Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vederi de pe prispa - Cum e turcul si pistolul !

Sprancenele bunicului se zburleau  a dojana apriga cand imi spunea : Ma baiatule , esti turc, de ce nu intelegi... ? Si nu deseori arunca anatema asupra cuiva spunand despre el „cum e turcul si pistolul!“

Parafrazele de mai sus sunt azi, din punct de vedere corect politic, expresii sovine si cei, care le folosesc, niste intoleranti fata de culturile straine. Oare asa sa fie ? Daca esti turc, si te-ai nascut la Inalta Poarta din Stambul, ramai un incapatinat si nu altceva, chiar daca esti turc sadea !  E vorba cat Islam poate suporta Europa si cum se comporta Islamul pe la noi, in Europa si mai ales in occident. Nu pot intelege de ce suntem obligati ca din respectul fata de cultura musulmana, dar si pentru noi insine, sa acceptam peste limitele unei tolerante cu masura si echilibrate, versurile lui Alah, legea Shariei, de ce trebuie sa ne amestecam printre purtatorii de salvari, tarlici, burka, fesuri etc. in locuri unde acestia au emigrat, preponderent din propria lor vointa si uneori chemati ca forta de munca prin fabricile si uzinele occidentale.

Toleranta europeana fata de Islam ia forme abstruze. Germania introduce in scoli invatamantul religios islamic si afiseaza o atitudine de „bun venit“ milioanelor de migranti sositi din toate culturile lui Mahomed pe pamantul european. Ajutor ? Da ! dar proslavire, tamaierea lor ce o propaga mediile, pana la cenzura faradeligilor comise de ei, nu au nimic de a face cu corectitudinea politica, cu o atitudine deschisa, dar clar definita cu privire la faptul cine e gazda si cine musafirul.

Nu cred ca e cazul sa dau exemple. Le vedem pe internet, mai putin prin mediile clasice, care doar de curand au inceput sa evoce asemenea evenimente, si ne punem justificat intrebarea, daca acesti oameni au fugit intradevar de razboi si praful de pusca din tara lor, sunt cu adevarat urmariti religios sau politic de pe unde vin sau au venit pe aici ca sa-si satisfaca primordial spiritul de aventura ori dorinta de un trai mai bun. Unde sunt cei peste o jumatate de milion de migranti disparuti si neinregistrati de catre organele de imigratie ? Cu ce scop au venit si cum inteleg acestia sa traiasca in lumea occidentala, cand majoritatea dintre ei nu stiu nici macar sa scrie si sa citeasca ?

Europa a pus din nou caruta inaintea cailor. Altfel as afirma ca da dovada de incalificare politica. Sedinte, la Bruxelles, se tin cu carul, dar nu stiu cat de serios se antameaza  problemele europene  ? Chiar nimeni dintre oamenii politici din capitala Europei n-au prevazut ca tavalugul islamic ce se indreapta spre noi aduce cu sine o sumedenie de probleme de la inregistrarea pana la integrarea lor ? Se putea astfel antama un plan, o imigrare ordonata, civilizata si mai ales mai eficienta pentru ambele parti decat ce vedem in prezent intre Atlantic si Marea Neagra. Dezinteresul poarta insa fesul, de data asta la propriu si la figurat !

Pe ambele parti ale Atlanticului avem de a face in prezent cu figuri politice palide, ghiftuite la masa concernelor multinationale, fara idei fecunde pentru popor sau organizatia multistatala pe care o carmuiesc. In Statele Unite, campania electorala se poarta intre reprezentantii obscuri a doua partide istoric perimate, care nu inteleg ca circul, manejul si programul de alegeri servesc de fapt publicului si nevoilor sale mult mai pronuntate decat distractia ce o ofera spectacolul electoral propriu zis. Poporul american asteapta, asteapta de mult, ca politica sa se ocupe in primul rand de el si nu de alte popoare, tari si destinatii, cu care nu are nimic de impartit.

In Bundestagul german se trambita odata ca ne aparam democratia si tara daca ne angajam in Hindukush!? Azi vine Hindukush-ul la granitele noastre si vrea sa ne aduca drob de sare in spinare si malaiesi in calcaiesi ! Din pacate insa acest Hindukush islamic, din Afganistan, Irak, Pakistan si mai ales cel din Siria si de pe coclaurile Anatoliei calca democratia si libertatile occidentale cu picioarele, negand prin aceasta propriile lor motive care i-au pus pe drum.

Poa‘ sa zica ori si cine, orice-ar zice, cand e vorba de Coran, Mahomed, Djihad si alte islamisme, eu nu le pot asocia cu pacea, linistea, siguranta, comportamentul civilizat, ci numai cu crima, banditismul, teroarea si bomba asezata sub fundul meu sau a altora, aceasta actiune lasa, fiind culmea, cotata in conceptul islamic, ca act eroic, nu numai acceptat, dar ordonat de catre muftii si califii lor. Pai atunci ori am inebunit eu, ori faptele citate mai sus nu exista sau pot fi date de catre filozofia islamica, fara rusine, drept actiuni legitime de aparare impotriva agresiunilor crestine.
Nu! Ca sa fie clar chiar si pentru baba Vanga! Suntem in razboi cu 1,7 miliarde de muslimi, condusi, directionati, platiti si transportati la locurile de agresiune, culmea de catre Rusia lui Putin, Turcia lui Erdogan si probabil de clanurile wahabiste din Arabia Saudita. Iar reusita lor se datoreste imbecilismului politic European care nici acum nu vrea sa creada ca suntem in razboi si ca hoarda care ne sta in granita nu sunt azilanti ci luptatori ajunsi aici nu ca sa se integreze Europei si nici ca sa se adaposteasca de moarte asa cum cred imbecilii ci ca sa ne aduca moartea si sa ne distruga.
Asta seara uitandu-ma la telejurnalul de la ora 7 am vazut hoarda care incearca sa intre cu forta in Europa. Si hoarda nu vrea sa ajunga unde o da Alah, oriunde o fi sa fie, unde nu-i razboi, ci la Berlin. In buricul Berlinului! O spun ei cu pumnul ridicat si cu pietroiul in mana. Deocamdata pietroi fiindca organizatorii inca nu le-au adus Kalasnikoavele. Nici un copil, nici o femee si nici un batran! Toti flacai voinici in floarea varstei, mii de luptatori djihadisti ne dand niciun semn de infometare, energici, hotarati, amenintatori, promitand pentru maine si pentru zilele viitoare atacuri si mai massive asupra granitelor si aratand cu doua degete jegoase-n ridicate-n sus, catre Alah probabil, semnul victoriei invatat de la Churchill.
 Tot astazi si tot la aceeasi ora se anunta scurt ca in doua locuri diferite din Germania, un sirian si un afganistan au dat foc la doua cladiri. Nu se vorbeste de morti sau raniti, ca presa n-are voie sa vorbeasca despre d-astea. Azilantii nostri dragi nu sunt criminali! Ei ne aduc noua liniste si pace, smochine si portocale!
Ma intreb ce vor face-n vara milionul de vajnici luptatori islamici intrati in Germania cu acordul tacit al Europei si primiti cu bratele deschise de Cancelareasa noastra? Cum va intra celalalt million care sta in gaurile de start din intreaga necajita noastra lume, nu ca sa se faca nemti ci ca sa ne aduca pe noi in pragul dezastrului si daca va mai fi cineva capabil sa repare ce a stricat incalificabila politica Europeana si agresiunea ruso- mahomedana!?
Deocamdata sunt recrutati de catre clanurile arabe care zice-se stapanesc Berlinul! Pai cum au ajuns clanurile in salvari si in tarlici sa stapaneasca o capital europeana si de cand? Ca pana astazi nu se vorbea de asa ceva! Presa Germana are darul sa ne abureasca din cand in cand cu niste stiri bomba care vrem, nu vrem, dau ca mucii in fasole, aruncandu-ne din minciuna in dezinformatie si din abureala-n alta minciuna. Va spun eu: iese la anul AfD-ul! Ca vrem sau ca nu vrem! N-avem alternativa si nici altceva de ales!

Islamul si mai putin Turcia sau alte tari islamice nu apartin de Europa. Au doar titlul de musafir pe aceste meleaguri unde cu sute de ani in urma au fost infranti cu arme si zdrobiti fara crutare ca niste cotropitori. Saltul istoric si de buna crestere pe care-l mai putem oferi, explica si mai ales  suporta fata de invazia musulmana nu este limitat  doar de granite teritoriale ci in primul rand de cele culturale, religioase si de traditiile europene. De aceea Islamul nu poate avea aici decat statutul unui musafir. Deoarece cum e turcul e si pistolul ! Si doar daca esti turc nu intelegi acest lucru !

Robert Pugler
Recklinghausen, 12.04.2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page