Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

De ce parte a frontului este BOR-ul?

Despre lacomie cu consecinta ei coruptia si despre coruptie cu consecinta ei saracia

      Nu am fost niciodata un nostalgic, ci dimpotriva, asta ca sa trec usor si sa nu spun mai mult; sa trec direct la subiect. Dar nu pot sa ignor fapte concludente, ca de exemplu: in perioada cincinalului in 4 ani jumate pe magistrala CF 101 un podet de cale ferata era "reabilitat" in mai putin de 11 ore  (stiu despre ce vorbesc - cunosc proiectantul si executantul); daca s-ar fi intamplat o nenorocire venea Dinu Teleaga te acuza de crima si subminarea economiei si numai vedeai soarele. Acum in regimul CORUPTIEI ABSOLUTE, de exemplu un podet pe magistrala 200 (Carta) in 2009 este avariat de inundatii,  (oarecum similar cu podetul de pe mag. 101). Costul reparatiei fara spagi, cateva sute de mii de lei. Cu chiu cu vai, inclusiv cu adrese catre excutiv, ramase firesc fara raspuns, prin 2011 este reparat si se reia circulatia pe magistrala 200. Cam in acelasi timp ministrul transporturilor aproba o suplimentare de costuri de 32 milioane de euro constructorului autostrazii partiale Bucuresti-Ploiesti, pentru diferente imaginare de cost la balast.
      Dar de unde diferenta asta mare ore-ani?  Din CORUPTIE, stim bine.  Astazi se da o lupta crancena intre cativa constientii de nocivitatea absoluta a coruptiei generalizate si majoritatea partidelor si politrucilor, majoritatea parlamentara, totalitatea imbogatitilor tranzitiei, cvasitotalitatea sefilor de institutii, cei numiti politic.
     Dar de ce parte a frontului se situeaza BOR-ul? De ce parte este PF-ul? De ce nu sunt alaturi de cei multi loviti de tranzitie si coruptie?  Cum se face ca niciodata PF-ul n-a empatizat cu cei loviti de ape, de foc? De coruptie si consecinta ei saracia? Cum se poate ca cel ce se ocupa de spirit, de duh nu vede radacina, izvorul raului din societate - LACOMIA?  N-ar trebui ca BOR-ul sau PF-ul sa se pronunte asupra acestui flagel?
     Este o intrebare legitima? Decideti dvs!

Octavian Capatina
facebook Octavian Capatina
Energii regenerabile: http://www.itc-cluj.ro/negoiu/EnergiiRegenerabile.htm
Romania Creatorilor:   http://www.itc-cluj.ro/
mai incolo vorba marelui istoric David Prodan ...

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page