Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1206)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler


Astazi, Vineri Aprilie 16 2016, cand am inceput acest eseu, datoria nationala a USA - U.S.National Debt se cifreaza la 19.245.180.072.256 - a se citi trilioane…-, revenind pe cap de locuitor suma de $ 59,519. Intrucat marea majoritate nu sunt platitori de taxe, sau “little people”, cum si-a permis multimiliardara Leona Helmsley sa ne adjectiveze pe cei care ne onoram obligatiile financiare fata de statul American, sau ca Timothy Geitner fost secretar(Ministru) al Treasury Department, care, surprinzator, avea in subordine Internal Revenue Service, dar a “uitat” sa-si onoreze obligatiile financiare, debitul pe taxpayer, platitor de taxe, se cifreaza la $ 160.827. Nu trebuie sa fii Adam Smith, David Ricardo sau alti corifei in domeniul economic ca sa realizezi ca asemenea societate - sistem economic nu poate fi functional sine-die si, mai devreme sau mai tarziu, este sortit colapsului. De fapt, prof.dr, Thomas Sowell, provenit din elita armatei Americane - US Marine Corps, ne-a atentionat ca “ignoranta in domeniul economic ne transforma in victime sigure ale sarlatanilor politici”. Greu de crezut, neverosimil, pentru incalcarea disciplinei taxelor, fostul ministru al Treasury Departament, dupa parerea subsemnatului cel mai puternic department al administratiei, care pe langa IRS are in subordine si Secret Service organizatie de elita Americana, care dispune de 3200 angajati dispusi sa-si sacrifice viata in orice clipa stiti dumneavoastra pentru…. Cine, a comparut in fata unei comisii senatoriale conduse de nimeni altul decat congressman-ul Charles Rangel, si el delicvent cu plata taxelor, uitand sa declare si sa plateasca taxe pe veniturile suplimentare obtinute in Republica Dominicana. O analiza corecta a fenomenului infractionalitatii financiare ar demonstra ca cei care chipurile ne conduc sunt departe de minimumul standardelor admise. Din nou se dovedeste ca onestitatea este cea mai importanta calitate a unei persoane, pentru ca fara onestitate, celelalte calitati nu valoreaza nimic - Honesty is the most important quality a person can have, because without honesty none of the other matter.
 Este suficienta o trecere in revista a ceea ce etaleaza Billa sau Donald, cu ocazia dezbaterilor preliminare la presedintia USA ca sa realizati, cel mai pregnant in cazul Billei, ca acest atribut ii lipseste cu desavarsire. Este dezolant, dureros, inadmisibil si imposibil de perceput pentru o minte structurata la niste parametrii normali. Din nefericire, nu numai America va plati pretul acestei previzibile infantile alegeri: cu Billa la timona USS America-United State Ship America - existenta omenirii este intr-un iminent pericol !!! Chiar nimeni nu a auzit, ca de lecturat nici vorba, de cele ramase de la al III-lea presedinte al USA, Thomas Jefferson, care in ciuda unor “scapari umane”, a avut un intelect de geniu si care ne-a lasat urmatorul aforism: ”Onestitatea este primul capitol in cartea intelepciunii - Honesty is the first chapter in the book of wisdom.” A vorbi de onestitate in acest domeniu infestat de mediocritate, primitivism si infantilism intelectual, este similar cu a da lectii de morala angajatelor-sex workers de la Bunny Ranch, Mustang Ranch si alte obiective similare, locate in Statul Nevada unde cea mai veche meserie din lume - prostitutia - este protejata de lege. John Seibert, locuitor al pitorescului Laguna Niguel, a spus un mare adevar: ”I fear the Democrats, more than ISIS - mi-e frica de democrati, mai mult decat de ISIS!”
Acum cred ca va explicati de ce filosoful latin Decimus Iunnius Iuvenalis, cunoscut si sub numele de Juvenal, in cele “16 Satire”, in care blameaza moravurile corupte ale Romei, se intreaba: ”Quis custodiet, ipsos custodiet - Who watch the watchers - cine-i pazeste pe paznici?” Analizand nivelul lamentabil la care s-au prezentat Billa la Democrati si Donald la Republicani, memoria ma duce la cele ramase de la scriitorul George Bernard Shaw, care a spus referitor la cei care vor sa acceada la o cariera politica urmatoarele: ”El nu stie nimic dar crede ca stie totul. Aceasta indica in mod clar o cariera politica - He knows nothing, and he thinks he knows everything. That points clearly to a political career.”
Am crezut - din nou in mod eronat - ca odata intrati in mileniul al III-lea, Meritocratia va prima, iar factorii decizionali vor fi alesi functie dependenta de dotarea lor cerebrala! Omenirea nu poate admite la nesfarsit sa fie condusa de idioti, purtatori ilegali de creier. Stiu din “Literatura si Revolutia - Literature and Revolution,” a lui Leon Trotsky ca, “invatatura atrage dupa sine anumite riscuri, pentru ca din necesitate trebuie sa inveti de la propriii inamici - Learning carries certain dangers because out of necessity one has to learn from one’s enemies.” Asumati-va riscul, “dragi tovarasi si pretini” si invatati tot ce este util pentru binele Cetatii - Polis. Nu va jenati si spre un imbold mobilizator am sa va redau un indemn provenit de la Marele Conducator Mao Tze Dung, cunoscut in USA, drept Mao Zedong: ”Atitudinea fata de noi insine trebuie sa fie de a fi nesatui in a invata; fata de altii sa fim neobositi in a-i invata - Our attitude toward ourselves should “to be insatiable in learning” and toward others “to be tireless in teaching.”
In America se aplica cu succes acest postulat comportamental, cele mai prestigioase organizatii de Invatamant Militar, West Point, Virginia Military Academy si multe altele similare, sunt familiare cu cele ramase de la generalul Vietnamez Nguyen Vo Giap, artizanul victoriei asupra noastra, din 30 Ianuarie 1968, zi cunoscuta drept Tet Holiday - Anul Nou Vietnamez .
Pe saptamana viitoare, cu cateva sfaturi amicale, pe baza de voluntariat, adresate lui Donald. La terminarea acestui eseu, “Countdown to Obama’s last day - 01.20.2017, orele 12:00 PM”, ceas care monitorizeaza timpul pana ce Intergalacticul va ramana pe 1600 Pennsylvania Ave. ne arata ca au mai ramas exact 279 zile, 17 ore, 5 minute si 52 de secunde.
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page