ne-a esuat statul, am fost asasinati economic si am devenit cel mai mare popor migrator din istoria erei crestine.

Nu mi-am propus sa descalcesc itele aparitiei miscarii „Platforma Unionista Actiunea 2012" si nici legaturile liderului acesteia cu Traian Basescu, via Robert Turcescu. Controversele privind asa-zisa „lucratura ruseasca" de „internationalizare a chestiunii reunificarii Basarabiei, prin coalizarea a peste 30 de organizatii neguvernamentale de pretutindeni", au aparut imediat ce s-a auzit de „Actiunea 2012". Nimeni nu s-a sesizat de absenta din aceasta platforma a reprezentantilor filonului unionistilor dincolo de orice banuieli. Am vazut, in schimb, dotarea cu corturi noi-noute, precum si ordinea cazona a campusului instalat de combatantii angajati in „Marsul Lupta pentru Basarabia". Provocarile dintr-o parte sau alta au dus la un foarte bun rezultat. Cel scontat. Jandarmul roman, emblema propagandei sovietice antiromanesti in chestiunea Basarabiei, este din nou la ordinea zilei. De aceasta data ca munitie pentru candidatul Moscovei la presedintia Republicii Moldova. Revendicarile pe care reprezentantii Platformei Unioniste „Actiunea 2012" le-au exprimat fata de Guvern, luate ca atare, pot deveni periculoase in interpretare juridica „lato senso", avand in vedere calitatea Republicii Modova de subiect al dreptului international. Fapt pentru care nu putem decat saluta abtinerea Guvernului si cumpani asupra ratiunilor reprezentantilor partidelor politice, mass-media si ai societatii civile.

Cand nu intelegi ce se intampla, astepti sa vezi „qui prodest"? Romaniei? Republicii Moldova? Candidatilor prezidentiabili Maia Sandu sau Igor Dodon? Sau sforarului din spatele tuturor?! Stiu de la tata si de la Eminescu ca romanii traiesc, cu sufletul si fiinta, de la Nistru pana la Tisa. File de istorie, candva ascunse, mi-au mai dezvaluit ca Patria Romanilor este spatiul etnogenezei neamului, iar Tara Romanilor este doar ceea ce ne-a mai ramas de pe urma cataclismelor geopolitice, a conspiratiilor internationale si a tradarilor de Neam si Patrie. Urmele salasurilor stramosilor pastori, dar si ale sarariilor, caci turmele aveau nevoie de sare, care se gasea la suprafata doar in arealul carpatic, au fost gasite din nord-estul Marii Negre pana in Muntii Pindului, din Pind pana in zona Balticii, iar in est pana in Boemia si Moravia. Nicolae Iorga spunea ca "atat in Serbia, cat si in Bulgaria sunt sute de mii de romani care traiesc dincolo de apa tocmai cum traiesc oltenii si taranii munteni pe malul cel stang", iar George Valsan ca avem aici "o adevarata Bucovina de Sud".

Legaturile dintre nordul si sudul Dunarii sunt evidente si prin stramutarile de populatie. In anii 10- 12 i.Hr., consulul Sextus Aelius Catus transfera 50.000 daci la sud de Dunare, la 57-67 i.Hr. guvernatorul Moesiei stramutase 100.000 suflete in dreapta fluviului. Dintre cei 80 de imparati romani 40 au fost de origine traco-iliro-daca. Iosif Constantin Dragan le insira numele in „Istoria romanilor". In anul 328 Constantin cel Mare a facut pod de piatra peste Dunare. Importanta exceptionala in destinele Imperiului Roman a zonei intre sec III-VI l-a facut pe V. Besevliev sa vada in statul roman de atunci un „imperiu roman de neam tracic". In est, romanii transnistreni au fost prezenti mult dincolo de Nistru, precum si pe aliniamentul Camenita-Donet (Ucraina lui Duca Voda, care a fost, de altfel, numit de otomani, in anul 1680, „hatman al Ucrainei"). De asemenea, aromanii musulmani populau nordul Marii Azov. In aceste teritorii, slavii (rusii si ucrainenii) au aparut dupa anul 1700, incepand cu domnia lui Petru cel Mare.

Romanitatea estica s-a tot restrans, pe masura afirmarii statalitatii slavilor estici si extensiei lor teritoriale spre vest si sud. In anul 1740, slavii au ocupat teritoriile din margine („ucraina"), patru decenii mai tarziu au luat Transnistria si in anul 1812 Basarabia. La 27 noiembrie 1918, Basarabia a fost cea dintai „provincie exterioara" a Romaniei care s-a unit cu Romania. In iunie 1940, Stalin a reanexat-o, adaugand in plus Bucovina de Nord si Herta. In total, slavii estici au luat din Patria Romanilor 164.500 kmp. Azi Romania are o suprafata de 238.391 kmp. Cu entuziasm gratuit, cu nesabuinta patriotarda si demagogie politica, in conditiile de faliment al politicii externe si cu o strategie de securitate nationala alcatuita din lozinci, indivizi aparuti de nu stim unde pot face Romania si mai mica. Apoi, ne vor sfida si ne vor ranji in fata: „Ohrana a murit, K.G.B.-ul sa traiasca!"[1].
-------------------------------------------
[1] Ohrana a fost creata in 1880, ca inlocuitoare a Departamentului al III-lea al Cancelariei Imperiale - Departamentul pentru Apararea Securitatii Publice si a Ordinii (in limba rusa: ????????? ?? ????????? ???????????? ???????????? ? ??????? - Otdelenie po ohraneniiu obscestvennoi bezopasnosti i poriadka), numita in mod obisnuit Departamentul de Aparare (???????? ????????? - Ohrannoe otdelenie). Ohrana, ori Ohranka din Rusia a fost politia secreta a Imperiului tarist Rus, parte a departamentului de politie a Ministerului Afacerilor Interne (M.D.V.). In actiunile sale, Ohrana era sprijinita de Corpul Special de Jandarmi.Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page