Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SARE CAPACUL !

 Partidele fac implozie. Puzderia de nonvalori, instalate cu tupeu la carma lor, dau din colt in colt. Au reusit atat de bine sa se faca antipatice incat simt ca nu mai au nicio sansa. Presiunea pusa de tugulanii votanti, cu ceva constiinta, determina, vrei nu vrei, luarea unor masuri.
Gastile politice au incercat o abureala cu iz de reforma. Cu tot soiul de angajamente si coduri de etica si echitate. Era sa zic socialiste. Acum, cand a venit ceasul scoaterii la interval a candidatilor s-a vazut ca se joaca la cacealma. Niciunul din puzderia de „liderii politici”, mai ales locali, nu a facut pasul inapoi. Unii, de un tupeu fara margini, dau sfaturi pe la toate televiziunile, dupa ce timp de doua cincinale au fost la butoanele tarii fara sa fi lasat in urma ceva  bun pentru tara si tugulanii ei. Tot spera sa mai traga incaodata lozul castigator. Reclama PMP-ului parca e desprinsa din Cantarea Romaniei ! Numai ca evenimentele par a avea un alt traseu.
Ciolos se dovedeste, tot mai mult, a fi cu totul altceva decat un ciolanar. Desi maraie pe la toate camerele, purtatorii de vorbe ai partidelor sunt tot mai vazuti de marele public ca biete otrepe de partid. Proiectul reformei administrative da fiori reci tuturor filierelor mafiote locale. Abia destructurarea acestor retele, poate duce la renasterea tarii. Sigur DNA-ul, plus alti haitasi, deratizeaza la greu, insa nu e suficient. E necesara o reforma adanca cu evaluari care sa duca la reinstaurarea valorilor autentice si a profesionalismului in toate domeniile de activitate. De ani buni tot mai virusate, diletantismul fiind la el acasa.
Masurile deja aplicate si cele anuntate fac ca Sistemul Mafiot Roman sa-si concentreze toate fortele pentru demolarea acestui guvern.
Membrii lojelor mafiote sunt ingroziti, de ce pot gasi in cutia postala (fizica sau virtuala). DNA-ul nu suna de doua ori ! O singura data si esti terminat, chiar daca tipi in gura mare ca e politie politica, cum face seara de seara un bibliofil cunoscut pentru palavrageala si turismul practicat pe la fel de fel de partide !
Cu DNA-ul inca e bine pentru ei. Procesele sunt de durata cu prelungiri la nesfarsit. Cu evaluarea e, insa, mortal. Se face o singura data. Numai conteaza gradul de rudenie cu maharul politic. Plus ca e anuala !  Sistemul Mafiot Roman primeste o lovitura mortala ! Vor disparea mii de verigi mafiote. E unica solutie de a repune Romania pe roate. Repet, sa vedeti ce lovituri dure vor incerca mafiotii Romaniei, ajutati substantial de mafiotii din afara granitelor, cu care au devalizat Romania de miliarde si miliarde de dolari si, apoi, de euro.
Presa mafiota, deja, canta pe toate vocile sfarsitul democratiei in Romania.
Demisia lui Ludovic Orban a lasat scena politica fara glas. Un gest, absolut normal intr-o alta tara democratica, este perceput ca un seism de gradul 9 in Romania. Aici nu e vorba de spaga, banii fiind dati direct unor posturi tv pentru publicitate. E vorba, in speta, de o donatie. Numai ca nu s-a facut conform procedurilor legale. Gestul de onoare al demisiei paralizeaza pe cei care sunt cu musca mult mai mare pe panama. Liberalul putea sa procedeze la fel ca colegii (sic!). Sa urle ca nu e adevarat, sa se roage de ceilalti sparlamentari, sa se lase miruit … Nimic din toate aceste trucuri ieftine. A procedat simplu, elegant, fara ezitari, retragandu-se instantaneu de sub reflectoare.
Gestul sau da un semnal clar reformarii partidelor politice. Desigur, un asemenea gest nu-l putea face un sobolan. E chestie de educatie. ?obolanii au comportament de cadre de partid. PCR. Luati direct din productia de taierea frunzelor, nu stiu decat sa schelalaie ! Vezi cazul Basescu.
Orban a facut un gest care il onoreaza. Nu ca multi altii, care au luat milioane de euro pentru propriul buzunar tipand, ca tata Udrea, ca e victima. Daca procurorii si justitia vor lucra cu aceleasi masuri in toate cazurile, nici un politician vechi nu va trece Iordanul. Incep sa am sperante in curatarea clasei politice. Mai vedem ! DNA, so pe ei !
Efectul public al demisiei ar fi trecut in cateva zile, daca nu ar fost urmat de un alt gest curajos al PNL. Deschiderea portilor catre societatea civila. Nu unui Nicusor, care bate toba de vreo 10 ani pe culoarele Primariei Generale si plangator pe la tribunale, ci unui mega simbol. Afirmat cu prilejul Pietei Universitatii 1990, dupa ce am ratat in Duminica Orbului,  drumul spre dezvoltarea sociala si economica normala. Va amintiti ? Atunci tara a fost data, de buna voie si nesiliti de nimeni, pe mana unei structuri politico-securiste in blana de miel. Infiltrata in toate partidele. Cu timpul, devenind un odios sistem mafiot transpartinic.  
Lui Marian Munteanu e greu sa-i poti reprosa ceva. Nici macar nationalismul pe care-l afiseaza, nu este unul extremist. De tipul vecinului de la Buda. Sau Varsovia ! Cu siguranta, se va bate moneda pe convingeri sale intime. Omul asta putea sa aiba acces la orice functie in stat, daca si-ar fi dorit. A dovedit, insa, o mare tarie de caracter si a preferat, mai intai, sa se realizeze in plan profesional. Timp de 25 (cinci cincinale) de ani a stat deoparte ! Acum, la solicitarea PNL, accepta sa contribuie la redecredibilizarea factorului politic, care traieste drama umilirii supreme. Cea a dispretului general ! Toate partidele = aceeasi mizerie !

Conditiile sale sunt foarte simple. Omul potrivit la locul potrivit ! Loazele politice sa faca pasul inapoi ! Ciolos afirma acelasi lucru ! Pana si boborul s-a saturat de catavenci vanzatori si vrea oameni adevarati iubitori de neam si tara !
Constat, cu tristete, ca nici dupa 26 de ani nu ne-am lepadat de sindromul primului secretar. Stimati jurnalisti si alti raspandaci, nu primarul conduce destinele unei comunitati, ci Consiliul Local, asa cum nu presedintele de la Cotroceni conduce Romania, ci Parlamentul. Nu mai induceti asemenea gogomanii in capul tugulanilor si asa virusati, multi tanjind dupa dictatura !
Primarul general al Capitalei este, de fapt, al doilea om in stat. Ca sustinere populara. Are la dispozitie, teoretic, cel mai mare buget local. Intr-adevar, de el depinde, in mare masura, aplicarea corecta a proiectelor lansate si votate de consilierii locali cu care face, dupa alegeri, echipa, incetand harjoneala / hartuirea mafiota. Vedeti ce s-a intamplat in timpul mandatelor dr. Oprescu.
Asistam, in fapt, la batalia finala cu Sistemul Mafiot Roman, care a penetrat toate partidele, decaderea morala si economica cuprinzand intreaga societate romaneasca !
Oare trebuie doar sa asistam ?
Niciunul din cei vechi nu are ce cauta pe noile liste de candidati !

Toate bune,
 Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !  

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page