Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Atelierul de Scriere Creativa în SF & Fantasy

Incep inscrierile pentru editia nr. 4!

Bookblog.ro si Club Revdepov va invita la editia nr. 4 a Atelierului de Scriere Creativa in SF & Fantasy. Daca iti place sa scrii, esti indragostit de SF & F si visezi ca numele tau sa apara in revistele din Romania, sa cunosti scriitorii ale caror carti le citesti si chiar sa ajungi ca ei intr-o buna zi, rezerva un loc la atelier.

Dupa ce antologia cuprinzant textele absolvetilor primei editii a atelierului a fost lansata anul trecut la Editura Millenium Books – Eroi fara voie – iar o a doua antologie cu textele cursantilor de la editia numarul doi si trei este in pregatire, cautam nume noi care sa se regaseasca in paginile viitoarelor antologii.

Atelierul de Scriere Creativa in SF si Fantasy organizat de Club Revdepov si Bookblog.ro este singurul atelier de scriere creativa dedicat genurilor SF si Fantasy!  Cea de-a patra editie a Atelierului se va desfasura in perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2016, iar inscrierile au inceput deja si dureaza pana pe 20 octombrie.

Cine vor fi maestrii tai?

I-am ales pe cei mai buni pentru a te indruma in ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri si care sunt citate de cate ori se vorbeste despre varfurile SF-ului romanesc: Michael Haulica si Danut Ungureanu sunt cei care coordoneaza atelierul.

Beneficii?

Pe langa toate cunostintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta si feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze intr-o antologie SF & Fantasy. Prima serie de cursanti a fost publicata deja: „Eroi fara voie” este numele primei antologii, aparuta la editura Millenium Books.

Iar multe dintre prozele lucrate in cadrul atelierului au fost publicate si in reviste, majoritatea in regim profesionist, fiind bine primite de critica si de public.

De asemenea, absolventii au infiintat, la initiativa lui Michael Haulica, cenaclul „Sectia 14”, in cadrul caruia se intalnesc si isi discuta textele, ajutandu-se reciproc.

Cum te inscrii?

Trimite, pana pe 20 octombrie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 4” si motivatia participarii la simina [at] revdepov.ro. Cursul se va tine intr-un loc central din Bucuresti, costa 600 de lei si cuprinde 12 intalniri (cate doua pe saptamana, de 1h 30, luni si miercuri, de la 19:00 la 20:30). Locurile se ocupa in ordinea inscrierii.

Mai multe detalii despre atelier la adresa revdepov.ro/ateliere/sff  si Event pe Facebook

Scriitorul Lucian Dragos Bogdan: „Constat cu placere ca participantii la Atelierului SF organizat de Revista de povestiri si Bookblog  furnizeaza fara exceptie texte peste medie, ceea ce ma face sa salut initiativa organizarii acelui eveniment care poate contribui - incep sa fiu tot mai convins de asta - la revirimentul SF-ului romanesc.”

Editorul Andreea Sterea (Crux Publishing): „Rezultate spectaculoase, cel putin din punctul meu de vedere: proze foarte bune (semnate de tineri talentati si ambitiosi) publicate in reviste de prestigiu online si tiparite, o antologie (...) si, mai ales, o seama de autori debutanti care promit foarte multe pentru viitorul SF&F contemporan.”


--
Andreea Chebac
Project Manager
chebac.andreea@gmail.com
andreea@bookblog.ro
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page