Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

JOHANNIS NU ARE DREPTATE

„Situatia lui Vasile Blaga este o surpriza foarte neplacuta. Trebuie sa fim foarte realisti. Prin aceasta evolutie PNL a ajuns intr-o situatie complicata.”
Regret ca trebuie sa-l contrazic tocmai pe presedintele Romaniei, dar vreau sa-mi exercit dreptul de exprimare libera castigat la Revolutie. In ciuda Contrarevolutiei, declansata de echipa Iliescu&Co., nu a putut reintroduce cenzura securista. Doar perpetuarea sistemului, adus la perfectiune de Traian Basescu. Convingerea mea !
Asteptam, impreuna cu foarte multi romani, acest moment de mai mult timp. Am tot spus, Vasile Blaga si inca cateva persoane liberale, erodate sau penale-penale, sunt adevarate pietre de moara pentru noul PNL. Nu ma feresc sa spun ca e vorba de persoane atat de la fostul PDL, cat si de la vechiul PNL.
Ceea ce m-a surprins cu adevarat a fost modul elegant de retragere a sa din structurile partidului. Instantaneu si fara ragetele de prost gust, arhicunoscute, ale altor politicieni aflati in aceeasi situatie, cu acuze aiuritoare la adresa celor care au responsabilitatea „strangerii” de pe piata politica a indivizilor, care au dat cinstea pe rusine ! Fara jeluiri si miruiri prin Parlament etc. etc. Pentru asta merita o bila alba !
Pentru mine, Vasile Blaga ramane principalul vinovat in promovarea, pe esicherul politic romanesc, a celui mai nociv personaj postdecembrist. S-ar putea sa fi fost si inainte, dar nu am probe. Calitatile lui Blaga, de de foarte bun organizator, au fost puse in slujba unui individ, care a facut ca sistemul de tip mafiot sa capete proportii de masa. Din acest punct de vedere, Traian Basescu este mai vinovat chiar si decat criminalul Ion Iliescu, alt personaj care isi asteapta dreapta judecata. Vinovat de perpetuarea cadrelor PCR si ale securitatii, a urmasilor lor, la conducerea statului roman postdecembrist.


Odata cu declansarea urmaririi lor penale, poate sunt in cele 6.500 de dosare anuntate de DNA a fi in lucru, desi la Iliescu sunt necesari alt tip de procurori, am pasi cu adevarat intr-o noua Republica. Democratica.
Asadar, demisia lui Vasile Blaga nu este deloc o surpriza neplacuta pentru PNL. Comunicatul dat mi se pare absolut normal. Si nici pentru tara. Din contra, abia acum s-a deschis o mare oportunitate pentru Partidul National Liberal de a intra in normalitatea asteptata de cei cu optiuni liberale. A celor care accepta concurenta cinstita in locul pomenilor de stat.
Solutia politica, pe care am exprimat-o de mai multe ori, devine tot mai realizabila. Congres extraordinar inainte de alegeri, care sa incheie procesul de fuziune, reformarea cu adevarat a partidului si prezentarea la alegeri cu un program ferm si o lista de oameni curati pentru alegerile parlamentare.
Pentru a termina cu isteria de la cine sa fie viitorul presedinte, exista o solutie mai mult decat credibila, care ar linisti orgoliile tuturor adevaratilor liberali. Pana si alde alti liberali ratacitori ar reveni la matca. Bineinteles fara capul / capetele rautatilor.
Avem, deja, un prim ministru tehnocrat cu evidente optiuni liberale, cu cateva realizari certe, desi timpul a fost extrem de scurt, cu proiecte clare pe termen lung.
Dacian Ciolos este acceptat, ca o varianta fezabila viitoare de prim ministru, de tot mai multi romani, constienti de valoarea si potenta sa administrativa.
Totul e sa faca pasul decisiv si sa se accepte sa conduca noul PNL. Alta solutie nu vad. Toti acesti pasi ar induce rapid alegatorilor convingerea ca ceva serios s-a petrecut in sanul Partidului National Liberal.

P. S. Ca sa nu se spuna ca nu am scris nimic despre PSD, pot comenta ca, paradoxal, lucrurile sunt oarecum asemanatoare. Si acolo e nevoie de un congres, de mult dero pentru curatenie si o alta optiune serioasa de premier. Liviu Dragnea e pe faras. Ce-i acum, in acel stup, e mult mai grav decat in PNL. Se vede asta din atitudinea celor dati in gat la procurori, care se agata de orice pai de pe valurile inspumate ale veritabilului tunami declansat de DNA.
6.500 de dosare asteapta sa intre pe rol ! Si nu e vorba de maruntisuri, ci de marea coruptie, cu puscaribili de prima mana !
La televiziuni, circul continua, uneori cu manipulari tot mai grotesti !
Sa vezi urlete la declaratia presedintelui !

Toate bune !


Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page