Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

REPUBLICANI si REGALISTI

A fost Ziua Europei ! Traiasca ! La Cotroceni s-a dat o grandioasa receptie ! Nu au fost invitati toti penalii Romaniei. Foarte bine !

10 MAI este Ziua Independentei Romaniei ! Independenta, adevarata zi nationala a oricarei natiuni ! Liniste pe toate fronturile ! Sa fie aceeasi cauza ca pe timpul lui republicanului Ceausescu ? Doar pentru ca Ziua Nationala se intampla sa fie odata cu Ziua Regalitatii !
Ma asteptam ca televiziunile sa se inflameze ! Mai nimic. Singura care a onorat, cat de cat, evenimentul a fost Digi24. Ma tot intreb, zecile astea de televiziuni din Romania or fi romanesti ?
Ne-a dat Dumnezeu o zi nationala in plina primavara si noi o tot tinem in prag de iarna. Evenimentul este intr-adevar important, dar nu de anvergura Independentei tarii ! Oare de ce americanii nu sarbatoresc ziua nationala la data alipirii nu stiu carui stat din cele 37 la SUA, ci 4 iulie ?!?
10 MAI 1877 este ziua in care domnitorul Carol I sanctioneaza decretul privind proclamarea oficiala a Independentei Romaniei ! Cum turcii nu accepta, trupele romane intra imediat in lupta. Prin victorii rasunatoare pun Europa in situatia de a recunoaste Romaniei independenta. Tara va cunoaste, tot mai mult, modernizarea, prin continuarea aplicarii reformelor domnitorului Al. Cuza, alungat de alti parlamentari ai neamului romanesc, tradatori ai intereselor Principatelor Unite. Programul de reforme culmineaza cu reintregirea tarii in hotarele regatului lui Burebista, prin alte jertfe de sange ale poporului roman.
Domnilor-tovarasi parlamentari, cand vom reveni la adevarata zi nationala si continuarea luptei pentru reintregirea neamului romanesc ? Cand vom mai avea un Kogalniceanu in Parlamentul actual ? Regret ca indolenta a cucerit Parlamentul, Presedintia si Guvernul ! Imi este jena cu unii dintre conducatorii actuali. Imorali, lipsiti de onoare, respect si hoti. Pe deasupra, republicani plini de ifose comuniste. Republicani analfabeti din Republica a III-a, care au scos de pe stema tarii simbolul Independentei, Coroana de otel, crezand ca e un simbol monarhic ! Ce sa faci cu asemenea loaze care au umplut Parlamentul ?
Rusine celor care ignora adevarata zi nationala a Romaniei !
 
Traiasca 10 MAI !
 
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,   
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !  

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page