Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (958)

* Foarte probabil, in multitudinea problemelor cu care va confruntati, ziua Inaugurarii presedintilor Statelor Unite ale Americii nu a constituit o problema care sa va suscite atentia. Oricum, spre stricta dumneavoastra informare, intre anii 1793-1933 ziua inaugurarii noului ocupant al Biroului Oval, avea loc pe data de 4 martie. Incepand cu anul 1933, Amendamentul 20 la Constitutia Americana, muta aceasta data in ziua de 20 a lunii ianuarie.

Ca un paradox, ziua de 20 ianuarie 2013, cand actualul ocupant al imobilului situat pe 1600 Pennsylvania Ave. va trebui, sau mai corect ii doresc sa predea stafeta, cade intr-o zi de Duminica, exact la doua luni de la anticipata “disparitie’ a acestei imperfectiuni, prevazuta de Calendarul Mayas pentru data de Vineri, 21 Decembrie 2012, orele 23:11 Pacific Standard Time.

Daca va mai ramane ceva din actuala conformatie geologica a palnetei Terra, doresc sa-i usurez plecarea mesianicului Pontifus Maximus, amintindu-i cuvintele presedintelui Thomas Jefferson, adresate unui bun prieten: "Niciodata un prizonier eliberat din lanturile sale nu a simtit o asemenea usurare ca cea traita de mine cand m-am debarasat de lanturile puterii". Tot pe aceasta tema, unul din favoritii mei presedinti – este vorba de James Buchanan, al 15-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii – i-a spus succesorului sau, Abraham Lincoln, cele de mai jos: "Daca intrand in Casa Alba sunteti la fel de fericit ca mine, care o parasesc si ma intorc acasa, sunteti cel mai fericit om din lume” !?! In ce ma priveste, ma rog Divinitatii ca ziua de 21 Ianuarie 2013 sa aduca un nou ocupant al Biroului Oval.

Socrate, geniul care a influentat gandirea filosofica universala de la Platon pana la Kierkegaard, spunea ca la baza tuturor faptelor rele si a actiunilor negative sta ignoranta. Subscriu in totalitate, mai ales prin faptul ca la baza filosofiei Socratice sta cunoasterea de sine. Sunt convins ca, la nivel planetar, actualii politicieni, cu revoltator de putine exceptii, nu se cunosc de ce sunt capabili, sau mai corect incapabili, altfel ar ceda posturile celor care ar putea scoate mapamondul din actuala situatie.

Personalitatea lui Henry Alfred Kissinger, nu poate fi contestata de nici o persoana rationala, daca mai putem vorbi de ratiune, intr-o lume irationala. Oricum, pentru cei mai putin familiari, Henry A. Kissinger a fost secretarul Departamentului de Stat in perioada 1973-1977, persoana care a contribuit cel mai mult la apropierea dintre Statele Unite si China, la retragerea trupelor americane din Vietnam si la aplanarea conflictului dintre statul Israel si tarile arabe. De la Kissinger ne-a ramas ideea ca un adevarat om politic, adevarat conducator trebuie sa-si adapteze scopurile lui la realitatea existenta si nu realitatea la scopurile lui. Din 21 Ianuarie, 2009, realitatea Americana este total subordonata scopurilor mesianice ale lui Pontifus Maximus, conceptul de independenta, democratie, fiind sub un permanent atac, ceea ce dovedeste ca independenta nu a fost obtinuta in secolul al XVIII-lea, ci, din contra, lupta pentru independenta continua si in secolul XXI, populatia Americii fiind tot mai dependenta de capriciile guvernului American. Sunt convins ca cei 56 de semnatari ai Declaratiei de Independenta se intorc in mormant, cand vad ca cele stipulate de ei sunt total ignorate de actualii guvernanti. Nici Declaratia din 1776 si nici Constitutia din 1787-1788 nu mai constituie preocupari majore ale actualilor lideri, comportamentul lor amintind de perioada premergatoare razboiului de Independenta si de atitudinea ostila a regelui Angliei, George al III-lea.

Oricum, cu toate mesianicele promisiuni si cu statisticile rupte de realitate si fulminant date publicitatii de o presa liberalo-stangista, cele 4,5 milioane de locuri de munca promise de Pontifus Maximus nu s-au adeverit, concret in luna septembrie, 2010, s-au pierdut 95,000 locuri de munca, cifra care se adauga celor peste 31 milioane de americani, aflati in cautarea unui serviciu.

Pentru ca am amintit de statistici, marele om politic englez Bejamin Disraeli, conte de Beaconsfield, fost prim ministru al Angliei, ne-a spus ca exista minciuni, minciuni sfruntate si statistici, statisticile fiind de regula folosite sa minti populatia. (Statistics are commonly used to lie to the people).

Subscriu ! Suntem in permanenta mintiti, iar acum, mai mult ca niciodata, fiind in perioada premergatoare alegerilor din 2 noiembrie 2010, minciunile au devenit componenta principala a discursurilor elecorale.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page