Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Carticica de Rugaciune a Crestinului Daco-Roman

Gabriel Gherasim

https://www.youtube.com/watch?v=IGon7M9NJEc
http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htm

© Gabriel Gherasim, 2016
© Editura Hoffman, pentru prezenta editie

Pentru a contacta autorul:
Gabriel Gherasim – rodicaandgabriel@aol.com
Pentru comenzi: www.LibrariaHoffman.ro
www.EdituraHoffman.com
Tel. 0740 984 910

Carticica de Rugaciune a Crestinului Daco-Roman
Rugaciunea este modul singular al crestinului de a intra in contact direct cu Creatorul.
In lumea frenetica de azi, rugaciunea poate fi spusa si in biserica, dar si in autobuz, si in zile de odihna, dar si in zile de lucru.
Cu privire la mediul zgomotos si aglomerat al drumului inspre si dinspre lucru, s-a ivit necesitatea unui text portabil, care sa insumeze
puterea rugaciunii, intr-un timp relativ scurt, astfel incat, credinciosul sa poata intra in comuniune cu Dumnezeu, in timp ce merge inspre destinatia sa.
Carticica de Rugaciune a Crestinului Daco- Roman, propune un text de rugaciuni ale bisericii milenare crestine daco-romane, unde pe langa comuniunea cu Creatorul Universului, binecredinciosii pot sa intre in contact si sa apeleze si la inaintasii lor.
Asta pentru ca puterea rugaciunii se extinde peste veacuri si uneste sufletele vrednice crestine ale inaintasilor nostri, atat cu noi, cat si cu generatiile viitoare ale poporului nostru.
De asemenea, prin comemorarea in rugaciune a inaintasilor nostri, facem un act de dreptate in readucerea in constiinta noastra, a tuturor sufletelor crestine daco-romane, care, de la Martirii Brancoveni, la Martirii inchisorilor comuniste, au ramas fideli poporului si sufletului crestin daco-roman.
Textul propus este un modest omagiu adus de autor atat Tarii Noastre, pe bine meritat chemata Gradina Maicii Domnului, cat si esentei celei mai curajoase ale sufletului nostru, precum Sfantul Stefan Cel Mare, cel bine meritat chemat, Atletul Lui Cristos.
Un cuvant aparte trebuie de spus si pentru poporul daco-roman de la sud de Dunare, care din Cartierul Valah al lui Constantinopole, pana la ciobanii aromani de pe muntele Athos, muntii Haemus, Muntii Pind si de-a lungul peninsulei balcanice, au fost si au ramas model de curaj, de abnegatie, de inspiratie si de civilizatie crestina si daco-romana, de la care trebuie sa invatam mereu si pe care trebuie sa-l continuam, inspre perpetuarea si inflorirea bisericii stramosesti crestine in Dacia, Romania.
Rugaciunile pot fi spuse individual sau in grup. Aceasta carticica se doreste a fi o colectie de rugaciuni ecumenice, unde toti crestinii dacoromani pot participa in spiritul agapei crestine nationale si universale.
Gabriel Gherasim
New York

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page