Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Demnitar al statului român face propaganda extremista maghiara! Presedintele CNCD: Hai tinutul secuiesc! De ce nu este demis?


Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) face propaganda in favoarea separatismului pe criterii etnice a asa-zisului tinut secuiesc, scrie Dan Tanasa pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.

Presedintele CNCD, UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, nu este nici pe departe, asa cum ne-am astepta, inaltul demnitar al statului echilibrat si echidistant, ci un alt pion al propagandei separatiste maghiare in favoarea autonomiei pe criterii etnice a asa-zisului tinut secuiesc.

Intr-o postate pe pagina sa de Facebook, Asztalos s-a fotografiat cu un pahar de bere Csiki Sor (o bere inventata recent, parte si ea a propagandei separatiste maghiare) si a postat indemnul „Hajra Szekelyfold!" (Hai tinutul secuiesc!).

Evident, fiecare este liber sa faca ce vrea in timpul sau liber. Numai ca Asztalos nu este un functionar oarecare al statului. Daca Asztalos era patronul unei firme private sa zicem ca era problema lui ce mesaje sprijina public. Daca era directorul Metrorex din Bucuresti sau al CET Bucuresti ziceam din nou ca putem trece cu vederea opinia separatista a personajului. Doar ca Asztalos este inalt functionar public al statului si presedintele unei institutii publice care este obligata legal sa cerceteze si cazuri de discriminare pe criterii etnice a romanilor din asa-zisul tinut secuiesc. Cine-l poate banui de Asztalos de impartialitate in cazul analizarii dosarelor in care sunt reclamate fapte de discriminare pe criterii etnice a romanilor din Covasna si Harghita daca el este un sustinator infocat al propagandei separatiste maghiare?

Vezi si EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotarare CNCD care impunea LIMBA MAGHIARA in deconcentrate, anulata DEFINITIV de ICCJ

Sub conducerea lui Asztalos, CNCD se comporta ca un instrument de maghiarizare a administratiei publice din „tinutul secuiesc". Sub conducerea lui Asztalos, CNCD refuza sa constate discriminarea pe criterii etnice a romanilor din Covasna si Harghita de catre membrii ai aceleiasi formatiuni UDMR si a fost obligat in mai multe randuri de catre instantele de judecata sa constate fapte de discriminare pe criterii etnice a caror victime sunt romanii din asa-zisul tinut secuiesc iar autorii acestor fapte sunt colegii de formatiune ai acestui personaj.

Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page