Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (953)

* Desi sunt adeptul principiului ca pentru a dialoga, a purta o convorbire in termeni civilizati, decenti, urbani etc., oamenii trebuie sa se regaseasca in anumiti parametri comportamentali, educationali, morali, spirituali etc., am un respect deosebit pentru parerile adverse sau contrarii, considerandu-le un corolar al democratiei, cu conditia ca limbajul folosit sa se regaseasca in termenii enuntati mai sus. Perceptul de sorginte comunista,” cine nu-i cu noi este impotriva noastra”, imi repugna, iar aducerea lui in actualitate, tocmai in tara considerata candva ca unic simbol al democratiei, imi intareste convingerea ferma, ca zilele democratiei sunt numarate, cei care nu impartasesc ideile mesianice fiind considerati “clinging of guns and religion”- devotati armelor si religiei si dusmanii celor care nu gandesc ca ei. Sa fiu explicit: “Ei”, inseamna noua administratie Americana, care adjectiveaza nepermis pe toti care nu impartasesc politica mesianica a lui Pontifus Maximus.

Cei care nu sunt de acord cu intruzia guvernului in viata lor personala, sunt considerati rasisti si purtatori de resentimente impotriva unui presedinte afro-american !!! Aceeasi nepermisa adjectivare vizeaza si pe cei care vor oprirea imigratiei ilegale. Cei care se opun casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, sunt considerati homophobi, iar cei care se opun construirii unui centru Islamic de 14 etaje si a unei moschei, in vecinatatea Turnurilor Gemene, victime ale atacului din Septembrie 11, 2001, sunt considerati Islamophobi. Acum realizez ca America a devenit neguvernabila, fiind o tara de rasisti, homophobi, islamophobi etc. Ma intreb, lasandu-va dumneavoastra placerea de a realiza daca sunt eronat, sau nu, ce-ati spune de construirea unei Pagode Japoneze sau a unui Centru Cultural Japonez la Pearl Harbor, locul in care la 7 Decembrie 1941, considerata Ziua Rusinii-Shame Day, la ordinele lui Hideki Tojo, primul ministru al Japoniei, fortele navale japoneze, conduse de amiralul Isuroku Yamamoto, au lansat un atac surpriza, care a facut 2.403 victime, la care se adauga 1178 de raniti. Ce-ati spune daca langa lagarele de la Auschwitz, Maydanek, Dachau, Treblinka etc. ar aparea relicve amintind de cel mai odios regim din istoria umanitatii ? Ca titlu informativ, Papa Ioan Paul II, a considerat ofensator pana si construirea unei Manastiri al Ordinului Carmelitelor, langa fostul lagar nazist de la Auschwitz. Trezitiva domnilor ! Este vorba de memoria celor 3497 victime ale unui atac terorist. Nimeni, dar absolut nimeni, nu va da dreptul de a intina memoria unor martiri, indiferent de profiturile pe care urmeaza sa le realizati.

Ma simt obligat de propria constiinta, sa le reamintesc tuturor ce inseamna a fi American. Pentru cei familiari, accesand site-ul nostru www.clipa.com, Support our Troops, puteti citi textul in limba engleza. Pentru cei nefamiliari cu Internetul, am sa redau textul in limba romana.

Deci: Un American este Englez, Francez, Italian, Irlandez, German, Polonez, Roman, Rus sau Grec; un American poate fi deasemenea Canadian, Mexican, Maghiar, Sarbo-Croat, African, Indian, Chinez, Japonez, Corean, Australian, Iranian, Arab, Pachistanez sau Afgan; un American poate fi descendent al triburilor de nativi indieni, Comache, Cherokee, Osage, Blackfoot, Navaho, Apache, Seminole etc.; un American poate fi crestin, Buddhist sau apartinand religiei iudaice sau islamice; de fapt sunt mai multi musulmani in Statele Unite decat in Afganistan; un American este liber sa nu aiba nicio religie, decizie pentru care raspunde in fata lui Dumnezeu si nu in fata unor grupari care pretind ca vorbesc in numele unui guvern sau in numele lui Dumnezeu; un American traieste in cea mai prospera tara din istoria umanitatii, radacinile prosperitatii fiind gasite in Declaratia de Independenta, care recunoaste faptul ca Dumnezeu a daruit fiecarei persoane, dreptul de a-si cauta fericirea; America este cea mai generoasa natiune de pe glob care a ajutat toate natiunile globului, necerand nimic in schimb; chiar si acum cel mai mare ajutor acordat poporului Palestinian provine din America, desi la Ramalah, capitala autoritatii palestiniene, se vand obiecte care glorifica atentatele teroriste de la 11 Septembrie 2001; cand Afganistanul a fost ocupat de trupele sovietice, America a fost singura tara din lume, care a ajutat poporul Afgan sa-si recucereasca tara, punand la dispozitia Afganistanului cele mai sofisticate arme si echipe intregi de consilieri speciali.

Concluzionand, americanii nu sunt oameni speciali care traiesc intr-o tara speciala. Ei reprezinta intruchiparea spiritului uman de libertate. Oricine, indiferent de loc, care impartaseste acest spirit, este un American.

Cel putin, pana la 20 ianuarie 2009, asta a fost America si americanii, un concept filosofic, un mod de existenta, un comportament aparte, greu de inteles si digerat de cei care nu-si duc existenta in acest perimetru teritorial. Asta a fost America la care o parte din stramosii nostri au emigrat, inaintea primului razboi mondial, asta a fost America la care am emigrat noi, lasand in perimetru Carpatin o parte din fiinta noastra. Din nefericire, incepand cu 21 ianuarie 2009, America s-a indepartat total de standardele la care a fost creata, cat si de cele stipulate de fondatorii ei in Declaratia de Independenta. In acest haos generalizat, a aparut o urma de speranta, Sambata 28 August, 2010, sute de mii de americani au organizat la Washington DC un mars, intitulat “Restoring Honor” - Restaurarea Onoarei.

Imi reamintesc cuvintele teologului American, Harry Emerson Fosdick: ”Libertatea este intotdeauna periculoasa, dar este cel mai sigur lucru pe care-l avem.” (Liberty is always dangerous, but it is the safest thing we have.”

Nimeni, dar absolut nimeni, nu are dreptul sa ne priveze de acest simbol al Americii: Liberty for All.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page