Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Caravana Limbii Române în Sudul Basarabiei » - 16-25 mai 2016

Madalina Corina Diaconu

In perioada 16-25 mai 2016  se va desfasura caravana limbii romane in Sudul Basarabiei, care va cuprinde 15 reprezentatii de teatru de papusi pentru copii cu piesele:  “Nunta lui Tandala”, “Un suflet pentru o papusa”, “Amintiri din copilarie”, “Sfanta Duminica”, “Noile aventuri ale Scufitei Rosii”, puse in scena de actorii papusari ai Teatrului B.P. Hasdeu din Cahul .
Caravana va ajunge in scolile din satele din Sudul Republicii Moldova: Leova, Cimislia, Taraclia, Albota de Jos (Hagichioi, Hirtop, Albota), Comrat, Vulcanesti, Ceadir-Lunga, Borceag, Doina, Cheoselia, Alexandru Ioan-Cuza si Cantermir (Carpesti, Baimaclia). Teatrul reprezinta instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care intra astfel in contact direct cu limba romana, fara vreun efort deosebit, dand frau liber imaginatiei si energiei.
     De asemenea, in perioada 21-22 mai 2016, in cadrul aceluiasi proiect, se vor desfasura  si cursuri/ateliere de perfectionare pentru limba romana si istoria romanilor pentru profesorii care predau  in scoli din Ucraina (Sudul Basarabiei) si Republica Moldova. Cursurile/atelierele vor viza metodica si didactica predarii, cerintele unui invatamant performant, instrumente atractive de studiu a limbii romane si a istoriei romanilor, dificultati ale profesorilor in predarea materiilor si vor fi sustinute de profesori de la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati.
     Proiectul se adreseaza atat cadrelor didactice, cat si copiilor si vizeaza promovarea si predarea limbii romane si a istoriei romanilor intr-o maniera prietenoasa si accesibila.
     Partenerii Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni in realizarea acestui proiect sunt: Consulatul General al Romaniei la Cahul si  Asociatia National-Culturala a Romanilor din Regiunea Odesa “Basarabia” din Ismail.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page