Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

BIBLIA NU SE CONTRAZICE - NICI NU SE DEZICE

Minunata este Biblia in ZICERILE si contraZICERILE ei si minunata in ZICEREA si deZICEREA ei. Cu privire la ea, omul nu are de INTERPRETAT ci de ACCEPTAT. Nu este de ACOMODAT Biblia dupa el si interesele lui, ci de CONFORMAT pe sine dupa ea si planurile lui Dumnezeu exprimate prin ea. Numai asa ii va fi bine si pe aici, temporar, dar mai ales, in vesnicie. Cel care in loc sa se POTRIVEASCA Bibliei incearca sa-si potriveasca Biblia, apuca pe drumul care duce nicaieri, mai ales cand face aceasta constient, gasind pretexte in ZICERILE ei. De ce sa nu ucid daca si Moise a ucis si Biblia zice ca Domnul l-a numit "cel mai bland om de pe fata pamantului?" De ce sa nu fiu desfranat cand Biblia zice ca Solomon a fost intelept cum nimeni altul? De ce sa nu mint cand Rahav a fost binecuvantata ca i-a mintit pe mai marii cetatii ei? Si pana la urma de ce sa nu fac tot ce vreau cand Biblia zice ca "Legea a fost pironita pe cruce si nu mai suntem sub Lege ci sub har"? Suntem "slobozi", conform Bibliei sa facem orice. Chiar asa?

Ne alegem noi o zi in care sa ne adunam pentru inchinare fiindca Biblia zice ca "toate zilele sunt la fel" (si ascundem ca aceasta nu este o PORUNCA, ci un fenomen omenesc "pentru unii" si "pentru altii", expresii premergatoare, si postmergatoare zicerii "toate zilele sunt la fel"), de parca Domnul Dumnezeu ar fi zis in loc de "pentru unii" si "pentru altii =, PENTRU TOTI si de parca El ar fi facut deosebita pentru unii "o zi", iar pentru altii "alta zi", sau ca si cum ar fi lasat la latitudinea omului sa stabileasca fiecare pentru sine CARE ZI. Noi, ne adunam pentru inchinare deobicei Dumineca sau Sambata. Facem lucrul acesta pentru ca Biblia ZICE ASA? Sau pentru ca NOI AM HOTARAT ASA? Si am putea la fel de bine sa ne intalnim MARTEA sau JOIA? Si inca TOTI?

Biblia zice in Evrei 11, 6: "Si FARA CREDINTA este cu neputinta sa fim placuti Lui". Sa insemne oare ca FARA DRAGOSTE putem sa fim placuti Lui? Nu zice tot Biblia ca DRAGOSTEA este mai mare decat CREDINTA in 1 Corinteni 13, 13: "Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA"? Este vorba de CONTRAZICERE sau de contraZICERE? Nu este vorba de intelepciunea de a intelege?

Partenerul de discutie cu privire la Biblie "se arata" CONTRARIAT de faptul ca ea vorbeste odata de ZECE PORUNCI, Exodul 20, alta data de DOUA, Matei 22, 37-40: "In aceste DOUA PORUNCI se cuprinde TOATA LEGEA si PROOROCII", iar in alta parte chiar de UNA SINGURA - Galateni 5, 14: "Caci TOATA LEGEA se cuprinde intr-o SINGURA PORUNCA: sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti". Eu, - zice el -, aleg zicerea aceasta mai de pe urma (din cele trei), pentru ca mai este sustinuta si de zicerea din Romani 13, 8: "Caci cine iubeste pe altii a implinit Legea". Ii iubim pe altii si gata. El de fapt alege din ZICERILE Bibliei ZICEREA care ii convine si i se pare ca a rezolvat problema, iar constiinta care-l mai mustra din cand in cand si-o imblanzeste ca e dupa Biblie desi stie bine ca nu e dupa TOATA BIBLIA. Sa creada in Dumnezeu si sa-L iubeasca dupa zicerea: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta", i se pare prea greu cand poate rezolva acest lucru "iubind pe altii" si atat. Sa creada in Domnul Isus Hristos si sa-L iubeasca, daca poate rezolva acest lucru iubindu-i pe ceilalati? La aceasta pozitie Domnul a raspuns: "Nu fac si paganii acest lucru"? Pai cum sa nu-L iubim pe Domnul Isus, Mantuitorul? Nu este o nebunie sa urasti jertfa care te salveaza? Pe linia aceasta de intelegere inteleapta, nu cumva sa ramana ascunsa, o alta zicere a Bibliei suie pe steagul insangerat al Printului Emanuel spre a fi citita si ea de toti. 1 Corinteni 16, 22: "Daca nu iubeste cineva pe Domnul nostru Isus Hristos, sa fie anatema".

Biblia nu zice ca daca nu iubeste cineva pe Domnul nostru Isus Hristos sa fie omorat cu pietre, sa fie blestemat, etc., zice sa fie "anatema", adica exclus din biserica lui Hristos. Mai natural si normal nici ca se poate. De fapt ar trebui sa plece el. Nici vorba de "intoleranta". Intoleranta este apanajul diavolului. Domnul Dumnezeu prin Biblie, SPUNE, SFATUIESTE, ROAGA, CONSTIENTIZEAZA si apoi il lasa pe om sa se decida.

Cat despre mine, va multumesc celor care ma insotiti in aceasta calatorie de suflet prin ZICERILE si contraZICERILE BIBLIEI, caci ea NU SE CONTRAZICE, nici NU SE DEZICE.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page