Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MOSCHEE LA BUCURESTI

Viorel ROMAN

Libertatea religioasa e un drept fundamental la crestini. La musulmanii fideli sau fortati sa traiasca dupa valorile si normele Coranului, Sharia, drepturile omului formulate de crestini, sunt calcate in picioare in vazul lumii. Vezi crucificarea, uciderea crestinilor si distrugerea bisericilor, manastirilor din Orientul Apropiat si Africa musulmana.

In era globalizarii, toleranta europeana fara granite face ca batjocorirea crestinismului sa fie tolerata pe cand cea a musulmanilor si mozaicilor sa fie sanctionta de legile aceleiasi tari. Un fenomen social-politic sado-masochist greu de inteles sau justificat. Michel Houellebecq a incercat in romanul „Supunere” (Editura Humanitas, Bucuresti, 2015).

Discrepanta dintre felul cum sunt privilegiati arabii, evreii si injositi crestinii genereaza un sentiment de dispret si superioritate fata de o majoritate parca paralizata. Pe de alta parte crestinii, europenii legitimeaza si se supun astfel indirect unui mod de viata strain lor.

Aroganta din trecutul imperialist al rasei albe fata de asa zisele rase inferioare asiatice si africane s-a metamorfozat in zilele noastre intr-o pseudo superioritate umanitara, dar din aceiasi sursa? Teroristii islamici se arunca in aer la Bruxelles, Paris, Madrid, Londra, New York, etc. Pentru a protesta impotriva noii superioritati arogante?

Din 1415, de la ocuparea Tarii Romanesti, o moschee la Bucuresti n-a fost impusa de nici un Sultan. In atmosfera tulbure de azi, o elita politica cu o legitimitate si motivatie indoielnica vrea construirea unei moschei. Moldo-valahii ortodocsi sunt de un mileniu in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane, de aceea sa vedem mai jos sine ira et studio si viziunea celei de a treia Roma, Moscova.

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, urmasul imparatilor Romei crestine si protectorul tuturor ortodocsilor, s-a adresat la 4 august 2013 Parlamentului: „In Rusia se traieste ca rusii! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea sa traiasca in Rusia, sa lucreze si sa manance in Rusia, trebuie sa vorbeasca rusa si trebuie sa respecte legile rusesti. Daca ei prefera Legea Sharia si sa traiasca viata musulmanilor, ii sfatuim sa plece in acele locuri unde aceasta sa fie Legea Statului...
 
Rusia nu are nevoie de minoritatile musulmane, aceste minoritati au nevoie de Rusia si nu le garantam privilegii speciale, nici nu incercam sa schimbam legile noastre adaptandu-le cerintelor lor. Nu conteaza cat de tare striga “discriminare”, nu toleram lipsa de respect fata de cultura noastra rusa. Trebuie sa invatam mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Frantei etc. Daca vrem sa supravietuim ca natiune.

Musulmanii au invins in aceste tari dar nu vor reusi si in Rusia. Traditiile si obiceiurile rusesti nu sunt compatibile cu lipsa de cultura si formele primitive ale Legii Sharia si ale musulmanilor. Cand acest onorabil corp legislativ gandeste sa creeze legi noi, va trebui sa aiba in minte in primul rand interesul national rus, observand ca minoritatile musulmane nu sunt ruse”. (Parlamentarii ridicati in picioare l-au ovationat pe Putin timp de cinci minute!)
-------------------------------------
Viorel ROMAN
www.viorel-roman.ro
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
Bucuresti la 14 aprilie 2016

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page