Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Andreea Annabella Soare – One Woman Show la Sala DALLES

    Pe 19 aprilie, la ora 18, a avut loc la Sala DALLES un spectacol mai putin obisnuit:  “ANDREEA  ANNABELLA  SOARE  Recital”. Ar trebui sa precizez ca am fost invitat la spectacolul de la DALLES de catre fosta mea colega de la Liceul “Gheorghe Rosca Codreanu” din  Barlad, Manuela Soare, a carei fiica avea acest recital. Stiam despre Manuela ca era o redutabila pianista in liceu, dar nu stiam ca a transmis aceasta pasiune si fiicei sale.
     Spectacolul a inclus mai multe compozitii ale Annabellei si mai multe secvente artistice , in care ea a cantat in franceza si in romana, a recitat, a dansat (fiind acompaniata uneori la pian de Manuela Soare). Prima piesa muzicala a fost cantata la pian, la patru maini, cu o omogenitate interpretativa perfecta, semn peremptoriu ca fiica si mama se aflau “pe aceeasi lungime de unda”). In concluzie a fost un recital Andreea Annabella Soare plin de culoare, de acuratete interpretativa, care a pus in evidenta o paleta larga de disponibilitati artistice.
     Invitat, la finalul acestui spectacol, sa evoc cateva secvente legate de poezie, am rememorat participarea la al X-lea CONGRES AL ORGANIZATIEI MONDIALE A POETILOR (din Insula Creta, Grecia, din 1991, la care primisem o invitatie de la Luxembourg), turneul de poezie din Marea Britanie si Irlanda din 1994 (la care am fost invitati – invitatie primita de la Londra – patru poeti romani: Denisa Comanescu, Mariana Marin, Virgil Mihaiu si eu), iar in incheierea interventiei mele am oferit – ca dedicatie pentru Manuela si Annabella – poemul “Mari de septembrie“ , rostit in premiera in Insula Creta si reluat , peste ani, la etajul 94 de la John Hancock Center din Chicago, in 2004).    
    Poemul a fost insotit de acompaniamentul de pian realizat de Manuela Soare, iar pe final le-am rugat pe cele doua interprete, Manuela si Annabella Soare (mama si fiica) sa ofere spectatorilor aceeasi compozitie a Annabellei Soare de la inceput. Astfel seara de la DALLES s-a incheiat asa cum a inceput, intr-o atmosfera muzicala deosebita, totul fiind filmat de catre un cameraman profesionist, cu promisiunea ca, probabil in cursul acestei vieti, vom avea  posibilitatea sa vedem pe Facebook…sau pe YOU TUBE…sau pe TVR 1…sau pe Euronews…sau pe CNN…
                                                           Ioan Iacob     

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page