Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Eroii români comemorati la Debrecen si Hajdobosormeny, în UngariaIntrevederi ale consulului general Florin Vasiloni cu primarul  orasului Debrecen si prim-procurorul jud. Hajdu-Bihar
             Consulatul General al Romaniei la Gyula, Ungaria, reprezentat de catre Florin Trandafir Vasiloni, consul general, a marcat, in Ungaria, prin manifestari diverse, “Ziua Eroilor”. La data de 8 iunie 2016, Consulatul General al Romaniei, a organizat, cu ocazia “Zilei Eroilor”,  in locatii din cadrul circumpscriptiei consulare de care raspunde,  ceremonii de cinstire a memoriei eroilor romani. Manifestarile  au inclus slujbe religioase si depuneri de coroane de flori. Asistenta religioasa a fost asigurata de catre parintele Ionut Negrau, preot misionar la Sacal-Ungaria, (judetul Hajdu-Bihar), delegat al PS Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria,
Orasul Debrecen este resedinta judetului Hajdu-Bihar. Aici au fost depuse coroane la monumentul ostasului roman, denumit in limbaj popular “Fecioara alba”, monument aflat in Piata Bocskai, din centrul municipiului, la care a participat in calitate de reprezentant al Primariei Debrecen, domnul dr. Fauszt Zoltan, secretar adjunct  al primariei locale, in numele careia a depus o coroana comemorativa. In continuare s-a facut deplasarea la cimitirul municipal din Debrecen, unde la "Monumentul ostasului roman cazut la datorie", situat in “Sectorul romanesc” al cimitirului,  au fost depuse coroane si de asemenea tinut un moment de reculegere.
Ulterior acestora, delegatia Consulatului General al Romaniei la Gyula s-a deplasat in orasul Hajdúböszörmeny, unde au fost primiti de catre viceprimarul Sores Istvan, La ceremonia desfasurata in "Cimitirul soldatului roman", au participat reprezentanti ai autoritatilor locale. Au fost depuse coroane la ambele monumente aflate in aceeasi incinta.
            Consulul general al Romaniei la Gyula, Florin Vasiloni,  a fost primit marti, 07 iunie 2018, de catre domnul Laszlo Papp, primarul orasului Debrecen, la sediul Primariei Debrecen. In cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat subiecte ce tin de comunitatea etnica romaneasca din oras, care este centrul administrativ al judetului Hajdu-Bihar. Cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea accesarii de fonduri transfrontaliere in cadrul axei  RO-HU 2014-2020.
La sediul Parchetului Judetean Hajdu-Bihar, consulul general Florin Vasiloni a fost primit de catre doamna dr. Edit Pocsai, prim-procuror. Cei doi oficiali au discutat aspecte legate de relatiile intre organele judiciare din Romania si Ungaria, infractionalitatea transfrontaliera, precum si alte chestiuni specifice.


 
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page