Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DORU DINU GLAVAN – O CALATORIE PE UNDE SONORE –

Daniela GIFU

Sunt, cred, putini dintre cei trecuti de 40 de ani care sa nu fi auzit de sloganul „Radio Resita, Dragostea Mea!”. Un post public regional de radio, dintre cele mai ascultate si cunoscute nu doar prin aria de acoperire, cat mai ales prin diversitatea programelor, care a reusit sa se remarce prin vocea inconfundabila a lui Doru Dinu Glavan. Marturie, ramane spunerea, adresata in pragul pensionarii colegilor sai resiteni, dupa 44 de ani de activitate la Postul regional Radio Resita, al carui fondator ramane: „Este greu sa te desparti de aceasta meserie extraordinar de frumoasa pe care am purtat-o cu onestitate si decenta si am primit inapoi, prin intermediului radioului public, o binemeritata recunostinta din partea ascultatorilor. Desi ma pensionez, voi ramane o persoana activa, permanent cu sufletul si gandul la radio”.
 
Aveam sa-l cunosc in urma cu trei ani la Bucuresti, cand m-a invitat sa particip la prima (10 decembrie 2013, la teatrul Mignon din Bucuresti) dintre acum traditionalele serate „Eminescu, jurnalistul” pe care Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZPR) le organizeaza lunar. S-a jucat atunci piesa de teatru „Interviu cu Mihai Eminescu” apartinand scriitorului si jurnalistului Miron Manega. Era startul unor intalniri si dezbateri publice in care articolele eminesciene din ziarul „Timpul” si opera sa per ansamblu continua sa suscite polemici si astazi.

Cu o tinuta atletica, extrem de implicat in organizare, politicos, decent in spatiul public, as spune fermecator, presedintele UZPR m-a impresionat din prima clipa. Incepusem sa comunicam de parca ne cunosteam de cand lumea. Firesc, UZPR avea sa devina curand si familia mea, iar Doru Dinu Glavan un minunat prieten. De atunci, avem un dialog constant, iar proiectele comune nu au intarziat sa apara. Regretul meu, in acest moment, este faptul ca nu am reusit sa-i pun in brate darul pe care-l merita: un volum aniversar. Fiindca exista oameni care merita sa fie omagiati. Un act de cinstire, un gest simbolic, un buchet de garofite in pragul lunii Ciresar…

Minunat Om, reputat jurnalist, indraznet lider, spirit intreprinzator, Doru Dinu Glavan fascineaza la fel si la cei 70 de ani pe care-i implineste pe 7 iunie (n. 7 iunie 1946 la Timisoara). Un excelent prilej de a ne bucura de prezenta unui om de radio cu o cariera impresionanta. Peste 50 de ani, fiindca nu uitam si cei 6 ani de activitate la Radio Timisoara. Original prin cutezanta viziunii, reuseste sa imbine cu usurinta si profesionalism pasiunea pentru radio cu cea pentru sport. De-a lungul impresionantei sale activitati a fost  distins cu zeci de premii si diplome individuale si colective, facand auzita vocea Banatului Montan.

La multi ani, maestre!
La multi ani, drag prieten!
----------------------------------
Daniela GIFU
Iasi, sfarsit de mai 2016    


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page