Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vederi de pe prispa - CRIZA CARACTERELOR

Vorbim usor si din pacate foarte des de „criza“. Mediile puncteaza cotidianul lor fara sa insiste prea mult asupra cauzelor. Unii prooroci moderni purced ca Nostradamus si emit teorii conspirative, unele asa de naive ca te-apuca rasul sau spaima cand auzi ca sfarsitul lumii nu e departe?!
Aici, pe prispa insa, nu prea ma incearca nicio criza. Incerc sa dau buna ziua la cei care trec prin fata casei, chiar daca unii se fac ca nu ma vad. Dar cum deschid ziarul, radioul sau televizorul aud cuvantul “criza”.                           
Cea imobiliara de exemplu, balonul care s-a spart in SUA si a produs criza financiara. De fapt produsa de niste artefacte financiare puse in circulatie si speculate la bursa de niste caractere indoelnice, bancheri fara scrupule si etica sociala, care nu cunosc decat lumea lor, a celor trei “B”, banii, banca si bursa, fara sa gandeasca ca acestea sunt instrumente ce ar trebui puse in slujba omului si nu impotriva lui. Oamenii raman fara case, bogatii moderati devin saraci, ca soarecele-n biserica, cei 1% care detin 50% din averea lumii si mai bogati. Ahtiati dupa bani si putere nu lasa nici-o procedura laoparte, care sa nu-i duca la tinta dorita. Chestie de caracter zic eu !
Criza din Orientul Apropiat. Una, care dureaza de mult timp si care s-a extins si amplificat cu razboaiele din Afganistan, Irak, Siria, peste granitele regionale ale tinutului numit Palestina, pana in nordul Africii, din Egipt pana-n Maroc. Crearea statului Israel prin siretlicurile urmare a “declaratiei Balfour” si doua conflagratii mondiale pe cuprinsul continentului European stau la baza crizei. Pe langa faptul ca istoria e relatata dupa pofta unora care de fapt au tras linia granitelor tarilor din regiune la plansa de desen, fara sa tina seama de natiuni, religii si mai ales specificul etnic-cultural al regiunii pe care colonelul Lawrance, seicul beduin European, le-a caracterizat asa de semnificativ in cartea sa “Cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Daca e vorba de cultura islamica, fac imediat trimitere la statul Islamic, si aceasta o vedem foarte bine, zi cu zi prin mediile de tot felul si prin evenimentele petrecute in ultima vreme la Paris, Londra, Madrid, München, Würzburg si mai peste tot in lume unde o mana de banditi criminali curma vieti nevinovate in numele unui Dumnezeu al lor care le promite o gramade de fecioare cand ajung in paradis. Doar sa aibe cu ce sa le “prelucreze” ma bate gandul, aici pe prispa ! Oare terorismul acesta nu e o criza de caracter al unora din o sumedenie de state si natiuni, ce carmuiesc chiar lumea, dar nu sunt in stare sa-I puna la punct ? Sau nu vor ? Legiunea de onoare franceza s-a angajat sa termine in scurt timp cu ei, dar nu a fost lasata sa intervina, De ce oare ? Razboiul e mai profitabil decat pacea. Se produce armament de tot felul, toti profita, doar omul de rand sufera si trebue sa suporte consecintele. Ce fel de caractere sunt acelea care intretin acest carusel al mortii a mii si mii de oameni ? Cred ca nu se deosebesc si nu sunt departe de aceia care scot cutitul si taie gatul la “necrediciosi” sau trag de barneata exploziva sa ajunga mai repede le fecioarele promise. Handicapati sexuali ? E lumea plina atunci de ei si daca mai ajung si in ranguri politice am pus-o de mamaliga !
Totul a inceput cu septembrie 11, 2001, cand au daramat blocurile turn. I-am vazut alergand prin hotelul unde eram cazat, fara noima si rost, de parca aveau de absolvit un ritual necunoscut nici lor sau un scenariu de film pe care-l tineau prima data in mana. Osama, o figura efemera, pe care o uitase toata lumea a primit rolul principal pana cand de frica ca va apare in carne si oase pe undeva, Obama i-a facut felul. Cei care au lucrat la “Ground Zero”, la constructia noilor turnuri, s-au imbolnavit de cancer urmare a iradierilor din zona. Iar in internet gasiti chiar explicatia, o bombita nucleara de constructie speciala, care produce cadera cladirii ca o explozie controlata. Dar radioactive insa ! Cum poti sa-ti omori proprii oameni si dupa aceea sa-i iradiezi pe cei care vin la munca ? Hiroshima doi sau criza de caracter ?
Ma uit aici pe prispa la un filmulet unde un batanel povesteste ca presedintele sau nu si-a cumparat un avion ci cu banii aceia unul sau doua helicoptere pe care le-a donat slavarii si Crucii Rosii ca sa salveze vieti omenesti aflate la ananghie. Chestie de caracter !
Iar criza migratiunii si tavalugul ce a venit navala peste Europa, invitat mai mult sau mai putin direct de sefa statului german e tot o criza de caracter. Este din nou repetarea ultimei conflagratii mondiale cand poporul german a fost instrumentalizat si adus la starea sa produca crime impotriva omenirii, ce stau in contradictie cu caracterul natiunii sale de scriitori, ganditori-filozofi si muzicieni celebri, pentru a iesi din impasul la care a fost constrans de aceleasi natiuni de azi, care-l judeca si care folosesc suferintele si consecintele razboiului in mod comercial, cersind si reclamand pe unde pot despagubiri si pensii cuvenite doar celor care au suferit intradevar urmarile acelor nefaste vremuri, fara sa tina seama ca cei,care platesc, sunt deja a treia generatie de urmasi a ultimului genocid mondial. Cine face din suferinta si durerea miilor de victime o marfa comerciala ce trebuie vanduta si rascumparata de generatia a treia de urmasi ai faptasilor este dupa mine lipsit de caracter. Migratorii ce vin in Europa sunt  urmarea unei stari de fapt intre “Om sarac - Om bogat” ! Mizeria Africana si de prin alte tari ale lumii era de multi ani bine cunoscuta si nimeni nu s-a sinchisit s-o inlature. Banii dati pentru ajutor au disparut in buzunarul unei elite nationale corupte si fara sentimente patriotice ori investiti in sute de razboaie locale, deci in armamentul necesar pentru a le purta, spre binefacerea si inavutirea tot a celora bogati. Cine si-a bagat nasul in Siria si a pornit razboiul in Afganistan, Irak si a aprins din nou focul in zona Maghrebului sunt aceeias care au dat foc la lume si acum 100 si dupa aceea, 80 de ani, Europa pacifista de peste jumatate de secol nu le e pe plac, aici nu se consuma armament, aici natiunile mai au inca sentimente nationale ce nu se lasa usor calcate sub picior. Si o sefa de stat german labila, fara familie fara sentimente patriotice fata de etnia din care provine ci supusa doar rombului masonic dintre degetele ei, este caracterul potrivit de a semana din nou sentimente de razmerita, ura, ranchiun si invidie intre 28 de natiuni care cu chiu si vai isi cauta de peste 50 de ani un numitor comun. Da ! Mi-e frica de islamizarea Europei. Am doi copii muncitori si bine educati, sase nepoti care au inca viata in fata si nu vreau sa traiesc printre mascati si oameni care stau cu fundul in sus ca sa-l gaseasca pe Dumnezeul lor. Dar sefa guvernului ma trimite la biserica sa-mi scada frica de Islam, care apartine, dupa ea bine inteles, de aceasta Europa. Doamna ! Daca crezi ca avem criza de enoriasi, schimba retorica si mai ales caracterul. Rombul masonic al mainilor dumneavoastra sa se transforme intr-o impreunare de maini pentru rugaciune, lucru care, chiar daca sunteti fiica unui popa, l-ati uitat cu desavarsire in ultima vreme, punand vointa voastra peste cea a poporului si cred ca si peste cea a Dumnezeului nostru crestin. Sa ne ajute insa EL,  ca 2017 sa scapam de dumneavoastra !
Robert Pugler
Fürth / Germania,
16 august 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page