Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Imigrantii au declansat iadul în Grecia!

 Alexandru Stanciulescu
 
Un bun prieten, reintors recent din Atena (Grecia), m-a intrebat cu uimire: ”De ce nu apar la noi, in Romania, informatii despre situatia grecilor si a imigrantilor? De ce nu se spune nimic la programele de stiri? Voi stiti ce este la Atena? Iadul!” Mai intai, eram usor dezorientata de faptul ca, din vreme in vreme, apare cate o stire despre vreo barca cu arabi, esuata la cate un mal egeean, apoi, mai apar stirile despre inchiderea granitelor, dar, cu adevarat, daca vrem sa stim, citim presa straina, urmarim stiri politice externe, urmarim filme despre dezastrul din Siria. Iata, insa, ce nu stim. Iata, ce trebuie sa stim.

Relatarea de la fata locului arata asa: ”De cateva zile, de cand Macedonia a inchis granitele, toti imigrantii, acum in total de peste 100.000, stau in Atena. Nu mai au loc in spatiile ce au fost destinate Olimpiadei din 2004, nici in corturile din parcuri, acum stau peste tot. Grecii, si asa saraci, au fost nevoiti sa cheltuiasca peste trei miliarde de euro.
Europa a platit Greciei doar 33 de milioane! Este un dezastru. Europa nu-i ajuta de loc! Sirienii nici nu mai sunt in numar asa de mare. Cei mai multi sunt afgani, africani, despre care nici nu s-a pomenit vreun cuvant atunci cand Merkel a aratat dispozitia Germaniei pentru a primi refugiati. Dar nu despre refugiati se mai vorbeste, ci despre o masa uriasa de navalitori. Stau peste flori, pe langa casele oamenilor, nu se mai poate iesi in parc cu un copil, cu  un animal de companie. Cu nimic! Isi fac necesitatile peste tot, miroase, la Atena este acum cald, sunt 20 de grade, miroase peste tot. Nu se poate tine ritmul curateniei. Atenienii sunt disperati. Oamenii, din saracia lor, le duc mancare, paine, haine, dar nu mai au, nu mai au nimic! Grecii se tem ca nu vor veni turistii, de teama miscarilor de strada.
Imigrantii sparg magazine, masini, tot! Un prieten bun, grec milos, intr-o zi a luat mai multe de-ale gurii, le-a pus in masina si s-a dus intr-o tabara de-a lor. Drept multumire, i-au spart masina. I-au vandalizat-o. Sarmanul grec era disperat! Nu se spala, nu-si spala copiii. Ce vrea Europa cu ei? Cum sa pazeasca Grecia niste granite din… apa? Este strigator la Cer! Oamenii acestia (grecii), ajutati si de italieni, au salvat sute de vieti, in barci sparte, tot de ei, ca sa esueze si sa fie mai…privilegiati la mal. Cum sa stea doar in Atena peste 100.000 de imigranti, doar in cateva zile?
Lumea va iesi in strada, va fi rau. Nimeni nu-i ajuta!”

Din informatiile oficiale, in Turcia se afla, acum peste trei milioane de imigranti, dar Turcia, care a primit cateva miliarde de euro pentru a-i ajuta pe imigranti, le da drumul spre Europa? Turcia nu respecta intelegerile internationale. Iar Grecia, o tara mica, cu multe insule, risca acum sa-si piarda propria populatie, grecii amenintand cu plecarea din tara, cu emigrarea.

Grecia vacantelor este acum ocupata. Ei, grecii, se simt ocupati. Intre Turcia si Grecia nu este vreo iubire, se stie! Leaganul ortodoxiei este Grecia, tara cu manastiri construite in taina de calugari prigoniti de catre musulmanii care  i-au ocupat! Dar Dumnezeu nu i-a lasat!
Sfinti ajutatori, Athosul sfant, credinta lor, toate au fost intarite in timpul ocupatie otomane. Acum este altceva.
Mileniul trei ar fi trebuit sa fie al pacii, al armoniei, dar nu este asa! Asistam la cea mai mare invazie musulmana dupa sute de ani. Suntem, cumva, intr-un feudalism pervers, intr-o stare de spaima si intuneric!

Prietenul meu plange dupa Atena, pentru Atena, pentru greci. Plang si eu! Dar nu este de ajuns. Trebuie sa-i ajutam.
Europa, numele tau vine din Creta, insula greceasca.
Stii?

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page