Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

HAOS NATIONAL, RUSINE INTERNATIONALA

 

Oricat am incerca sa bagam gunoiul sub pres, dupa o multiseculara meteahna a neamului romanesc, este imposibil sa poti trece cu vederea dezastrele ce se tin lant in toate domeniile si sectoarele de activitate economico-sociale a Romaniei. Actuala clasa politica pare totalmente debusolata si lipsita de idei – nu si de imaginatie1 – pentru o redresare a corabiei in furtuna2 ce s-a abatut asupra ei. Unii au incercat sa sugereze ca ar trebui sa cedeze parghiile de conducere suprema in stat unor presupusi specialisti, apartinand uneia sau alteia dintre minoritatile nationale3, in speranta ca acestia ar putea sa faca mai mult pentru redresarea statului si salvarea in ceasul al doisprezecelea al acestei tari. Consideram ca, o asemenea solutie, este departe de a rezolva problemele de moment sau pe termen lung al acestei tari. N-as vrea sa se uite ca, dupa 1990, toti cetatenii acestei tari, cu atat mai vartos minoritatile etnice, au avut cale libera pana la cele mai inalte demnitati in stat. Am avut ministri, si chiar prim-ministri, minoritari unguri, tigani, evrei4 etc.. Daca, de ar fi fost valabila, asertiunea unor pretinsi analisti politici nu vad de ce respectivii specialisti minoritari, detinatori de inalte ranguri in statul roman, n-ar fi putut face minunile ce se asteapta de la ei.

Dupa 1990, aproape fara exceptie, UDMR a avut reprezentanti la toate nivelele in guvernele si guvernarile post-decembriste5, dar, in loc sa fi contribuit la gasirea de solutii de promovare a dezvoltarii economico-sociale a Romaniei, reprezentantii minoritatii maghiare s-au remarcat in punerea de piedici pentru bunastarea tarii si sigurantei ei, iar o serie de baroni, apartinand acestei etnii, s-au remarcat in spolierea avutiilor, in deosebi a padurilor romane. In plus, aproape fara intrerupere, in conducerea Ministerelor Sanatatii si a celui al Protectiei Mediului s-au aflat titulari de origine maghiara, iar azi in Romania unitatile spitalicesti au ajuns locul unde se moare dintr-o banala fractura la o mana sau la un picior. Totusi, datorita conducerii maghiare, indeosebi a Ministerului Protectiei Mediului, aproape an de an, datorita unor inundatii devastatoare, se produc pierderi de zeci milioane de euro si mor sau sunt dati disparuti sute de cetateni6.

Cine i-a oprit pe ministri de origine maghiara sa-si puna in practica valoroasele proiecte in domeniul in care pastoresc? Pentru ca nu credem ca ei au raspuns unor comenzi din afara tarii noastre, cu scopul blocarii economico-sociale a Romaniei7 si, eventual, aducerea ei in situatia critica, aproape falimentara de azi.

Cred ca pot fi citati si alti inalti demnitari guvernamentali sau parlamentari de alta origine etnica decat cea romaneasca, care, dupa 1990, au detinut parghii de mare importanta in luare de decizii, care ar fi putut nu doar sa elimine sau sa preintampine dificultatile insurmontabile de azi, ci sa situeze Romania pe alte coordonate de dezvoltare si prosperitate8. Va, ramane, desigur pentru generatiile viitoare sa lamureasca, o data si pentru totdeauna, care sunt motivele reale ale faptului ca acestia, nu numai ca nu au facut nimic, ci, dimpotriva, au contribuit si mai mult la distrugerea economiei romanesti, la crearea, cu servilism, a unui haos economic si administrativ fara precedent in istoria noastra nationala, dar si pe plan european.

Ecourile acestor stari nefiresti de lucruri se rasfrang, din pacate, si asupra imaginii externe a Romaniei. Nu faptul ca liderii actualei puteri sunt desconsiderati si marginalizati ma deranjeaza, ci faptul ca e pus la colt un popor care a sperat foarte mult ca, dupa prabusirea regimului comunist, sa poata trai in demnitate si prosperitate, ca rod direct al muncii, inteligentei, creativitatii si daruirii sale. Am avut, insa, nesansa explicabila, desigur, prin nivelul foarte scazut de cultura politica al cetatenilor de azi, de a fi permis accesul la putere a unor arivisti si oameni de nimic pentru care esential ramane doar interesul personal sau de gasca. Foarte putini sunt, din pacate, politicienii romani post-decembristi pe care i-au durut si ii dor nevoile si durerile cetatenilor acestui stat9.

De aproape sase ani, in fruntea Romaniei troneaza - in profund dispret fata de aceasta tara si de vrerea ei - un om care s-a remarcat doar prin intriga10, trasul de sfori si actiuni iresponsabile care au discreditat si-au adus grave prejudicii intereselor nationale ale Romaniei.

Personal, gasesc un singur echivalent al actualului presedinte roman la scara mondiala, respectiv cel al presedintelui iranian, Ahmadinejad.

La fel ca presedintele Traian Basescu si acesta a fost, anterior alegerii in fruntea tarii, primar in capitala iraniana sale si tot ca omologul sau roman a facut si face in mod cu totul iresponsabil ceea ce aduce prejudicierea intereselor tarii sale: mentinerea unor relatii tensionate pe plan regional si international pana la riscul implicarii sale intr-o sangeroasa si complet nejustificata conflagratie militara11.

Desigur, mi s-ar putea replica faptul ca aceste puncte de vedere ar avea un caracter partizan si interesat, dar tin sa asigur pe oricine ca privesc lucrurile dintr-o perspectiva total neangajata politic si determinata exclusiv de nevoia de a atrage atentia concetatenilor mei si opiniei publice, in general, ca nu toti romanii gandesc si actioneaza la fel de iresponsabil ca unii dintre cei care se afla azi in fruntea Romaniei.

Constat, cu sincera parere de rau ca, din pacate, in momentul de fata nu exista pe esichierul scenei politice romanesti vreo forta politica, care ar fi capabila sa actioneze exclusiv in interesul salvarii interesului Romaniei, lasand la o parte orice demers structurat pe interese de gasca sau grupare politica.

Personal, eu nu cred nici o clipa ca ar exista vreun politician, fie el chiar si din tabara vreunei minoritati etnice, care ar fi capabil sa salveze ce se mai poate salva din aceasta tara binecuvantata de Dumnezeu, dar blestemata de cei carora le-am permis sa o conduca dupa faurirea statului national roman. Si asta pentru ca, in opinia mea, blestemul asupra acestei tari este mult mai vechi12, de el facandu-se vinovati toti cei care au condus statul roman dupa 1920.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 Am in vedere frecventele si aberantele masuri, haotice si de mare ostilitate fata de cetateni, imaginate frecvent de actuala putere.

2 Este, in primul rand, vorba despre devastatoarea criza economica si financiara datorita careia si mai ales a unei conduceri total iresponsabila a tuturor guvernelor si presedintilor ce au condus dupa 1990, tara a ajuns intr-o fundatura aproape fara iesire, care risca sa aiba si nedorite efecte asupra structurii teritoriale si a statalitatii in ansamblu.

3 Vedem in acest demers si o tactica dubioasa a sustinatorilor schimbari de regim in Romania, in sensul de a reinstaura monarhia. Asta pentru ca Mihai I de Hohenzollern, care se pretinde a fi rege al tarii, desi, in realitate, primul fiu nascut al lui Carol al II-lea nu a fost nicidecum Mihai, ci Carol Mircea Lambrino. Mai multe instante juridice vest-europene au dat castig de cauza acestuia in urma procesului pentru recunoasterea paternitatii. Prin urmare, in caz de reinstaurare a monarhiei, tronul nu ar reveni in nici un caz lui Mihai I, cu atat mai mult cu cat acesta nu are mostenitori pe linie barbateasca, asa cum are Carol Mircea Lambrino. Iar ideea de a-l vedea pe tronul tarii pe actorul Radu Duda da fiori nu numai cetatenilor romani, ci si cancelariilor straine care ii cunosc cum se cuvine si faptele din trecut. Tronul nu ar putea reveni lui Mihai I si datorita faptului ca acesta a tradat in mai multe randuri si feluri poporul roman. Sunt unele cercuri occidentale care, intre altele, sustin ca, in timpul regimului comunist, Mihai I a beneficiat de substantiale sume de bani din partea acestuia. Din aceasta cauza, spre deosebire de alte foste capete incoronate, Mihai I, beneficiar, se pare al stipendiilor regimului comunist, nu a fost alaturi si nu a sustinut gruparilor politice ale romanilor din diaspora care actionau pentru rasturnarea regimului comunist. Ori cum ar putea sa conduca tara, intr-un moment extrem de greu, un om care i-a mai parasit pe romani la greu!

4 Unul din extrem de agresivii, verbal, desigur, lideri post decembristi, fara alte merite decat continuele scandaluri in viata politica, sugereaza ca insusi actualul presedinte ar fi minoritar, ca ar apartine, in realitate, minoritatii tatare din Dobrogea.

5 Au fost multi oamenii politici unguri care au fost viceprim ministru, ministri, secretari si subsecretari de stat, secretari generali de ministere, directori generali sau directori ai diverselor ministere.

6 E demn de remarcat ca majoritatea unor astfel de devastatoare inundatii ocolesc, an de an, judetele Mures, Harghita si Covasna, dar lovesc salbatic zone din Moldova, sudul tarii sau din Banat. Oare de ce?

7 Prin sustinerea cu salbaticie a aplicarii principiului restitutio in integrum, minoritatea maghiara nu a urmarit o simpla reparatie istorica. Pentru ca au fost atribuite uriase suprafete de pamant si paduri si nenumarate imobile inclusiv unor persoane sau institutii fasciste, unor criminali de razboi etc., nesocotindu-se inclusiv realitatea istorica potrivit careia Ardealul este acum pamant romanesc, parte componenta si inseparabila a acestei tari. La sfarsitul primului razboi mondial, statul roman intregit, prin Legea obtantilor, a despagubit pe toti cei ce au preferat sa nu ramana si sa devina cetateni romani. Profitand de slabiciunea si lipsa de patriotism ale unor ministri post decembristi s-a ajuns in situatia ca mostenitorii unor fosti grofi sa fie repusi in drepturi pentru proprietati pentru care inaintasii lor fusesera compensati de statul roman. De asemenea, o serie de institutii, indeosebi bisericile apartinand minoritatii maghiare, au primit drept de proprietate asupra unor bunuri pe care nu le-au detinut de drept niciodata, nici chiar in timpul regimului dualist austro-ungar sau al celui fascist horthyst. O asemenea situatie aberanta nu se mai intalneste nicaieri in lume!

8 Am in vedere inclusiv pe directorii din sistemul bancar din Romania. In prezent nici o banca nu mai apartine efectiv Romaniei, iar majoritatea filialelor de banci straine sunt conduse de cetateni ai altor tari. Deci, de straini. Dar, dupa cum, se stie, datorita acestei stupide situatii, cu ajutorul bancilor, toate cu profituri anuale sau trimestriale care produc nedumerire peste hotare, Romania este spoliata, iar cetatenii romani jefuiti, inclusiv prin practicarea unor dobanzi la nivele uriase, de cel putin 5-6 ori mai mari decat cele practicate in tarile vest-europene. Nimeni, insa, nici guvernanti, nici conducerea Bancii Nationale a Romaniei, nu pare a fi deranjat de aceasta hotie calificata la care sunt supusi cetatenii romani de bancile straine ce functioneaza pe teritoriul tarii. Inclusiv aceasta devastatoare criza cu care ne confruntam a fost declansata de banci, care au impus Romaniei contractarea unor uriase imprumuturi straine.

9 Nu am tinut cont nici de declaratiile sforaitoare ale unor formatiuni cu apetit patriotard, dar ai caror membrii, cand li s-a ivit ocazia, nu s-au dat in laturi de la rusinoase fapte de coruptie, demonstrand, astfel ca pretinsa lor iubire de patrie nu e decat praf de aruncat in ochii prostilor.

10 Sunt diversi carcotasi care vor sa sugereze faptul ca Traian Basescu, in calitatea sa de urmas al tatarilor, ar ambitiona sa finalizeze distrugerea tarii pe care ar fi avut-o in vedere inaintasii lui cu prilejul numeroaselor invazii devastatoare, din care de departe a fost retinuta cea din anul 1241. Consider exagerat si nejustificat un astfel de punct de vedere, vadit politicianist si incorect.

11 Am, in acest sens, in vedere, un recent acord, prin care presedintele, incalcand Constitutia, urmareste sa angajeze Romania intr-un transfer de razboi, din Orientul Mijlociu, in tara noastra. O asemenea decizie a presedintelui Basescu constituie un act de tradare nationala. In mod constient, de dragul a tot felul de interese obscure, Traian Basescu a acceptat ca Romania sa fie locul de declansare a unui razboi impotriva Iranului. In cazul acestui posibil conflict, romanii nu numai ca nu au nimic de castigat din punct de vedere diplomatic, politic, strategic sau economic, ci risca pierderi uriase, in urma bombardarii teritoriului nostru national cu rachete cu raza medie si lunga de actiune sau al unor posibile atentate teroriste, de bunuri materiale si uciderea a zeci de mii de cetateni romani nevinovati. Prin inconstienta si totala lipsa de patriotism de care a dat dovada, Basescu a vandut interesele noastre nationale, siguranta cetatenilor romani doar pentru a obtine recunoasterea unor cancelarii diplomatice, care, de la accederea lui la putere, in mod sistematic nu l-au bagat in seama. Fiind vorba de un fapt foarte grav, ce angajeaza Romania intr-un conflict, care nu e al nostru, cer ca decizia finala sa se ia prin referendum. Poporul roman are dreptul sa stie si sa se pronunte in deplina cunostinta de cauza intr-o chestiune atat de importanta, cu posibile efecte pustiitoare si cu pierderea de numeroase vieti omenesti. Sunt destule victime deja, pentru o cauza absurda: mentinerea controlului total al SUA asupra zonei unde se afla uriase rezerve de resurse energetice. Acesta este, in fapt, adevarul si nicidecum pretinsa lupta impotriva teroristilor. Romanii trebuie, si din acest punct de vedere, sa-si recastige demnitatea si sa nu fie armata care apara interesele unei forte ahtiata dupa suprematia mondiala.

12 Procesul de distrugere, economica, dar mai ales teritoriala, a Romaniei a inceput, din pacate, imediat dupa 1920, cu accente deosebite in deceniul al IV-lea al secolului trecut, in special in timpul domniei odiosului rege Carol al II-lea. Dupa cum se stie, datorita acestui macabru aventurier, tara a fost aruncata in doua devastatoare crize, in perioada 1930-1933, respectiv 1937-1938, a fost, treptat, izolata pe plan extern, pierzandu-si vechii aliati, iar lac sfarsitul anilor 40, a inceput desmembrarea trupului Romaniei intregite. In plus, morganaticul rege, subminand prestigiul si autoritatea partidelor politice, credibilitatea acestora, a instaurat, la 10 februarie 1938, primul regim dictatorial din istoria recenta a Romaniei. Cand dezastrul tarii parea sa fi atins punctul maxim, Carol al II-lea a gasit de cuviinta sa paraseasca, pe neasteptate tronul, recunoscand, implicit, esecul propriei guvernari. La asta trebuie sa adaugam si coruptia regimului, care, prin intermediul Camarilei regale, personal al viitoarei lui sotii, Elena Lupescu Wolf, a contribuit la spolierea avutiilor tarii.

Nevolnicul si nevrednicul lui fiu, continuand, in mare masura politica falimentara a parintelui sau, a tradat, in contul tinichelei Victoria, ce i-a fost atribuita, la fel ca generalilor si maresalilor sovietici care, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, s-au remarcat prin cruzime si grave crime impotriva umanitatii, tara si pe luptatorii ei patrioti, iar in final au aruncat-o in bratele regimului comunist, acceptand sa abdice nedemn. Lucrurile au fost si mai grav inrautatite in cei aproape 50 de ani de regim dictatorial comunist. Dupa 1990, gratie unor politicieni de teapa lui Ion Iliescu si pana la Traian Basescu, a continuat procesul de distrugere, din interior, a Romaniei, proces care e departe de a se fi incheiat.

Dr. Dan BRUDASCU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page