Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa - Palatul Elisabeta - Sarbatoarea de 10 Mai, în parcul Castelului Peles


Marti, 12 aprilie 2016
Secretariatul Majestatii Sale Regelui


Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I este autorizat sa transmita
urmatorul comunicat:

Sarbatoarea de 10 Mai, in parcul Castelului Peles


Cu ocazia sarbatorii nationale de 10 Mai din acest an, Casa Majestatii Sale organizeaza traditionala Garden Party si un concert de gala la Castelul Peles. Evenimentul va avea loc in ziua de marti, 10 mai 2016, va incepe la ora 17 si se va incheia la ora 19.30.

Familia Regala asteapta cat mai multi romani sa vina la Castelul Peles, la aceasta sarbatoare importanta pentru Coroana si pentru natiunea romana. De asemenea, sunt binevenite grupuri reprezentand organizatii, institutii sau comunitati.

Intrarea va fi libera, atat pentru public, cat si pentru presa. Publicul va avea acces pe peluza din fata castelului.

Accesul pe peluza din fata castelului este permis incepand cu ora 16.

Drumul de la intrarea pe domeniu pana la castel se va face pe jos pentru toti participantii. Intrarea masinilor pe domeniu este interzisa.

Intre ora 17 si ora 18, orchestra Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda” va sustine un recital cu muzica de pe toate meridianele lumii.

La ora 18, Familia Regala va iesi pe balconul castelului, pentru a saluta participantii la sarbatoare. Trei avioane ale Iacarilor Acrobati vor survola parcul regal.

La ora 18.30, va incepe concertul de gala. Muzicienii vor evolua pe o scena asezata in aer liber, pe terasa castelului. Imaginile vor fi preluate pe doua mari ecrane, vizibile pentru toti cei aflati pe peluza.

Concertul va fi sustinut de orchestra largita a Cameratei Regale, avand ca invitati de onoare pe violonistul Remus Azoitei si pe tenorul Teodor Ilincai, precum si pe dirijorul Tiberiu Soare. Repertoriul va cuprinde piese de valoare si de popularitate din creatia compozitorilor romani George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu si Grigoras Dinicu, precum si lucrari de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis si Eduardo di Capua.

Familia Regala va urmari concertul de pe terasa Castelului Peles. Concertul se va incheia la ora 19.30. La finalul concertului, vor fi lasati sa zboare 400 de porumbei albi.  

In ziua de 10 mai 2016, restaurantele de pe cuprinsul Domeniului Regal Sinaia vor sta la dispozitia participantilor la evenimente. Restaurantele vor fi deschise intre ora 12 si ora 23 si vor avea terasele extinse si amenajate special pentru sarbatoare.

Parcarile auto vor fi gratuite pe parcursul zilei de 10 mai 2016 pe intreg Domeniul Regal Sinaia.

Sunt bineveniti toti cei care doresc sa ia parte la eveniment din tara, din Republica Moldova sau din alte colturi ale lumii.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page