Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Murdaria numita politica dâmboviteana

    Niciodata n-am avut incredere in politica romaneasca, mai bine spus in scarbosenia politrucianista damboviteana. Dar acum, dupa patania lui Marian Munteanu, m-am convins definitiv ca ea este o afacere ipocrito-mafiota, rezultatul intelegerilor de culise dintre talharii interni (carmuitorii de fatada) si talharii externi (adevaratii carmuitori ai Romaniei pusa pe butuci). Ceva de genul urmator: Noi, marii patrihoti ai natiei, ne dam peste cap ca sa cream aparentele de democratie (stat esentialmente nedrept si dreptul sfidator al celui care n-are nimic sfant), iar voi din afara ne sprijiniti, astfel ca impreuna sa putem desavarsi opera de crucificare a Romaniei!
    Si cand te gandesti ca inca mai sunt printre romani naivi care cred in primenirea politicii noastre (pardon, a lor)! Da, dar o schimbare de forma, nicidecum de continut, potrivit urmatorului principiu datator de coeziune in partid (vezi tovarasia fraterna din PSD) si de forta in afara lui: Total compromisii (gen Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Dan Sova, Adriean Videanu, Elena Udrea s.a.m.d) fac sau, ma rog, sunt siliti de imprejurarile nefaste pentru ei si de justitie sa faca un pas inapoi, locul lor fiind de indata luat de altii, cu nimic mai prejos ca inaintasii, ba in anumite privinte chiar mai rai ca acestia (mai lacomi, mai nesimtiti si mai nepriceputi). Primenirea, vasazica, se cheama rocada intre ticalosii arhistiuti din prima linie si cei oleaca mai putin stiuti din linia a doua. De unde si rezultatele pe masura – seria nesfarsita de nelegiuti postdecembristi cu si fara staif, atat de multi nelegiuiti, incat puscariile existente lucreaza la maxima lor capacitate si tot nu fac fata solicitarilor de recluziune.
    Adica, vorba poetului, „Alte masti, aceeasi piesa” sau aceeasi Marie dar cu alta palarie, situatie care poate fi definita in trei cuvinte: Schimbare fara modificari...
    Angajarea lui Marian Munteanu in confruntarea pentru fotoliul de primar general al Capitalei ar fi fost totuna cu lovitura de gratie pentru intreaga poli-mizerie postdecembrista, potrivit axiomei ca ceva (in acest caz minciuna, hotia, impostura si demagogia) isi afirma evidenta, indeosebi atunci cand acel ceva este pus fata in fata cu opusul sau.
    Caci Marian Munteanu nu doar ca venea din afara putregaiului cu numele de politica, aducand cu sine un suflu nou (necoruptia si admirabilul elan al tanarului luptator anticomunist din Piata Universitatii), dar prin castigarea cursei electorale (este absolut sigur ca ar fi castigat-o!), el s-ar fi constituit in varful de lance al multasteptatei schimbari reale din  politica postdecembrista, o noua politica daca nu foarte inspirata, macar onesta si pusa in slujba compatriotilor.
    Insa la densitatea credintei sale in Dumnezeu si in fondul nepervertit al romanismului (nu sustinea Petre Tutea, mentorul sau, ca statul se sprijina pe cioarecii taranului roman?), este de presupus ca ar fi fost mereu inspirat si luminat in dificila actiune de asanare a grajdurilor lui Augias de pe Dambovita.
    Nedorit de antiromanestile fundatii sorosiste si de unii dintre cei mai slinosi jurnalisti autohtoni (prin urmare, nu doar la comanda straina, ci si la cea a politrucilor interni, tematori de schimbarea in bine a starii de lucruri din Romania), Marian Munteanu a fost obligat sa se retraga din cursa electorala mai inainte de inceperea ei, acuzat fiind de convingeri neolegionare (e clar, pentru a face politica postdecembrista iti este interzis sa ai trairi romanesti) si – atentie! – de credinta profunda (cica ar poza intr-un nou Mesia).
    Pentru asa ceva este excelent doar un robot sau un butuc fara inima si fara minte – primul deja programat de papusari si uneltele lor, celalalt dispus sa fie rindeluit potrivit dorintei acestora.

    Sighetu Marmatiei,                                                   
George PETROVAI
      24 aprilie 2016
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page