Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Oferta de carte =Octombrie - 2016= (CU PREMII)

Parohia Malovat

Loc. Malovat - Jud. Mehedinti

Romania

Tel.0724.99.80.86

E-mail: stanciulescubarda@gmail.com

       

Oferta de carte
=Octombrie - 2016=
(CU PREMII)

 

               Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam  lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta,  ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs.  spirituale, cat si ale celor dragi.

                  Parohia noastra pune la indemana tuturor carti ziditoare de suflet, de literatura, de istorie, filozofie si din alte domenii, tocmai in aceasta perioada, cand, pe toate canalele de informatie, suntem bombardati cu  tot felul de produse menite sa ne indeparteze de Dumnezeu. Cartile propuse de parohia noastra pot fi hrana pentru sufletul Dvs., dar si un cadou fericit, pe care il puteti oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, desi multe sunt doar simbolice si de circumstanta. Noi va punem la dispozitie carti, care sa fie un prieten de nadejde pe drumul catre Dumnezeu, atat pentru Dvs., dar si pentru cel ce le primeste ca dar din partea Dvs.  O scurta privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achizitionate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea si competenta publicatiilor in domeniile mentionate mai sus.

                 Intelegem ca aceasta activitate de raspandire a publicatiilor religioase crestine ortodoxe face parte din insasi misiunea noastra de a raspandi, cu timp si fara timp, cuvantul lui Dumnezeu. Datorita acestei lucrari, putem sa desfasuram si o serie de activitati misionar-pastorale in parohie, de ajutorare a unor familii si persoane aflate in dificultate, donatii de carti in parohie, gratuitatea serviciilor religioase si multe altele.

                 Va multumim cordial celor care ati comandat deja carti. Va multumim celor care ne-ati incurajat, celor care ne-ati indrumat. Va multumim si celor care nu ne-ati raspuns. Din toate am inteles ca doriti sa avem lucrari cat mai bune, cat mai ziditoare de suflet si cat mai diverse. Ne straduim sa implinim aceasta dorinta a Dvs. Speram ca prezenta oferta sa fie mult mai interesanta. Regretam, insa, ca stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc in cele mai multe cazuri la cate un singur exemplar.

             Trimitem carti si in strainatate, daca ne sunt solicitate, cu precizarea ca taxele postale revin cumparatorului. Pentru trimiterile in tara taxele postale sunt suportate de parohie.

               Incepand cu aceasta luna, acordam o carte drept cadou pentru fiecare comanda de carti adresata parohiei noastre. Asadar, va asteptam comenzile!

              Precizam, de asemenea, ca publicam, de doua ori pe luna, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de persoane din afara parohiei, prin posta sau pe e-mail. Daca va intereseaza, comunicati-ne si va putem trimite si Dvs. aceasta publicatie a noastra gratuit. Gasiti acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.

               In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn, ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre. Oricum, sa dea Dumnezeu ca acesta sa fie singurul necaz al Dvs., altele sa nu mai aveti.

               Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:

A.  Carti recent aparute:                 

 

 

1.     Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Cristian Stanciulescu-Barda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2014), Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. II, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, plastifiata, format A5, 692 pagini, 45 lei;

Cartea cuprinde capitolele: Istoria Bisericii Universale, Ecumenism, Bizantinologie, Patrologie, Istoria Religiilor, Etnografie si Folclor. Volumul contine acele materiale care privesc raspandirea crestinismului in lume timp de 2000 de ani, relatiile dintre Biserici, relatiile crestinismului cu necrestinii, evolutia sentimentului religios la diferite popoare, traditii, obiceiuri si datini romanesti si nu numai. Cele mai importante din cele peste 7.000 de materiale bibliografiate beneficiaza de un rezumat telegrafic. Cartea se constituie ca un instrument indispensabil de lucru pentru preoti, profesori de teologie, studenti, masteranzi si doctoranzi, pentru cercetatori si oameni de cultura. In cei 140 de ani de aparitie, revista a devenit un adevarat depozitar de gandire, cercetare si fapta  teologica.  

 

2.    I. Neacsu, Oastea pandurilor, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, plastifiata, format A5, 167 pagini, 10 lei;

Ioan Neacsu stie sa struneasca excelent cuvantul scris. Frazele sunt frumos rotunjite, mustind de informatie; ideile se insiruie cuminti, formand adevarate planuri citadine, cu bulevarde, strazi, intrari, cu parcuri si locuri de agrement, cum ar fi spus Nicolae Iorga. Cartea lui Ioan Neacsu se citeste cu placere, curiozitatea stapanind pe cititor de la un capat la altul al sau. Nu trebuie sa fii istoric ca s-o lecturezi. Autorul stie sa-i serveasca cititorului informatiile in mod gradat, fara a-l coplesi, fara a-l plictisi. Cand termini aceasta carte, exclami cu admiratie si convingere: iata cum un istoric adevarat ne invata ce-i dragostea de neam, de tara, de marii eroi; iata cum un  intelectual de provincie reuseste sa intre in randul istoricilor consacrati prin munca cinstita si asidua, prin competenta si prin dragoste de adevar. ?i in cazul de fata, Istoria se dovedeste a fi o adevarata ,,invatatoare a vietii”, cum ar fi spus Herodot.

 

3.    Gr. Maerean, Chemari la Domnul, vol. V, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, 250 pag., format A5, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, 20 lei:

Si in acest  volum, autorul continua seria predicilor, eseurilor si meditatiilor autorului. El simte ca o povara a sufletului sau starea moral-religioasa decazuta a contemporanilor sai si considera ca o datorie de constiinta sa contribuie, cu posibilitatile sale, la redresarea situatiei si la innobilarea semenului.  Este o carte care zguduie sufletul cititorului. E imposibil sa ramai indiferent fata de rostul tau in lume, dupa ce citesti o asemenea carte.

 

3.     Gr. Maerean, Chemari la Domnul, vol. IV, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, 242, pag., format A5, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, 20 lei:

Credem ca, in viata civila, Parintelui Grigore Maerean i s-ar fi potrivit cel mai bine meseria de medic chirurg. Spunem aceasta, observand modul hotarat, energic, cu care taie ,,in carne vie” in domeniul comportamentului moral. Am citit multe predici apartinand multor autori. Am predicat de nenumarate ori in cei aproape patruzeci de ani de preotie si, la randul meu, am ascultat predicatori de toate categoriile. Niciodata nu am fost izbit de atata sinceritate si franchete ca in lecturile lui Grigore Maerean. El este omul care, fara jena, menajamente sau diplomatie, spune lucrurilor pe nume, indiferent daca deranjeaza, supara sau enerveaza pe cineva. El coboara analiza sa pana in substraturile cele mai intime ale constiintei si comportamentului uman, scoate la lumina aspecte pe care doar le banuim. El taie cangrena, o pune pe masa, o diseca profesional si ne face sa simtim dezgustul fata de pacat, fata de decaderea morala a societatii in general si  a noastra in special.

 

4.Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Cristian Stanciulescu-Barda, Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2014), vol. I, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, 636 pag., format A5, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, 40 lei.

Volumul I al lucrarii urmareste sa prezinte bazele crestinismului (Sectiunea Biblica), stradaniile Sfintilor Parinti si teologi de a aprofunda invatatura crestina (Sectiunea Sistematica: Dogmatica, Morala, Filozofia crestina), cat si mijloacele si strategiile prin care crestinismul s-a putut raspandi in lume(Sectiunea Practica: Dreptul bisericesc, Liturgica, Omiletica si Catehetica, Pastorala, Muzica, Pedagogia si Indrumarile misionare sau Sectologia). Al doilea volum isi propune sa prezinte crestinismul in special si religia in general ca fenomen istoric, ce s-a dezvoltat de-a lungul veacurilor in contextul unor realitati culturale, sociale, politice si religioase specifice(Sectiunea Istorica: Istoria Bisericii Universale, Bizantinologia si Istoria literaturii crestine sau Patrologia, Istoria Religiilor). Crestinismul se remarca drept o religie superioara, cu origine divina, capabila sa-si croiasca drum in lume in ciuda tuturor vicistitudinilor celor doua milenii ale sale, capabil sa devina una din cele mai puternice religii ale lumii, in permanenta expansiune in plan spiritual. Crestinismul constientizeaza rolul ce-i revine in lumea contemporana pentru restabilirea pacii dintre indivizi si popoare, se raliaza fortelor majore ale lumii menite sa participe la rezolvarea problemelor planetare.  Al treilea volum, – si cel mai dezvoltat -, cuprinde Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, Istoria Romaniei, Literatura, Folclor, Redactionale, urmarind sa prezinte aparitia, raspandirea si dezvoltarea crestinismului la poporul roman din epoca apostolica pana in vremea noastra. Invatatura Mantuitorului Iisus Hristos, profetiile Sale, jertfa Lui si a tuturor martirilor crestini stau la temelia Bisericii si nimeni si nimic nu o va nimici pe dansa. Acesta este mesajul pe care am dorit sa-l transmitem tuturor celor ce vor folosi lucrarea noastra. Daca vom reusi sa le intarim credinta, inseamna ca ne-am atins scopul ce ni l-am propus.

 

5.     Gr. Maerean, Chemari la Domnul, vol. II, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, editia a II-a, 216 pag., format A5, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, 15 lei.

Venit din lumea laica, dupa cateva decenii de munca grea de mina, autorul s-a stabilit la Manastirea Lainici si aici a trait pana la sfarsitul vietii intr-o modestie si simplitate, cum numai la sfinti poti gasi. In linistea chiliei sale si-a scris gandurile, meditatiile, a incercat si pe aceasta cale sa fie util semenilor. A reusit cu prisosinta, dovada cele zece volume publicate sub titlul general Chemari la Domnul. Grigore Maerean ne prezinta pacatul in toata goliciunea lui si incearca sa-l reteze de la radacina. Sunt pagini de mare vibratie spirituala, bazate pe Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, pe propria experienta de viata.

 

6.Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. VIII, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, 624 pag., hartie offset, tipar offset, coperta policroma, format A5, 40 lei;

Volumul cuprinde numerele 280-320 din ,,Scrisoare pastorala”, publicatia bilunara a parohiei Malovat. Daca a fost de folos sau nu, Dumneavoastra, cititorii, puteti aprecia. Personal, regret ca nu am putut s-o  fac mai buna, mai de folos sufletesc. Cu siguranta, ca ar fi trebuit mult mai mult material religios. Am tinut seama de preferintele celor multi si am cautat s-o fac cat mai accesibila si cat mai placuta, pentru a atrage cititorii. Am fugit de limbajul de lemn, specific atator publicatii de acest gen; am introdus rubrici de larg interes, cum ar fi cele legate de aspectele sociale, culturale, de folclor, de istorie, pagini memorialistice, numeroase stiri legate de viata parohiei si de activitatea preotului. Am publicat pagini de zidire sufleteasca, de intarire in credinta, materiale in care am luat atitudine fata de prozelitismul sectar. Am analizat, pe cat ne-a stat in putinta, numeroase aspecte sociale, politice si religioase din tara si din strainatate, trecandu-le prin filtrul de gandire al omului de la tara, nepoluat de ideologii politice si de partid. Am avut mereu in centrul atentiei interesele tarii, ale Bisericii, ale neamului romanesc, ale comunitatii locale. Am valorificat, pe cat ne-a stat in putinta, comoara folclorului mehedintean, scotand la lumina, pentru prima data, culegeri pe care le-am facut pe teren in urma cu peste 40 de ani. Prin paginile memorialistice am conturat adevarate fresce de epoca, am readus in actualitate oameni, fapte, intamplari de altadata, zugravind astfel personalitatea oamenilor din aceste parti, conceptia lor despre lume si viata, contextul politico-social prin care au trecut, greutatile, necazurile si bucuriile lor. Multe dintre materialele publicate in ,,Scrisoare pastorala” au alcatuit carti tematice. ,,Scrisoarea pastorala” ramane o marturie, ca Biserica are si azi un rol important in peisajul religios, cultural si social al satului romanesc in special si al societatii in general, ca se poate realiza ceva chiar si la nivelul unui sat, daca vrea Dumnezeu si oamenii depun un pic de stradanie. Regretam ca nu am putut sa-i oferim o alta haina, un aspect de revista propriu-zisa, dar aceasta a fost formula cea mai potrivita si mai ieftina pentru ca sa rezistam.

 

7.    Bucate de post, editia a III-a, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc, 2016, tipar offset, coperta policroma, 416 pag., 30 lei.

Lucrarea a fost o necesitate atat pentru ingrijitorul ei, cat si pentru cititori. Din prima editie a fost donat cate un exemplar fiecarei familii din Parohia Malovat. Ea a fost un instrument de lucru de maxima importanta in activitatea pastorala, fiindca a pus la dispozitie cititorilor sute de retete de mancaruri de post, ceea ce a facut ca postul sa devina mult mai familiar, mai accesibil unui numar mult mai mare de credinciosi.

 

8.    Gr. Maerean, Chemari la Domnul, editia a II-a, vol. I, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, tipar offset, hartie offset, coperta policroma, 196 pag., 15 lei;

Grigore Maerean a scris mult, scrisul devenind a doua natura pentru el. Din pacate, n-a publicat nimic pana la Revolutie. A randuit Dumnezeu ca sa apeleze la Parohia Malovat si astfel a inceput tiparirea sirului de zece volume din scrierile lui, intitulate, generic, Chemari la Domnul. Deoarece prima editie s-a epuizat repede, ne-am vazut nevoiti ca sa reeditam aceste volume. Pana la Revolutie, predicile, meditatiile si pildele lui Gr. Maerean circulau in manuscris, din mana in mana in Valea Jiului, in Oltenia si in alte zone ale tarii. Lectura lor era gustata cu nesat, ca odinioara scrierile profetilor. Am considerat ca este o datorie de constiinta sa incredintam tiparului aceste volume, pentru a fi de folos la mai multi iubitori de literatura duhovniceasca, ziditoare de suflet.

 

9.     Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Dictionarul proverbelor religioase romanesti, vol. I, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2016, 630 pag., hartie offset, tipar offset, coperta policroma, plastifiata, 45 lei;

Ideea realizarii unei asemenea lucrari o port de multi ani in suflet, ca pe o povara scumpa. Dupa 1989, am inceput publicarea unui serial de articole menite sa explice si sa comenteze proverbe si expresii romanesti cu continut religios. Articolele s-au bucurat de un ecou foarte favorabil din partea presei si a publicului cititor. Asta m-a incurajat si am continuat cercetarile in aceasta directie, ceea ce a facut ca sa public asemenea materiale si in niste volume speciale. Descopeream in acele crampeie de gandire profunzimi nebanuite, care dovedeau nu numai cunoasterea invataturii crestine, ci si puterea de creatie, de sinteza si de exprimare a autorului anonim. Doua mii de ani de crestinism pe pamantul romanesc isi spuneau cuvantul cu prisosinta si in aceasta specie folclorica: proverbul. Alaturi de alte specii folclorice, precum colindele si legendele, alaturi de complexul de traditii si obiceiuri religioase, care incununeaza curgerea anului sau a vietii omenesti, proverbele religioase formeaza o baza documentara solida pentru alcatuirea unei etnoteologii romanesti. Cateva studii pertinente in acest sens s-au realizat, dar e prea putin fata de volumul imens de material existent.

La realizarea volumelor de fata, am avut in vedere cateva teme mari, pe care le-am ilustrat cat am putut mai bine cu material corespunzator, astfel: I. Proverbe si expresii cu caracter dogmatic: cele privitoare la Dumnezeu(creator, conducator, mantuitor si judecator), creatia lumii, om(trup, suflet, mantuire), Maica Domnului, biserica, cruce, sfinti, icoane, Sfintele Taine, viata, moarte, judecata, rai, iad, diavol etc.; II. Proverbe si expresii cu caracter moral: cele privitoare la virtuti(credinta, nadejde, dragoste, curaj, dreptate, cumpatare, intelepciune etc.), pacate si vicii (alcoolism, hotie, crima, coruptie, mita, desfrau, dusmanie, invidie etc.); III. Proverbe si expresii cu caracter canonic: cele privitoare la comportamentul episcopului, preotului, calugarului, la Sfintele Taine(in special casatoria, familia) etc.; IV. Proverbe si expresii religioase cu caracter liturgic: cele privitoare la sarbatori, slujbe, materiale si obiecte liturgice, la comportamentul credinciosului    in biserica, la Sfintele Taine etc.; V. Proverbe si expresii religioase necrestine: cele privitoare la soarta, superstitii de tot felul, farmece, descantece, personaje mitologice s.a.,  socotind ca acestea, in mare parte, sunt reminiscente ale unor vechi religii precrestine din spatiul romanesc sau ale unor religii ale altor popoare cu care romanii au intrat in contact de-a lungul timpului.  Am insotit o buna parte din aceste proverbe de note de subsol, in care am facut comentariile si precizarile ce le-am socotit necesare pentru intelegerea mai buna a unitatilor paremiologice citate. Speram ca intr-un timp foarte scurt vor vedea lumina tiparului si celelalte volume. Realizarea acestor volume constituie un pas important spre realizarea unor studii mai profunde de etnoteologie romaneasca, bazata si pe proverbe. Aceasta este o necesitate, fiindca teologii, in special, cand au abordat teme de acest gen s-au bazat mai ales pe genul liric, respectiv pe colinde.

Lucrarea noastra era necesara in peisajul cultural romanesc actual, pentru a dovedi, inca o data, daca mai era cazul, cateva adevaruri fundamentale: 1. Poporul roman are o vechime milenara in spatiul carpato-danubian; 2. Poporul roman are o continuitate neintrerupta pe acest teritoriu, elemente din vechile religii precrestine regasindu-se atat in proverbe, cat si in alte genuri folclorice; 3. Poporul roman s-a nascut crestin, ceea ce a facut ca sa-si insuseasca deplin invatatura crestina nealterata, s-o pastreze cu sfintenie ca pe un dascal de cuget si simtire, ca pe o calauza  sfanta a vietii, ca pe o pavaza si un reazim la vremuri de nevoie; 4. Poporul roman a avut capacitatea sa recepteze invatatura crestina in nuantele ei cele mai subtile inca inainte de aparitia culturii scrise. Am putea spune, fara teama de a gresi, ca poporul roman a fost cel mai mare teolog al romanilor dintotdeauna; 5. Limba romana s-a dovedit a fi capabila la 1688 sa recepteze si sa redea cu fidelitate Biblia, fiindca ideile si terminologia specifica se plamadisera indelung in creuzetul gandirii si vorbirii populare, proverbele si colindele fiind dovezi incontestabile in acest sens.   

Speram ca lucrarea noastra sa fie de un real folos cercetatorilor si cititorilor.

 

10. Pr. Gh. Paschia, Dictionarul bunei-cuviinte crestine, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, editia a III-a, 2015, 312 pag., format A5, hartie offset, tipar offset, coperta policroma, 20 lei;

           Cartea este rezultatul unor cercetari de-o viata. Cuprinde aproape 2.000 de cugetari selectate din scrierile Sfintilor Parinti, din domeniul religios-moral, grupate pe teme si probleme, cu note si indici tematici si de autori. Este o lucrare de pionierat in acest domeniu, punand la dispozitie cititorilor, intr-o forma sintetica si cuprinzatoare, gandurile cele mai profunde ale corifeilor crestinismului, bazate pe Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.

 

11.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol, VII, Barda, Editura  Cuget Romanesc, 2015, 674 pag., tipar offset, hartie offset, coperta policolora, plastifiata, 40 lei.

   Volumul acesta cuprinde ,,scrisorile” nr. 141-180, aparute in perioada 1 nov 2011-30 iun. 2014. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea  oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-al lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor.

12. Talisman, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

         De multa vreme circula o scriere anonima, intitulata Talisman. Daca ar fi sa ne luam dupa cele scrise in ea, nu am mai avea nevoie de Dumnezeu. Ar fi suficienta aceasta carticica pentru a le rezolva pe toate, pentru a fi feriti de rele de tot felul. In lucrarea de fata este prezentata pozitia unui   preot ortodox  fata de aceasta scriere, in conformitate cu invatatura crestina-ortodoxa;

 

13.    Tatal nostru(in zece limbi), Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

          Tatal nostru este rugaciunea al carui autor este Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Este cea mai completa rugaciune, cuprinzand cereri pentru toate trebuintele sufletesti si trupesti ale omului. Este tradusa in toate limbile pamantului, asa cum este tradusa si Sfanta Scriptura. In lucrarea de fata sunt redate variantele in zece din cele mai  des intalnite limbi de circulatie. In actualul context de globalizare, asemenea lucrari sunt foarte necesare, pentru ca valorile religiei crestine sa fie cat mai cunoscute.

 

14. Pr. Stelian Zoican, Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Oameni. Fapte. Intamplari, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc, 2015, 224 pag., 16 lei, tipar offset, hartie offset, coperta policroma, plastifiata.

Am adunat pe filele acestei carti o multime de amintiri, de fapte si intamplari petrecute in satele de la poalele Muntilor Mehedintiului de la inceputul veacului al XIX-lea, pana intr-a doua parte a celui urmator. Ele se constituie ca un document memorialistic, care incearca sa reinvie niste epoci demult apuse, sa contureze mai ales portrete spirituale, momente din viata multora care au trecut pe taramul dorului, sau ale celor care continua sa urce sub crucea vietii. Dupa ce le citesti, nu poti decat sa spui, soptit, cu glas de rugaciune: ,,Doamne, cat de frumoasa este viata! Iti multumesc pentru fiecare clipa pe care mi-o daruiesti!”

15. Grigore Maerean, Chemari la Domnul, vol. X. La hotarul dintre viata si moarte, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 282 pag., 20 lei;            

              Scrierile Parintelui Grigore Maerean sunt un unicat in literatura de specialitate. El este un om venit din lume, lucrand in tinerete in minele de pe Valea Jiului. S-a retras la Sfanta Manastire Lainici si aici si-a dedicat viata slujirii lui Dumnezeu si studierii invataturii crestine, in ciuda bolilor profesionale, pe care le capatase in subteran. A citit cu aviditate multe si de toate si apoi a simtit nevoia sa scrie. In ultimul capitol al volumului al zecelea dezvaluie ca i s-a dat in mod minunat misiunea de a propovadui invatatura crestina intr-o lume atat de debusolata si atat de incercata.        Spre deosebire de predicile menite sa fie rostite in public de catre preoti, discursul Parintelui Grigore Maerean se opreste asupra celor mai scabroase pacate care bantuie astazi lumea, in special tineretul. Ca un chirurg, diseca fiecare astfel de pacat fara jena,  cu curaj si cu constiinta ca numai asa poate salva sufletul pacatosului. Aproape fiecare tema pe care o abordeaza face referire si la ratacirile sectare, combatandu-le si indemnand parinteste pe crestinii ortodocsi sa nu le dea urmare. Este aproape o obsesie combaterea ereziilor si sectelor in gandirea si scrierile Parintelui Grigore Maerean.   Ne-am facut o datorie de suflet fata de Biserica, de autor si de credinciosii crestini, care vor degusta cu placere aceste cuvinte scrise de autor cu putin inainte de Marea Trecere. Bucuria ar fi deplina, daca aceste seminte de invatatura crestina ar ajunge pe pamant bun si ar da roade inmiite. Aceasta ar fi mana cereasca si pentru   sufletul autorului, ar fi o mangaiere bine meritata, dupa o viata plina de greutati si privatiuni.

 

16. Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. VI, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2015, 675 pag., cu numeroase imagini color, 40 lei;                    

          Cel de-al saselea volum din aceasta serie cuprinde numerele 201-240 din publicatia parohiei noastre, ,,Scrisoare pastorala”. Volumul de fata, asemenea celorlalte din aceasta serie, constituie o dovada ca Biserica se poate mentine si in vremea noastra pe linia traditiei romanesti si crestinesti de a fi factor de progres in viata comunitatii rurale in plan spiritual, cultural, pastoral-misionar si economic. Daca lucrarile desfasurate de parohia noastra de-a lungul anilor se pot constitui ca un sambure de lumina in candela sufletului romanesc, inseamna ca truda noastra este pe deplin rasplatita. Nu a fost greu, ci dimpotriva! Le-am savarsit cu bucurie, cu constiinta ca-I slujim lui Dumnezeu si oamenilor si prin asta nu ne facem decat misiune  ce ne-a fost incredintata. Daca am reusit sau nu, Dumnezeu va cantari, iar cititorii vor aprecia.                  

 

17. Vietile Sfintilor,  vol. V, Malovat, Editura Parohiei Malovat, 2014, 432 pag., 25 lei;     

               Acest volum contine vietile sfintilor sarbatoriti in lunile noiembrie si decembrie.   Nu putem vorbi de sfintii dintr-o anumita perioada a istoriei crestine, ci de o epoca foarte extinsa, daca este sa ne gandim ca cei dintai sfinti cazuti pentru Hristos si credinta crestina au fost chiar dintre Sfintii Apostoli si ucenicii lor, iar ultimii mentionati in prezentul volum au trait in secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinti dintr-o anumita parte a lumii. Unii dintre ei au trait in Imperiul Roman si au suportat persecutiile greu de inteles pentru omul zilelor noastre, altii in Imperiul Bizantin si au luptat pentru apararea valorilor majore ale invataturii crestine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin insasi jertfa vietii lor. Altii au trait in Europa Occidentala, altii in Rusia tarista sau in Principatele Romane.  Vietile Sfintilor nu sunt povesti, ci fapte de viata, scrise cel mai adesea cu sange si lacrimi, dar si cu speranta nestramutata. Cu ani in urma, rasfoiam la Biblioteca Academiei din Bucuresti cateva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Vietile Sfintilor), care cuprindeau hotararile judecatoresti ale instantelor romane privitoare la crestinii care  nu voiau sa jertfeasca idolilor sau sa manance din cele jertfite acestora, care nu voiau sa ia parte la manifestarile si sarbatorile dedicate imparatului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe crestini de dragul de a ucide, ci ii condamnau in urma unei judecati oficiale, desfasurata dupa toate regulile procedurale, in conformitate cu legislatia imperiala in vigoare de la acea data. Colectia mentionata mai sus continea, asadar, sentintele judecatoresti, prin care erau condamnati la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de fata nu ne prezinta documente judecatoresti, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupatii, cu diferite pregatiri intelectuale, cu diferite pozitii sociale, care manifesta credinta si apartenenta lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se infricoseaza de judecata, de batai, de inchisoare, de maltratari, de moarte. Marturisesc credinta lor si suporta cu un eroism cutremurator metodele salbatice prin care li se storcea si ultima picatura de viata din trupul vlaguit si terciuit. Cand pui astfel de oameni alaturi de unii dintre crestinii nostri de azi, care-si leapada nepasatori credinta si se duc la diferite secte pentru simplul motiv ca acolo li se ofera o strachina de linte sau cativa biscuiti, poti sa realizezi cat de departe suntem de sfintenia celor de atunci! Intalnim in acest volum crestini invatati, care-si dedica viata studiului Sfintei Scripturi si adancirii invataturilor ei. Lupta cu vorba si  cu condeiul  pentru apararea invataturilor fundamentale ale credintei crestine: Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane si multe altele. Pentru curajul lor sufera alungari din functii, confiscari de averi, exiluri, batai si chiar moartea. Acestia sunt stalpii teologiei crestine, pe care se sprijina Biserica de doua mii de ani. Astfel de modele de credinta si de viata oferim enoriasilor si cititorilor nostri, intr-o vreme in care mass-media, pe toate canalele sale, ofera cu totul alte modele.  

           

18.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Amintiri din paradis, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 270 pag., 16 lei;

    Sunt cuprinse in carte o parte din amintirile autorului din copilarie, din scoala primara, scoala generala si seminarul teologic. Pentru fiecare dintre noi perioada copilariei este cea mai frumoasa din viata, este raiul trecerii noastre prin lume, caruia ii purtam nostalgia de-a lungul intregii vieti. Indiferent cat de trista ar fi fost aceasta perioada, indiferent cate necazuri, lipsuri si suferinte am fi trait, ea ramane, totusi, plina de duiosie, de sinceritate, de curatenie sufleteasca. Atunci suntem cu adevarat apropiati de parintii nostri, iubim si suntem iubiti, suntem mai lipsiti de griji, de ambitii si patimi. Avem datoria sa consemnam astfel de fapte si trairi, chiar daca nu suntem de talia lui Creanga. Lucrarea de fata vine sa zugraveasca viata unui   copil de la tara in a doua jumatate a secolului trecut si, de ce nu, se constituie intr-o adevarata fresca de epoca. Numeroase fotografii de familie din epoca respectiva insotesc volumul.               

 

19.    Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toata suflarea sa laude pe Domnul…,  editia a II-a, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.     

   Aflata la a doua editie, lucrarea regretatului Parinte Alexie Buzera vine sa umpla un gol imens in literatura muzicala religioasa. Cartea cuprinde Cantarile Sfintei Liturghii, troparele sarbatorilor din timpul anului, zeci de pricesne si imnuri religioase, cat si numeroase colinde si cantece de stea. Toate au texte literare si notatie muzicala lineara(pe portative), asa ca lucrarea este accesibila si celor ce nu cunosc notatia psaltica, bizantina. Cartea se adreseaza preotilor, cantaretilor bisericesti, credinciosilor, profesorilor si invatatorilor si tuturor celor ce iubesc muzica bisericeasca autentica. Autorul, Parintele Alexie Buzera a fost preot in Craiova, profesor in invatamantul mediu teologic si laic, cat si profesor de muzica  bisericeasca la Facultatea de Teologie din Craiova, asa incat cartea propusa este lucrarea unui profesionist si a unui mare iubitor de muzica bisericeasca adevarata.                

 

20.     Vietile Sfintilor, vol. IV, 608 pag., 40 lei;     

               Vol. IV cuprinde vietile sfintilor din lunile august, septembrie si octombrie. Este imposibil ca cititorul acestei carti sa nu traiasca adevarate clipe de inaltare sufleteasca si intarire in credinta. Sfantul prezentat in carte devine un contemporan al nostru, indiferent de epoca in care a trait, indiferent de contextul in care a luptat pentru credinta. Sfantul devine un exemplu demn de urmat, un indemn si un prieten care ne incurajeaza pe fiecare dintre noi sa nu ne dam batuti in lupta contra raului. Cel ce citeste si mediteaza asupra Vietile Sfintilor incearca sa paseasca si el pe urmele sfintilor. Le intelege gandurile, faptele si vorbele; intelege idealurile sacre care i-au animat pana la jertfa suprema pentru Domnul Hristos si nu se mai da atat de usor batut in stradania lui de mantuire. Sfintii sunt semenii nostri, oameni ca si noi, supusi slabiciunilor si ispitelor vietii, care au devenit adevarati campioni ai spiritului. Sfintii s-au apropiat de Dumnezeu au devenit mai mult sau mai putin asemenea Lui prin sfintenia vietii lor. Vietile Sfintilor  ne dovedesc cu prisosinta ca noi cei ce suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu putem atinge nivelul superior al asemanarii cu El. Daca cititorii nostri vor experimenta o asemenea performanta in urma lecturii acestor volume, stradania noastra va fi rasplatita cu prisosinta.  

 

21.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Lumini si umbre,  124 pag.,  8 lei.  

                  Cartea cuprinde un buchet de meditatii, scrisori imaginare catre diverse personalitati ale culturii romane (M. Eminescu, C. Brancusi), povestiri culese din viata, unele comice, altele dramatice, pline de invataturi moral-religioase pentru cititori. Autorul marturiseste: ,,Cuvantul mi-a fost cale catre oameni si catre Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile si necazurile, durerile si sperantele; el mi-a fost lacrima si zambet, arma de aparare si scara spre inaltimi; cu el am invatat si-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trait; el mi-a fost inceput si tot el imi va fi sfarsit, iar cand m-oi calatori pe celalalt taram, el ma va pomeni de pe o cruce, dintr-o inima, ori de pe fila unei carti. Prin el am fost mai mult decat o vietuitoare pe pamant; el mi-a fost binecuvantare si uneori blestem, el mi-a fost insusi sensul de a fi. Daca cea dintai grija a crestinului este de a se mantui, cea dintai grija a omului este de a se zidi si a zidi prin cuvant.”.

 

22.    Calauza biblica,  426 pag., 30 lei;                   

    Cartea este o antologie de cugetari si sfaturi intelepte selectate din Sfanta Scriptura, organizate pe teme si probleme, cu indici si note de subsol. Lucrarea nu este o concordanta biblica, ci ea se vrea chiar o calauza in viata duhovniceasca a cititorilor. Numeroase texte cuprinse in aceasta lucrare sunt insotite de comentarii, care ajuta pe cititor in intelegerea mai adanca a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a facut cuvenitele comentarii si explicatii, prefata si indicii, a ingrijit editia, este Pr. Al. Stanciulescu-Barda.

 

23.    Vietile Sfintilor, vol. III,  730 pag., 35 lei;

 Vol. III cuprinde  vietile sfintilor din lunile mai, iunie si iulie. Antologia ofera modele de viata crestina, de crestini adevarati, de oameni care au trait in spiritul invataturii Mantuitorului Iisus Hristos. Sfintii nu sunt extraterestrii, ci au fost oameni ca fiecare dintre noi, din diferite medii sociale, cu diferite pregatiri intelectuale, cu probleme personale, care au trait intr-un context social mai favorabil sau mai defavorabil decat al nostru. Urmarim pagina de pagina, la fiecare personaj in parte, cum a reusit sa lupte cu ispitele si cu pacatele si cum le-a biruit; cum s-a desavarsit in practicarea virtutilor crestine, ajungand adevarati campioni ai credintei si trairii crestine. Se stie doar ca sfintii sunt prietenii si apropiatii lui Dumnezeu, omenii care au trait deplin convinsi de adevarul credintei lor, l-au aparat cu pretul vietii daca a fost cazul, si-au sacrificat bunuri materiale si bucurii pamantesti, pentru ca sa placa lui Dumnezeu.  Lucrarea ofera crampeie de gandire profund crestina a acestor corifei sau ale altor semeni ai lor, pentru a le intelege mai bine conceptia lor de viata, de conduita moral-religioasa. Numai niste oameni convinsi pana in maduva oaselor de adevarul invataturilor Mantuitorului puteau fi in stare sa lupte pana la sacrificiu pentru apararea lor, pentru a nu renunta la ele. Majoritatea sfintilor din aceste volume au trait in primele trei veacuri crestine, veacuri foarte framantate sub aspect politic, social, filozofic si religios, veacuri in care au avut loc zece persecutii crunte impotriva crestinilor, cand a curs mult sange nevinovat, cand au cazut mii de oameni invinovatiti ca sunt crestini. Astfel de cugetari i-au intarit, le-au alungat teama, le-au intarit speranta.

 

24.    Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. V,  712 pag., 40 lei;       

In acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicatia parohiei noastre ,,Scrisoare pastorala”, aparute in perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. ,,Scrisoarea pastorala” a fost un amvon, a fost o tribuna, a fost un prieten, a fost o punte de legatura intre preot si credinciosii sai, intre preot si cititorii sai. A fost altceva decat predica propriu-zisa. A fost una din cele mai sarace publicatii din ultimii ani, dar a inglobat in paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronica a vremurilor noastre si a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastra e simpla si se adreseaza in primul rand oamenilor simpli, credinciosilor nostri din parohie, taranilor nostri. In paginile ei si-au gasit de multe ori loc necazurile si bucuriile enoriasilor nostri, ale romanilor in general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dusmanii puternice, tocmai pentru ca am spus lucrurilor pe nume si adevarul a deranjat pe multi. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa cream o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-ai lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorala” a fost preluata in intregime sau partial de multe publicatii serioase, cu prestigiu recunoscut, din tara si din strainatate. ,,Scrisoare pastorala” a facut sa se inteleaga ca o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultura si progres spiritual, prin numeroasele carti publicate si raspandite in lumea intreaga. O institutie mai mica decat oricare alta, cu numai doi angajati, a reusit sa publice sute de carti in mii de exemplare in douazeci de ani de libertate, in conditiile unei crize, care nu se mai termina. Poate si ,,Scrisoarea pastorala” constituie un argument ca satul romanesc inca nu a pierit, desi este in mare pericol, ca inca mai poate sa ofere ceva de folos spiritual si nu numai societatii romanesti. Poate ne-am slujit si astfel  credinciosii, Biserica si pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!   

 

25. Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, asa cum l-am cunoscut,  150 pag., 6 lei;   

                  Gheorghe Duncea a fost capitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiati ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost impreuna de la varsta de cinci ani. Au fost colegi de scoala, tovarasi in afaceri, in armata, in lupte. Lucrarea de fata cuprinde insemnarile scrise de autor la cateva zile dupa asasinarea lui Tudor, cand Duncea insusi se astepta sa fie prins si executat. Este un text scris ,,cu limba de moarte”, pentru a se sti de catre urmasi lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Insemnarile lui s-au pastrat ,,la capriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmas al sau, au fost publicate in reviste din perioada interbelica sub forma de serial  si vad acum pentru prima data lumina tiparului sub forma de carte. Lucrarea este insotita de un studiu introductiv semnat de Pr. Stanciulescu-Barda.   Ne facem o datorie de constiinta din publicarea acestui manuscris si speram ca el va intra in circuitul stiintific si-n atentia istoricilor si a marelui public.   

                       B. Carti in curs de aparitie:  

 

26.    Maerean, Gr., Chemari la Domnul, editia a II-a, vol. VI-VIII

27.    Manastirea profanata;  

28.    Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, asa cum l-am cunoscut;  

29.    Mitropolitul  Nestor Vornicescu, asa cum l-am cunoscut;

30.    Mitropolitul Antonie Plamadeala, asa cum l-am cunoscut;    

31.    Nunta din Transilvania;  

32.    Dictionarul proverbelor religioase romanesti, vol. II-IV;  

33.    Religia si proverbul romanesc;

34.    Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2013), vol. II-III;  

 

     C. Micul anticariat:   

 

35.     Acatistul Sf. Trei Ierarhi, Iasi, Editura Trimitas, 2000,  64 pag., 5 lei;

36.     Aldea, T., Scrisorile Apocalipsei, Alba Iulia, Editura Mateus, 1994, 170 pag., 10 lei;   

37.     Andreev, D., Femeia si problemele ei, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 160 pag., 10 lei;   

38.     Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, Bucuresti, Editura Medicala, 1977, 164 pag., 12 lei;    

39.     Braescu, M., Imi amintesc si-mi imaginez, Bucuresti, Editura Carpathia, 2010, 240 pag., 5 lei;   

40.     Climer, I., Choix de poesies francaise, Bucuresti, Editura Didactica, 1967, 332 pag., 10 lei;    

41.     Codul rutier 2003 in 1100 intrebari, Bucuresti, Editura National, 2003, 364 pag., 10 lei;

42.     Colinde din Transilvania, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. II, 2004, 250 pag., 20 lei; vol. III, 2011, 236 pag., 20 lei;

43.     Constantin, Th., Cea de-a treia pista, Bucuresti, 1969, 50 pag., 4 lei;    

44.     Chryssavgis, John, Vindecarea launtrica a omului, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 312 pag., 20 lei;

45.     Cuvinte duhovnicesti, Craiova, Editura Contrafort, 2006, 390 pag., 25 lei;

46.     Desmarest, Marie-Anne, Torente, Bucuresti, Editura Porus, 1992, vol. III, 304 pag., 6 lei; vol. IV, 206 5pag., 6 lei; vol. V, 190 pag., 6 lei; vol. VI, 208 pag., 6 lei;  

47. Dessila, O., Iubim, vol. III, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;   

48. Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timisoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;  

49. Dogaru, C. St., Palimpsest, Bucuresti, Editura Gnosis, 2005, 134 pag., 6 lei;   

50. Dragulinescu, A., Cum sa faci iubirea sa dureze, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 200 pag., 25 lei;   

51. Dragulinescu, A., Cum sa-ti alegi sotul/sotia, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2014, 334 pag., 25 lei;  

52.  Duduleanu, M., Octavianus Augustus, Bucuresti, Editura ?tiintifica si Enciclopedica, 1985, 488 pag., 10 lei;  

53. Dura, N., Invierea de la tarmul Marii Negre, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2002, 66 pag., 8 lei;

54. Eder, B., Windouws, Timisoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;   

55. Epitafuri, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2003, vol. I, 316 pag., 20 lei;

56. Ferme,  M., Inviind pe drumul Damascului, Bucuresti, Ed. Areopag, 2014, 318 pag., 25 lei;

57. Fiecare zi – un dar al lui Dumnezeu, Bucuresti, Editura Sofia, 2012, 470 lei, 30 lei;

58. Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatura, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei;

59. Filipescu, H., Fotopateric din Manastirea Secu, Bucuresti, 2015, 160 pag., 20 lei;

60. Getino, O., Ii spuneau patruzeci si cinci, Buc., Editura pentru literatura universala, 1966, 172 pag., 7 lei;

61.  Gheorghe, V., Fata nevazuta a homosexualitatii, Bucuresti, Editura Cristiana, 2014, 280 pag., 16 lei;

62. Girleanu, E., Nucul lui Odobac, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1964, 420 pag., 5 lei;  

63. Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, Bucuresti, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;

64.  Gumerov, P., Conflictele familiale, Bucuresti, Editura Sofia, 2013, 240 pag., 20 lei;

65. Gura de Aur, Ioan, Cateheze baptismale, Sibiu, Ed. Oastea Domnului, 2003, 132 pag., 20 lei;

66.  Gutan, I., Tudor Arghezi. Imaginarul poetic, Bucuresti, Editura Minerva, 1980, 338 pag., 15 lei;

67. Ionescu, I., Icoane de sfinti slaviti ai Bisericii ?arii Romanesti, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2003, 104 pag., 10 lei;

68. Ionescu, I., Pagini de cultura veche crestina, romaneasca, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2003, 182 pag., 15 lei;

69. Ionescu, I., Permanente autohtone si crestine romanesti, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2003, 236 pag., 20 lei;

70. Ionescu-Targoviste, C., Memento de vacanta pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;

71. Irineu al Lyonului, Cuvant impotriva ereziilor, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2013, 150 pag., 8 lei;

72. Iures, ?t., Orbita planetei EPS, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1987, 606 pag., 10 lei;

73.      ,,Izvorasul”, Revista de cultura populara, Rm. Valcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;

74.     James, H., Portretul unei doamne, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;

75.     Junimea,  Bucuresti, Editura Albatros, 1970-1972, vol. I, 316 pag., 5 lei; vol. II,  294 pag., 5 lei;

76.     Knittel, J., Via Mala, Bucuresti, Editura ,,Prietenii cartii”, 1992, 496 pag., 12 lei;

77.     Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)

78.     Maerean, Gr., Chemari la Domnul, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. III, 2004, 66 pag., 7 lei;

79.     Marcu, Vasile, Povestea corbului, Bucuresti, Editura ,,Luminadin lumina”, 1998, 256 pag., 7 lei;

80.     Marcu, Vasile, Invierea fiului vaduvei din Nain, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”, 2000, 254 pag., 7 lei;

81.     Marin, Fl., Explorari functionale pentru cadre medii, Bucuresti, Editura Medicala, 1978, 188 pag., 10 lei;

82.     Matei al Ciprului, ?iragul Margaritarului, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2009, 320 pag., 25 lei;

83.     Maugham, W. S., Robie, vol. I, Bucuresti, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;

84.     Maupassant, G., Bel-Ami, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;

85.     Mandita, Nicodim, Drumul Crucii Domnului Iisus Hristos, Bucuresti, Editura ,,Lumina din lumina”,  2010, 288 pag., 10 lei;

86.     Militaru, Vasile, ?oaptele ingerilor. Poemele nemuririi. Dreptul Iov. Psalmii vietii fara de moarte, Bucuresti, Editura ,,Lumina lina”, 2010, 384 pag., 12 lei;

87.     Minunile Maicii Domnului, vol. III, Barda, Editura Cuget Romanesc, 1995, 32 pag., 3 lei;

88.     Moisescu, Al. D., Modul de administrare a medicamentelor, Bucuresti, Editura Medicala, 1979, 112 pag., 7 lei;

89.     Molitor, Ulric, Despre vrajitoare si prezicatoare, Bucuresti, Editura Tornada, 1991, 96 pag., 7 lei;

90.     Muresanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;

91.     Musicescu, Maria Ana, Manastirea Sucevita, Bucuresti, Editura Sucevita, 1967, 56 pag., 4 lei;

92.     Negoita, T., Cunosti tu ?ara Sfanta, Bucuresti, 1944, 64 pag., 5 lei;

93.     Negreanu, C., Istoria proverbului romanesc, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2012, 160 pag., 8 lei(2);

94.    Nikolas, Acolo unde Dumnezeu nu se vede, Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 208 pag., 22 lei;

95.    Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iasi, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;

96.    Pann, A., De la lume adunate…, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2011, 184 pag., 10 lei;

97.    Papadaki, V., Asceza ortodoxa, Bucuresti, Editura Egumenita, 2015, 200 pag., 12 lei;

98.    Paschia, Gh., Buna – cuviinta crestina, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 1996, 106 pag., 8 lei; 2010, 120 pag., 10 lei(2);

99.    Pacurariu, M., Pagini de istorie bisericeasca, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;

100.Pe cararea raiului, Bucuresti, Ed. Sofia, 2014, 360 pag., 25 lei;

101.Poezia germana moderna, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1962, vol. II, 286 pag., 5 lei;

102.Popescu, E., Initiere in utilizarea calculatorului, Craiova, Editura Else, 2003, 236 pag., 5 lei;

103.Popescu, Tudor, ,,H.W.” isi cauta umbra, Bucuresti, Editura Militara, 1970, 184 pag., 5 lei;

104.Popovici, Doru, Corespondente spirituale, Bucuresti, Editura Albatros, 1973, 246 pag., 7 lei;

105.Porter, E. H., Pollyanna Domnisoara, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 372 pag., 20 lei;

106.Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, Bucuresti, Ed. Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;

107.Prohodul Maicii Domnului, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);

108.Proloagele, Malovat, Editura Parohiei Malovat, vol. I, 2003, 258 pag., 12 lei(2); vol. II, 2004, 204 pag., 12 lei(2);

109.Proloagele, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, vol. III, f.a., 106 pag., 8 lei;

110. Quai, I. si colab., Introducere in teoria si practica medico-legala, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;

111. Rascu, I. M., Amintiri si medalioane literare, Buuresti, Editura pentru literatura, 1967, 192 pag., 7 lei;

112. Rebedea, F., Sanatatea femeii gravide, Bucuresti, Editura Medicala, 1985, 96 pag., 6 lei;

113. Sbantu, C., Patrula spatiala, Iasi, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;

114. Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;

115. Schaff, A., Istorie si adevar, Bucuresti, Editura Politica, 1982, 372 pag., 7 lei;

116. Schneider, Fr., Introducere in fiziologia clinica, Timisoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;

117.  Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, Bucuresti, Editura Muzicala, 1972, 320 pag., 7 lei;

118. Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;

119. Scott, W., Rob Roy, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1972, 486 pag., 15 lei;

120.     Semenik, D., Dragostea,  Bucuresti, Editura Sofia, 2014, 290 lei, 20 lei;

121.     Silvestri, A., Asa cum l-am cunoscut, Bucuresti, Editura Carpatia, 2010, vol. I, 272 pag., 10 lei;

122.     Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 7 lei; vol. II, 256 pag., 7 lei;

123.     Sfetcu, I, Predici, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2011, 312 pag., 20 lei(2);

124.     Sfantul Ioan Rusul, Editura M-rii Crasna, 2002, 112 pag., 6 lei;  

125.     Silvestri, A., Critica poeziei(1973-1989),  Bucuresti, Editura Carpathia, vol. II, 2014, 304 pag., 7 lei; vol. III, 2014, 272 pag., 7 lei; vol. IV, 2014, 208 pag., 7 lei;

126.     Silvestri, A., Frumusetea lumii cunoscute, Bucuresti, Editura Carpathia, 2009, 5 lei;

127.     Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(in franceza), Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;

128.      Smollett, Tobias, Calatoriile lui Humphrey Clinker, Bucuresti, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;

129.     Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, Bucuresti, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;

130.     Stancu, Zaharia, Desult, Bucuresti, Editura Cartea Romaneasca, 1971, 670, 15 lei;

131.     Stanciulescu-Barda, Al., Stanciulescu-Barda, C., Bibliografia Revistei ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874 – 2004), vol. II, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc, 2008, 706 pag., 40 lei(2); vol. III, 2002, 644 pag., 40 lei; 2008, 930 pag., 50 lei;

132.     Stanciulescu-Barda, Al., Stanciulescu-Barda, C., Bibliografia Revistei ,,Mitropolia Olteniei”(1948  - 2008), Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. I, 2014, 482 pag., 40 lei; vol. II, 2014, 638 pag., 45 lei;

133.     Stanciulescu-Barda, Al., Stanciulescu-Barda, C., Bibliografia Revistei ,,Studii Teologice”, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2010, 808 pag., 50 lei;

134.     Stanciulescu-Barda, Al., Coloana infinitului, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. I, 2008, 288 pag., 20 lei;

135.     Stanciulescu-Barda, Al., De la daci la Mesterul Manole, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2005, 20 pag., 3 lei(2);

136.     Stanciulescu-Barda, Al., Justitia si proverbul romanesc, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2005, 70 pag., 8 lei;

137.     Stanciulescu-Barda, Al., Momente si schite, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, f.a., 280 pag., 20 lei;

138.     Stanciulescu-Barda, Al., Piscuri si prapastii, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2005, 240 pag., 15 lei;

139.     Stanciulescu-Barda, Al., Scrisoare pastorala, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, vol. I, 2004, 318 pag., 25 lei(2); vol. II, 2006, 386 pag., 30 lei; vol. III, 2008, 430 pag., 30 lei(2); vol. IV, 2010, 276 pag., 30 lei(2);

140.     Stanciulescu-Barda, Al., Unitate nationala. De la gand la fapta, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2006, 48 pag., 5 lei;

141.     Stanciulescu-Barda, Al., Urme, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2011, 312 pag., 20 lei;  

142.     Stanciulescu-Barda, Al., Vechea legislatie bisericeasca banateana, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2005, 20 pag., 5 lei;

143.     Staniloae, Lidia, La bursa adevarului, Bucuresti, Editura Trinitas, 2014, 384 pag., 30 lei;

144.     Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1968, 366 pag., 5 lei;

145.     ?tefanahe, Corneliu, Dupa echinoctiul de primavara, Iasi, Editura Junimea, 1981, 222 pag., 5 lei;

146.     Tache Sterea, Teologie Dogmatica si Simbolica, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;

147.     Tadei, Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata, Editura Predania, 2010, 18 lei;

148.     Talisman, Barda, Editura Cuget Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

149.     Tatal nostru(in zece limbi), Barda, Editura Cuget  Romanesc, 2015, 16 pag., 1,50 lei;

150.     Tomoniu, N., Sfantul Nicodim de la Tismana, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2010, 224 pag., 20 lei;

    Tudor, D., Hanibal, Bucuresti, Editura ?tiintifica, 1966, 88 pag., 5 lei;

152. ?ugui, I., Contacte cu universul invizibil, Bucuresti, Editura Moldinformbusiness, 1992, 190 pag., 7 lei;

    ?ugui, I., Viata si privelisti din infern, Bucuresti, Editura Abeona, 1993, 160 pag., 7 lei;

154. Vianu, T., Opere, Buc., Editura Minerva, 1978, vol. VI, 616 pag., 20 lei; vol. VII, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;

155.   Viata Sfantului ?tefan cel Mare, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2004, 220 pag., 10 lei;

    Vietile sfintilor, Malovat, Editura Parohiei Malovat, vol. II, 2011, 552 pag., 30 lei;  

157.   Vlachos, H., Boala si tamaduirea sufletului in traditia ortodoxa, Bucuresti, Editura Sophia, 2007, 192 pag., 12 lei;

158.   Vorobchievici, Ipolit, Starea Manastirilor din Bucovina, Suceava, 1913, 100 pag., 10 lei;

159.   Vorobiov, N., Cum sa traim in ziua de astazi, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 376 pag.,  30 lei;

    Vulcanescu, R., Bosimanii, Bucuresti, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;

161.   Wright, N. Th., Iisus pur si simplu, Sibiu, Editura Deisis, 2015, 366 pag., 37 lei;

    Zola, E., O pagina de dragoste, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;

163.   Zorin, K., Daca puterile sunt pe sfarsite, Bucuresti, Editura Sophia, 2015, 256 pag., 22 lei;

164.    Zorin, K., Pacatele tineretii si sanatatea familiei, Bucuresti, Editura Sofia, 2010, 224 pag., 15 lei;

         Asteptam comenzile Dumneavoastra si inscrieri la viitoarele  aparitii.

          Sanatate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!

        Pr. Al. Stanciulescu-Barda

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page