Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ALINIEREA PROGRAMELOR

O noua fereastra se deschide localitatilor si Romaniei in general.
La startul campaniei electorale s-au inscris zeci de mii de cetateni ce vor sa obtina votul altor cetateni pentru a fi primari si consilieri.
Asa e jocul democratic !
Fiecare alegator are in fata candidatii si programele lor, de fapt programele partidelor, care ii gireaza pe baza criteriilor de integritate asumate (!?!) si clamate cu surle si trambite ! Le studiaza se uita si la CV-ul candidatului si voteaza ! Aici nu e alba-neagra ! Un singur joc la patru ani !
Doar de inteligenta alegatorilor fiecarei comunitati depinde calitatea celor care vor fi alesi. Cine vrea penali, va avea parte de penali, cine vrea oameni de onoare, va avea oameni de onoare !
La Capitala, unde sunt direct interesat,  Biroul Electoral Municipal a admis 12 apostoli la fotoliul de primar general si 588 de sfatuitori pentru pozitia de consilier in Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Astfel au fost validati pentru a candida la fotoliul de manager general al Capitalei: Mirel Amaritei (ProDemo), Daniel Barbu (ALDE), Catalin Berenghi (independent), Nicusor Dan (USB), Bogdan Diaconu (PRU), Petrica Dima (PSR), Gabriela Firea (PSD+UNPR), Iulia Gorea-Costin (PNTCD), Niculae Neamtu (Partidul Republican), Catalin Predoiu (PNL), Adrian Severin (PDS) si, ultimul pe lista, Robert Turcescu (PMP).
Semnalul pentru intreaga tara a fost dat ! In ciuda zvonisticii, niciunul din cei vechi nu mai aspira la un nou mandat.
Cu voia lor sau a DNA-ului !
Sa inceapa oare schimbarea la fata a Romaniei ? Sa vedem daca partidele isi respecta cuvantul dat, de reformare, si prin tara !
Au fost validate si candidaturile a 588 de persoane pentru cele 69 de locuri in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  ALDE are 69 de candidati, PDS - 69, PER - 37, PMP - 69, PNL - 66, PNTCD - 6, PRU - 69, PSD+UNPR - 69, UDMR - 65, USB - 69.
Am mai spus, mai important sunt consilierii decat primarul, care nu decat un biet executant. Ca multi capata ifose de prim secretar ceausist, dupa ce sunt alesi, e o alta problema !
Pentru ce se intampla intr-o Primarie de vina sunt, in primul rand, consilierii ! Ajuns acolo nu mai au interese de gasca de partid, ci interesele comnitatii ! Toti fac o echipa spre binele general ! Suna al naibii de frumos, in teorie !
Nu doar in teorie. In lumea civilizata vedem si rezultate practice si nu certuri interminabile, gen capra vecinului, de pe malurile dambovitene !
Ai consilieri inteligenti, devotati, onesti evolutia comunitatii e asigurata ! Ai potlogari, analfabeti, ciolanari, jmecheri de partid, lucrurile se vor repeta negativ, ca in anii precedenti, unde penalii si spagarii misunau pe toate culoarele primariei fara nicio jena !
Campania electorala a inceput oficial vineri 6 mai a.c (neoficial suntem intr-o campanie continua de vreo 26 de ani) si va dura pana vineri 3 iunie, ora 24, urmand ca in 5 iunie sa votam. Parca e un facut  ! Tot de Duminica Orbului !  
 „Conform legii, singurele materiale de propaganda electorala permise in perioada campaniei sunt: afise cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura, afise prin care se convoaca o reuniune electorala cu 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura amplasate in locurile speciale pentru afisaj, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate in presa scrisa, materiale de propaganda electorala online, brosuri, pliante si alte materiale tiparite.
In campania electorala pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise urmatoarele forme de publicitate electorala: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule, vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzeaza materiale audio, spectacole, serbari, focuri de artificii etc.
In campania electorala, competitorilor electorali le este interzisa achizitionarea, oferirea, distribuirea sau darea, in mod direct sau indirect, a pixurilor, a canilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a sepcilor, a caciulilor, a fularelor, a sacoselor, a pungilor, a umbrelelor, a galetilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a tigarilor si a altor produse asemanatoare”. (AEP)
Tot Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) i-a atentionat  pe candidatii la alegerile locale sa-si retraga de pe strazi bannerele, corturile si toate celelalte materiale de propaganda electorala.
Politia nationala si Jandarmeria vor da, celor care incalca legea, amenzi cuprinse intre 600 si 1000 de lei si sesizeaza AEP. In urma controalelor efectuate AEP  este abilitata sa sanctioneze, la randul ei, cu amenzi cuprinse intre 15.000 si 50.000 de lei, potrivit Legii finantarii campaniilor electorale. De altfel, orice persoana ii poate sesiza pe politisti sau jandarmi cu privire la existenta acestor materiale de propaganda pe strazi.
E un prilej bun de a colecta bani seriosi la buget, de la cei care vor trata superficial regulile jocului.
Tot se plang guvernantii de lipsa banilor la bugetul tarii !
Insusi prezidentul Kohannis a iesit pe sticla si a atras atentia asupra seriozitatii cu care trebuie sa se desfasoare campania si alegerile.
Ce va fi, vom vedea ! In privinta conditiei candidatilor avem tot timpul sa-i analizam si sa le studiem programele.
Nu uitati ! Votul e mai puternic decat glontul ! (JFK)
P.S. Tot AEP ne informeaza ca a eliberat 109 adeverinte pentru romanii rezidenti  candidati la alegerile locale din ... Italia !
 
N.B. Mai multe tablete pe Blogul lui Gabu' - http://blogulluigabu.blogspot.ro/
Toate bune,
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com,  Tel.0731 936.615
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page