Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SACRIFICAREA BERBECILOR

In buna traditie romaneasca, in Saptamana Patimilor, partidele si-au propus eliminarea din randurile lor a cate unui reprezentant de frunte. Liberalii dupa lansarea aparentului onorabil, fost viceprimar al Capitalei, au gasit un berbec de import, pe care la ceas de seara l-au uns membru de partid iar a doua zi l-au sacrificat. La cererea internetului pe motive de ultranationalism !?! Apoi, au gasit un alt vechi candidat la ghilotina alegatorilor, pe care deja media damboviteana il tamaiaza cu tot felul de amintiri din noapte dintre ani.

Ritualul sacrificiului suprem a fost insa in randul pesedeilor, unde C.C. al PSD l-a ales pe Baraba de la Teleorman, penal de marca, sa conduca in continuare spre noi victorii partidul pe formula „cine-i nu-i penal, afara !” Spectacolul a fost maret, amintindu-se si de trecerea raului. Numai ca in Biblie lucrurile s-au petrecut putin altfel.
Dupa 40 de ani de purtare a poporului prin desert (spre reformare), la trecerea Iordanului spre pamantul fagaduit, conducatorului Moise i-a fost interzis accesul, tocmai pentru a nu infesta poporul abia refrisat.
Sa ne tinem firea ! Desi e cazul sa plece toti si sa stinga lumina. Rosie !
Codul de integritate al stangistilor, adoptat cu surle si trambite, a fost incalcat, de altfel, in multe localitati. Cu voiosie ! Astfel, pe liste au reaparut tocmai virusatii de odinioara. Primari si consilieri vestiti pentru abilitatea lor de a face nevazuti banii publici prin gaurile negre numite „proiecte in interesul cetateanului”. Mai mult au loc infiltrari ale actualilor parlamentari, plini de bube in urma complicitatile din marele internat al bolnavilor de spaga si smenuri de rasunet din Casa ... Poporului ! Se vorbeste de revenirea unui cadavru politic la conducerea Camerei Deputatilor ! A innebunit lupul ?!?
La ALDE, partidul fantoma cu manechin in frunte, sacrificatul este un biet fost ministru al Culturii, acum impins pe scarile Primariei Generale a Bucurestilor. Cu care nu are de-a face nici in clin, nici in maneca. Nefiind de prin partea locului ! UNPR-ul nu mai are ce sacrifica, neavand curajul sa iasa singur in batalia electorala de ziua debarcarii la ... urne !
La nivelul sectoarelor dambovitene, dupa cum va amintiti, sacrificarea a fost executata cu brio inca inainte de Pastile catolic. Abatorul DNA a lucrat zi si noapte scapandu-ne de mai toti primarii plantatori de panselute ! Numai ca unii, cu obrazul cat tovalul incearca revenirea cu ajutorul avocatilor. Priceputi in gasirea usitelor prin legile svaiter votate de sparlamentarii versati in a face legi care sa-i le acopere hotiile de grup.

Ce mi se pare simptomatic este pastrarea la secret a programelor electorale, desi perioada depunerii candidaturilor s-a incheiat. Am cautat, bineinteles pe internet ! Ni nu l-am gasit decat pe al tanarului Cristian de la S2. Despre intentiile viitorilor primari si consilierii lor de cumetrie vom avea, insa, timp suficient sa ne informam. Dansul electoral incepe abia pe 6 mai a.c.
Nici guvernul Ciolos nu a traversat nepasator timpul dintre cele doua sarbatori pascale. S-a ajuns, chiar in Saptamana Patimilor ortodoxe, la al treilea servitor al poporului (ministru - in greceste) sacrificat.
Sistemul Mafiot Roman nu se lasa. Armele media, din dotare, fac mormane de munitie consumata pentru detronarea tehnocratilor. Insusi prim ministrul a fost luat la roate in Piata Victoriei de galagiosul actor-cantaret sau invers. Sa fiu Ciolos l-as pune ministru al Culturii chiar pe carcotasul artist, tare-n clanta, sa rezolve situatia viesparului de la Opera !
Tot mai mult mi se pare ca instalarea guvernului de tehnocrati, cu voie de la partide, este o mare cacealma. Cred ca a fost adus ca, intre timp, lumea sa uite cum au condus ele tara. In toamna, vor da vina pe bietul guvern, de scurta durata, pentru toate neimplinirile lor de 26 de ani.
Personal, cred ca Guvernul Ciolos a fost instalat cu un singur scop. Sa dea ragaz clasei clasei politice sa se reformeze dupa propriile criterii de integritate. Dar ciolanarii din partide si-au vazut de ale lor in ciuda codurilor liber asumate.
La serviciile secrete, liniste ! Niciun sacrificat !?! Cat de prost trebuie sa fii, sa nu stii ca jefuitorii Romaniei trebuie urmariti pana in panzele albe, fiind atentatatori la siguranta nationala ? Unele declara, senin, ca nu se implica in urmarirea cetatenilor romani !
Pe scurt. Fura si du in strainatate, ca te apara serviciile secrete !?!
Intre timp, americanii comunica ca din Romania au plecat peste 500 de miliarde de dolari sau euro !?! Pe sub nasul serviciilor noastre „vigilente” ! Sau mana in mana cu ele ? Nu m-ar mira deloc !
Cred ca m-am imbolnavit si eu de scenarita !
P.S. Iar a luat-o media tabloida in mecla, cu insinuari de doi lei ! Prin care permanent cauta sa bage zazanie intre palate. Motivul real al amanarii intalnirii saptamanale cu premierul fiind operatia la umarul prezidentului. C-asa-i in tenis ! Acum, sa vezi tot felul de bazaconii despre starea de sanatate a presedintelui !
Pentru ca tot e saptamana de meditatie sa revedem Programul Guvernului Ciolos si apoi sa vorbim ! http://www.agerpres.ro/…/document-programul-de-guvernare-pr…
Pun pariu ca nu l-a mai citit nimeni !
 
Sarbatorile pascale cu sanatate si bucurii !
HRISTOS A INVIAT !
 
 

Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page