Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

COMUNICAT DE PRESA - Aurelian Mihai, deputat diaspora

Salut pascal,

Avand in vedere apropierea celei mai mari sarbatori a crestinismului, afland-ne inca in Saptamana Patimilor Mantuitorului, urez tuturor romanilor aflati departe de casa, ca bucuria Invierii sa aduca tuturor liniste sufleteasca de care au atata nevoie.
Ca roman care a trait in diaspora unsprezece ani, bucuria sarbatoririi Sfintelor Pasti, de cele mai multe ori era marcata de dorul fata de parintii aflati la mii de kilometri departare, dar am trait cu speranta ca Dumnezeu isi va intoarce fata catre inca un roman aflat departe de tara lui. Si nu am deznadajduit, iar Dumnezeu a facut in asa fel ca anii in care traiam ca imigrant in Madrid, inca neavand acele acte de sedere si permisul de munca, acei ani sa treaca mai usor, iar participarea la slujbele de Inviere, ma emotiona atunci cand ma aflam alaturi de mii de romani in rugaciune, amintindu-mi destul de des de anii copilariei cand mergeam alaturi de parinti, vecini si prieteni catre biserica. Ca multor romani din strainatate,  mi se umplea inima de dor de aproape tot ce insemnau oamenii si locurile pe care le cunosteam de acasa! Stiu ca aceste sentimente sunt incercate si acum de milioane de alti compatrioti care traiti departe de Romania …
Despre suferinta noastra, a celor care cunoastem viata in diaspora, trebuie sa fie constienti multi, multi dintre cei care ignora si fenomenul si daruirea, dar si drama a milioane dintre ai nostri. Am convingerea ca nu exista alta optiune decat aceea de a ne respecta si a fi uniti ca natiune, oriunde ne-am afla.
Aurelian Mihai, deputat colegiul 1 Europa de Vest, circumscriptia 43, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei
Sa aveti cu totii un Paste fericit si zile de sarbatoare luminate!
Hristos a inviat!

Aurelian Mihai, deputat diaspora


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page