Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Alegerea prof. Laura Craciunean în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale

La 5 aprilie 2016, in cadrul sesiunii de coordonare si management al Consiliului Economic si Social al ONU (ECOSOC), candidata Romaniei, prof. Laura Maria Craciunean, a fost aleasa membra a Comitetului pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale (CESCR), urmand sa ocupe unul dintre cele 9 locuri devenite vacante pentru mandatul 2017-2020. Misiunea Permanenta a Romaniei la ONU s-a implicat activ in promovarea cu succes a acestei candidaturi.
    Alegerea prof. Laura Craciunean, prin aclamare, de catre statele membre ale ECOSOC, confirma profilul profesional solid al candidatei nominalizate de Guvernul Romaniei.


Informatii de fond:
Comitetul pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale (CESCR) este format din 18 experti si are ca responsabilitate monitorizarea punerii in aplicare de catre statele parti a Pactului International pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale. Romania nu a mai fost reprezentata in acest comitet din anii 1980.
Atentia acordata de Romania activitatii acestui organism conventional in domeniul drepturilor omului se inscrie in activismul tarii noastre in domeniul dezvoltarii durabile sub egida ONU, activitatea CESCR fiind importanta in sprijinirea implementarii prevederilor Agendei de Dezvoltare Durabila 2030, adoptata de cele 193 de state membre ale Organizatiei Natiunilor Unite in luna septembrie 2015.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page