Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CASA DE CULTURA - a municipiului Cluj-Napoca

 

 

 

C.U.I. 4847513 Piata Unirii nr.24, et.1, tel. 0040-264-595322; fax: 0040-264-595309

e-mail: cmc_up@yahoo.com, www.casadeculturacluj.ro

 

COMUNICAT

 

 

 

In perioada 2-11 septembrie a.c. Ansamblul Coral VOCI TRANSIL-VANE al Casei de cultura a municipiului Cluj-Napoca va da curs in-vitatiei Institutului Cultu-ral Roman „Dimitrie Cantemir" din Istanbul si va efectua un turneu artis-tic in Turcia. Intre altele, cu acest prilej, Ansamblul va sustine, in zilele de 5 si 8 septembrie a.c., doua concerte de muzica religioasa la Biserica romaneasca, din Istanbul, ctitorie a domnului muntean Sf. Constantin Brancoveanu, precum si un concert de muzica laica romaneasca si universala la Muzeul Cantemir, situat intr-o aripa a Palatului domnitorului moldovean, din cartierul Fener.

Pentru efectuarea acestui turneu, Casa de cultura a stabilit un parteneriat cu Fundatia SANAT/ARTE-Istanbul, precum si cu Institutul Cultural Roman „Dimitrie Cantemir" din Istanbul.

La realizarea acestui turneu au contribuit financiar Compania Nationala „Loteria Romana”, in calitate de sponsor principal, S.C. FARMEC S.A. Cluj-Napoca, in calitate de sponsor, precum si colaboratorii nostri permanenti: Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean si Asociatia Culturala VOCI TRANSILVANE.

Facem precizarea ca artistii coristi clujeni sunt destul de cunoscuti in mediile muzicale din Istanbul si Turcia, avand in vedere ca este cel de-al treilea turneu efectuat de ansamblu in aceasta tara. De remarcat ca, in acest an, alaturi de orasul maghiar Pécs, Istanbulul este declarat „Capitala culturala europeana".

Manager (director general),

Dr. Dan BRUDASCU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page