Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PARTICIPAREA PRESEDINTELUI ROMÂNIEI LA FUNERALIILE FOSTULUI PRESEDINTE AL STATULUI ISRAEL, SHIMON PERES

 
Vineri, 30 septembrie a.c, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a participat, la Ierusalim, la funeraliile a funeraliile fostului Presedinte al Statului Israel, Shimon Peres, un moment de adanca emotie, intristare si introspectie.

 Pre?edintele Klaus Iohannis a transmis cele mai sincere condoleante poporului israelian si a mentionat, printre altele, faptul ca in amintirea poporului roman si a lumii intregi, Shimon Peres va ramane una dintre cele mai rasunatoare si puternice voci ale militantismului pentru pace, toleranta si demnitate umana, dar si un simbol al liderului vizionar, care considera ca a-ti sluji tara cum se cuvine este cea mai onorabila realizare.
 
Cu prilejul prezentei sale in Israel, Presedintele Romaniei a avut scurte intrevederi cu Presedintele Statului, Reuven Rivlin, si cu Prim-ministrul, Benjamin Netanyahu, dar si scurte discutii cu o serie de omologi si inalti oficiali prezenti.
 
La ceremonia de la Ierusalim dedicata lui Shimon Peres au mai participat numerosi lideri politici si personalitati, precum Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, Presedintele Frantei, François Hollande, Pre?edintele Germaniei, Joachim Gauck, Printul Charles de Wales, Regele Spaniei, Felipe VI, Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, fostul Presedinte american Bill Clinton.

Vedeti aici comunicatul de presa:
http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/participare-la-ceremonia-funerara-a-fostului-presedinte-al-statului-israel-shimon-peres

 
Sursa: Departamentul pentru Relatia cu Romanii din Afara Granitelor
Consilier de Stat Sandra Pralong
Administratia Prezidentiala
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page