Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1207)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Sub inconfundabila bagheta a pretinsei elite de stanga a Americii - s-a inteles, pretinsa de stanga - avand la pupitru toata crema cea aleasa a vestitului apus, adepti imaginari ai preceptului comunist al redistribuirii, “ de la fiecare dupa capacitate, fiecaruia dupa nevoi - from each according to his capacity, to each according to their needs”, lansat inca din 1848 de filosoful Moses Mordecai Karl Levi si regasit in faimosul “Communist Manifesto’, cat si in “Critica programului de la Gotha, multimiliardarii Jeffrey Katzenberg, Steven Spielberg, George and Amal Clooney, Ellen DeGeneres, Jane Fonda, Tom Rotham, Jim Parsons, Bryan Lourd, Casey Wasserman, Haim Saban, James Cameron, George Lucas si alte “marimi” similare, au organizat o campanie de strangere de fonduri, intitulata Hillary Victory Fund.
 Deci, cei mai egali dintre noi care vorbesc zilnic cu nerusinare de inegalitatea distribuirii veniturilor s-au adunat sa-si redistribuie veniturile cu Billa, deja posesoarea unei averi de 324 milioane de dolari si a unei fundatii, impreuna cu Bill si Chelsea de peste 3 miliarde dolari !!! Asta da, doctrina de stanga Americana. Pentru neinitiati, cei care au avut (ne)sansa sa stea la masa alaturi de individul numit Billa au “contribuit” cu suma de 353.400 dolari, cei lipsiti de o asemenea (des) onoare au contribuit cu sume, incepand cu 40.000 dolari!!! Doar ca titlu informativ, marea majoritate a americanilor nu castiga asemenea sume in existenta - viata lor, iar situatia populatiei este departe de a fi roz, peste 110 milioane americani fiind beneficiarii unui program social de ajutorare. Desi masei amorfe de “bovi” nu i s-a comunicat suma adunata de Billa, George Clooney a afirmat ca sumele sunt “obscene” si a fost de acord ca politica nu trebuie sa aiba ramificatii financiare. Pentru nefamiliari, “obscene” poate fi tradus prin nerusinat, trivial, indecent, vulgar, pornographic, adjective care caracterizeaza magistral activitatea Billei.
Aceleasi slogane le auzim la fiecare ocazie de “strangere” de fonduri. In competitie cu Billa, Bernie Sanders a organizat la locuinta multimiliardarului Howard Gold, fondatorul retelei de magazine “99 Cents” o campanie similara de strangere de fonduri, la care donatiile au fost sume fixe, cifrate la 27 de dolari. Asta inseamna decenta si respect pentru participant. Din nefericire, la nivel planetar, aceste cuvinte - atitudini sunt necunoscute! Din nou, chiar daca efectele sunt nule, tuturor acestor purtatori ilegali de creier, acestor tembeli, acestor minti ratacite, acestor eronati si de rea credinta, acestor creiere atrofiate si lipsite de circumvolutiuni care-si castiga existenta datorita nepermisei ignorante in care se afla o alarmanta proportie a populatiei Statelor Unite si a Mapamondului, cuvintele adresate de Army Special Counsel, Joseph N.Welsh la 9 Iunie 1954, senatorului Joseph R. McCarthy, cu ocazia audierilor Senate - Army: "Have you no sence of decency, Sir? - Nu aveti simtul decentei, domnilor ?". Personal am apreciat reactia participantilor la Campania lui BS, care in momentul trecerii convoiului Billei, au aruncat 1000 dolari, in bancnote de 1 dolar, spre deliciul Serviciului Secret si al Politiei din zona.
In timp ce zeci de milioane de dolari se arunca in partea dorsala a Billei, in conformitate cu datele oferite publicitatii de California Homeless Youth Project, aproximativ 298.000 de tineri sunt fara locuinta, iar in conformitate cu Annual Report of the Conditions of Children in Orange County, considerata candva cea mai prospera zona a USA, 32.000 copii din zona sunt homeless - lipsiti de locuinta. Aceasta este o tragedie incalificabila. Consider ca avem o obligatie morala sa ne preocupe viitorul natiunii noastre. Cu ce avem acum in Washington DC si cu ce se anticipeaza, nori negri planeaza asupra Americii. S-a demonstrat ca pana si in cele mai democratice state din lume, institutiile nedemocratice abunda. Din nou revin: indiferent de sistemul politic care se va adopta - cel prezent si cel anterior si-au dovedit nefunctionalitatea - chiar statuat din standardele elaborate de Supremul Creator al Universului, cel mai important atribut ramane omul, cel care implementeaza sistemul. Cu ce avem acum pe esichierul politic, niciun sistem nu va fi functional. Pana ce nu aplicam cele ramase de la filosoful chinez Zhunge Liang, secolul al IIII-lea B.C.si sa se elimina incompetentii, se comite un act sinucigas la nivel planetar. Probabil nici nu meritam altceva.
Revin saptamana viitoare, cu sfaturile destinate lui Donald, desi fara sanse de receptionare. Asa cum am mai spus, pentru a comunica oamenii trebuie sa se regaseasca in aceiasi parametrii educationali, Intelectuali, morali, spirituali etc. Cum acest lucru este in vecinatatea imposibilului si comunicarea poarta aceeasi amprenta. In ceea ce ma priveste, parafrazand pe Mark Twain, “I have never let my schooling interfere with my education - nu am lasat niciodata scoala mea sa se interfereze cu educatia mea.”
La ora cand inchei acest eseu, ceasul care-mi arata timpul ramas de domnie al Interplanetarului, Intergalacticului Jupiter - Countdown to Obama’s last Day - 01.20.2017, imi arata 272 zile, 22 Ore, 40 minute si 34 secunde. Desi sunt adeptul ca nu este terminat pana nu se termina -it’s not over, until is over - va doresc suportabilitate usoara.
Era sa omit: un studiu efectuat de media Insight Project, partner al The Associated Press center for Public Affairs Research si al American Press Institute, ne arata ca doar 6% dintre americani au incredere in veridicitatea stirilor transmise de mass media; imbucurator este faptul ca increderea in guvernul American se cifreaza la acelasi 6% !!! Va intreb pe dumneavoastra: cum poate fi functional un guvern in care 94 % din populatie, nu are incredere?   
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page