Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SCRISOARE DESCHISA

Ioan Muntean

1661 Bimini place

Costa Mesa, CA 92626

Octombrie 01-2010

Scrisoare deschisa catre Ministrul Justitiei Romane, Domnul Catalin Predoiu

Stimate domnule Ministru,

Din cauza nedreptati ce mi se face, nedreptate pe care o voi descrie mai jos, am fost nevoit de a ma adresez Dumneavoastra pentru a repara o eroare care persista in sistemul romanesc al Justitiei.

In anul 1977, in biroul primului secretar al partidului comunist al municipiului Sighisoara, "tovarasul" Danasan Ioan, mi-a spus direct ca copiii mei nu vor avea nici o sansa in Romania. La intrebarea mea de ce, raspunsul a fost "pentru ca esti crestin".

Am crezut in aceasta promisiune pentru ca in copilaria mea am trecut prin aceeasi situatie. Am fost trimis acasa de la scoala tehnica din Sibiu pentru motivul de a fi crestin si pentru faptul ca tatal meu a rezistat a ceda tot ceea ce avea, la colectiv.

Aceasta m-a determinat a lua riscul de a cere plecarea definitiva, cu sotia si cei patru copii, in USA. Dupa trei ani de insistente am obtinut aprobarea de plecare, insa mi s-a spus ca nu pot pleca daca posed proprietati in Romania. A trebuit sa predau proprietatea mea statului roman care a pretins ca o plateste. (Banii primiti nu au fost suficienti pentru biletele de zbor).

Dupa schimbarea sistemului comunist in Romania, in luna mai 2004, in baza legii 10-2001 am cerut retrocedarea proprietatii noastre luata in mod necinstit de catre guvernul comunist.

Prin decizia 5800 din 15 Iulie 2006 a Inaltei Curti de Apel Bucuresti ne-a fost retrocedata proprietatea din Strada Clujului nr. 5, Sighisoara, Jud. Mures.

In aceasta proprietate locuieste doamna Guinea Mariana si concubinul ei, d-nul Gabenei Ioan, deasemenea si membrii familiei lor. Procesul de evacuare a inceput in anul 2006 dupa ce am intrat in posesia proprietatii. Am oferit atunci doamnei Guinea Mariana cumpararea acestei proprietati, conform exprimarilor acestei doamne. Le-am oferit-o cu minimul pret stabilit de expert in evaluare casei care a fost intre 32.000 si 39.000 Euro. Am fost de acord la 32.000 Euro daca nu trebuie sa mai deschidem proces la tribunal. Nu i-a interesat nici sa o cumpere si au refuzat si a plati chiria ce le-am stabilit-o pana la evacuare.

Procesul la tribunalul municipal Sighisoara pentru evacuarea din acest imobil a inceput la 14 iulie 2008, Dosar nr. 1712 per 308 din 2008, fiind reprezentat de avocatul FILIP ADRIAN din Sighisoara.

Am prezentat martorii ceruti dar procesele se amana din motive banale (verbal mi se spune ca asa e sistemul). Aceasta familie nu vrea sau nu poate sa o cumpere, nu vor sa plateasca chiria stabilita si nu vor sa evacueze proprietatea. Eu trebuie sa platesc in fiecare an taxe pentru casa si gunoiul acestei familii care e atasat la taxe. Domnul Gabenei m-a amenintat ca daca e fortat sa evacueze va da foc casei. Am raportat aceasta amenintare la politia orasului Sighisoara.

De doi ani si jumatate mi se face aceasta nedreptate. Ma intreb oare cum se respecta dreptul de proprietar in Romania ?

Stimate domnule Ministru al justitiei va rog considerati a cerceta acest caz si a mi se da un raspuns pe care pot sa-l inteleg. Daca este necesar se poate contacta reprezentantul meu avocat FILIP ADRIAN la 0722 872 630. Intentionez a interveni la UNIUNEA EUROPEANA de la care am primit toate informatiile necesare, dar am decis sa fac acest pas intai.

La interviu cu reporterii unor ziare Americane, special in aceasta perioada in care sunt interesati de a publica procedurile juridice in lumea socialista, Doamna Guinea a spus ca vrea sa se mute dar primarul orasului nu vrea sa le dea locuinta.

Acest primar, domnul Danasan Ioan Dorin, este fiul fostului secretar al partidului comunist al municipiului Sighisoara. Am motive de a fi suspicios.

Va rog respectuos cercetati acest caz si dati-mi un raspuns.

Cu mult respect,

IOAN MUNTEAN,

1-949-642-3387 daca e nevoie.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page