Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

BASARABIA, INCOTRO?

 

 

Dupa cum se stie, in Republica Moldova, in toamna acestui an, in luna noiembrie, urmeaza sa aiba loc alegeri parlamentare anticipate.

Mai zilele trecute, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a semnat Decretul pentru dizolvarea Parlamentului de la Chisinau, conform legii, pentru a avea loc pregatirile campaniei electorale.

Incercarile din Parlament pentru alegerea presedintelui tarii au esuat.

Cu un esec s-a soldat si Referendumul pentru modificarea Constitutiei si alegerea presedintelui direct, de cetateni, nu de Parlament.

Neprezentarea la vot a basarabenilor (pentru mine, care am fost de atatea ori peste Prut, intalnindu-ma cu fratii nostri, care am scris peste o suta de articole si o carte despre Basarabia, o mare deziluzie!) a dus la alegeri anticipate! Din pacate, dupa o mai veche meteahna, molipsitoare, dupa cum se vede, a dat dihonia si aici, intre liderii Aliantei pentru Integrarea Europeana. Totul, spre marea bucurie a fostului presedinte “rosu”, Vladimir Voronin, conducandu-se, si inainte, si acum, dupa ora Moscovei.

Comunistii stiu bine (si speculeaza contextul!) ca, atunci cand doi se cearta, al treilea castiga. Ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Baconschi, considerand ca nu-i bine camilei sa-i vina de joc tocmai la mijlocul puntii, sustinea, recent (declansand protestele lui Vladimir Voronin, cum ca Romania s-ar amesteca in treburile interne ale Republicii Moldova), la Chisinau, cu prilejul inaugurarii Centrului Cultural Roman de acolo, ca singura sansa, singurul “vehicul sigur” al fratilor basarabeni o constituie Alianta! Nu dezbinarea! Nu dihonia! De ei numai depinde daca se vor indrepta spre Europa, unde le este locul, alaturi de Romania, sau, din nou, sub flamura comunista a lui Voronin, spre steaua rubinie a Kremlinului din Piata Rosie!

LAZAR LADARIU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page