Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1205)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Infantilismul politic marcant, completat cu un primitivism comportamental greu de regasit nici la locuitorii din perimetrul geografic al Papua Noua Guinee - apropos, traiesc la nivelul comunei primitive - al celor care conduc in alegerile preliminare la nominalizarea pentru functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii, respectiv Hillary Rodham Clinton, alias Billa la democrati si Donald Trump la Republicani, mi-au reamintit de recomandarile facute de Patrick Jake O’Rourke, journalist de prima marime si de o verticalitate in afara oricaror dubii: ”daca vreti sa aflati sursa problemelor noastre, noi nu trebuie sa testam oamenii daca folosesc droguri; noi trebuie sa-i testam pentru stupiditate, ignoranta, lacomie si dragoste de putere - If we’re looking for the source of our troubles, we shouldn’t test people for drugs, we should test them for stupidity, ignorance, greed and love of power”. Sunt curios cati dintre politicienii Mapamondului s-ar incumeta la un asemenea test? Oricum, traind intr-un Mapamond in care notiunile de cinste, corectitudine, bravura, fidelitate, integritate si multe altele similare, sunt aproape inexistente intr-un perimetru geografic unde la comanda unor grupuri de interese se pot fabrica certificate de nastere, diplome universitare pana la nivel de PhD al multor universitati existente cat si inexistente si tot ce mintea omeneasca poate concepe, propun ca testele sa fie efectuate in exclusivitate la Patton Military Facility, cea mai performanta si integra unitate in domeniu.
Tot acest geniu cerebral, in Sepembrie 2010, a publicat o carte intitulata, “Nu vota, aceasta incurajeaza doar bastarzii - Don’t Vote It Just Encourages the Bastards”, lansand un pertinent apel populatiei americane si nu numai. Cyntia Ozick a scris “Sa-ti imaginezi inimaginabilul este cea mai inalta folosire a imaginatiei - To imagine the unimaginable is the highest use of imagination". Fiind adeptul unei societati perfecte, imi imaginez inimaginabilul. Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie sa incepem cu alungarea impostorilor din toate guvernele lumii, cat si a celor care au adus omenirea si America in pragul colapsului. Deocamdata, se pare ca Bernie Sanders a renuntat la eufemisme si i-a spus Billei ca “you are not qualified to be president al USA - tu nu esti calificata sa fii presedintele USA”. Un mare adevar, desi nici Intergalactica faptura, asa cum a mentionat si Billa la alegerile din 2008, nu intrunea minimul necesar pentru a deveni presedintele USA. Dar, revenind la Iosif Dugasvili fost agent al Politiei Tariste Ohrana, devenit ulterior Iosif Visarionovici Stalin, “nu conteaza ce votati voi, conteaza ce numaram noi". Cuvintele nu sunt suficiente, Bernie;cum bine stii, eminentele cenusii din cadrul partidului, asa zisul inner circle-establishment, hotarasc cine va fi nominalizat, indiferent de votul poporului American ! Asta da, democratie in actiune!!! Fara falsa modestie, la 10 august 1990, la initiativa senatorului Don Nickles am fost propus pentru Republican Inner Circle, grup restrans de elita al Partidului Republican.
Dupa discursuri care starneau deliciul handicapatilor mintali, Donald Trump a facut in sfarsit o afirmatie corecta; ”How do you define a country if you don’t have borders -Cum definesti o tara daca nu ai granite”. Mare adevar, granitele USA sunt un adevarat sweitzer, prin care intra si pleaca cine vrea !!!
Cautand sa-mi explic alarmanta situatie a terifiantului nostru Mapamond si totodata gasirea unor solutii de redresare a nepermisei situatii de lucruri instaurate de “Dictatura Prostiei”, la nivel planetar, am ajuns la concluzia ca exista o singura solutie de redresare desprinsa din filosofia Taoista a lui Zhuge Liang, filosof chinez din secolul al III-lea B.C., un singur postulat menit sa opreasca acest aparent implacabil mers spre autodistrugere: ”renuntati la cei fara valoare si tara poate fi linistita, pasnica, calma; renuntati la incompetenti si tara poate fi profitabila - Get rid of the worthless and the country can be peaceful: get rid of incompetents, and the country can be profited.” Horst du mich, Herr Prasident Johannis? - Ma auziti domnule Presedinte Johannis?
Si acum sa va familiarizez cu faptele Billei, lasandu-va dumneavoastra placerea sa trageti concluziile necesare:
-In anul 2010, State Department sub conducerea lui Hillary Rodham Clinton a aprobat vanzarea companiei Uranium One, unei companii din Rusia. In urma acestei tranzactii fundatia Hillary, Bill si Chelsea Clinton a primit o donatie de 135 milioane, tranzactie tinuta secret si in contradictie cu regulile administratiei Obama. Nu mai constituie un secret pentru nimeni ca Uraniul este un esential element in fabricarea armelor nucleare. Datorita inestimabilei contributii a lui Billa, Rusia controleaza 20 % din Uraniul American!
-Clintonii au fost platiti 3,4 milioane dolari pentru 18 discursuri finantate de bancile care au investit bani in compania Keystone XL. Billa a aprobat  investitii ale companiei, ulterior cancelate de presedintele Obama.
-20 de tari care au donat zeci de milioane de dolari fundatiei Clinton au primit aprobarea de la State Department sa primeasca armament in valoare de 1, 65 miliarde dolari!
-In contradictie cu “Etics Agreement”, semnat cu administratia Obama, Billa a refuzat sa faca cunoscut numele a 1100 de persoane din strainatate, care au donat bani fundatiei Clinton.
-Cel putin doi dintre donatorii de frunte ai fundatiei Clinton, au comis crime de rand federal - felony si sunt actualmente “pensionarii” unor inchisori federale.
-Corupta FIFA, a donat 100.000 dolari, fundatiei Clinton.
-Comitetul Olympic al "pasnicului" stat Quatar a donat 750.000 dolari fundatiei Clinton, pentru sprijinul acordat in vederea nominalizarii gazduirii Jocurilor Olimpice din 2022. Guvernul Statului Quatar, recunoscut pentru simpatizanta sa pentru anumite organizatii, a donat intre 1 - 5 milioane dolari.
-Companiile WJC si LLS au virat sume secrete fundatiei Clinton.
-Sydney Blujmenthal, un apropiat al familiei, este platit cu 10.000 dolar/lunar pentru sprijinul acordat in alegerile anului 2016. O fundatie nu poate avea un asemenea regim, regimul de tax-exempt este destinat in exclusivitate companiilor care fac actiuni caritabile.
-Companiile care au donat cei mai multi dolari Fundatiei, au platit cel putin 26 de milioane pentru discursurile Billei. Dupa ineptiile debitate, Billa trebuia sa-si plateasca auditoriul.
-Fundatia Clinton a cheltuit numai 10% din cele 1,8 miliarde primite pe actiuni caritabile. Cei mai multi bani au fost folositi pentru calatorii costisitoare si plata unor apropiati. Ma tot intreb: ce pazesc organizatiile abilitate ?
-Pentru prima data in ultimii 50 de ani, o companie aurifera a fost aprobata in Haiti. Intamplator sau nu, Tony Rodham, fratele Billei, fara pic de experienta in domeniu, a fost numit in conducerea companiei.
-In perioada cat Billa detinea importanta pozitie de Secretar la Departamentului de Stat - a cincea in ierarhia Administratiei Americane - Bill a tinut 13 discursuri unor companii care aveau business cu State Departament, pentru care a fost platit 500.000 dolari de discurs.
-Hillary Clinton a “colectat” date care erau strict apanajul FBI-ului, despre persoane care erau oponentii Clanului Clinton. In perioada administratiei Nixon, consilierul special Chuck Colson a fost condamnat la inchisoare pentru accesarea unui singur dosar FBI (Daniel Ellsberg). In cazul lui Clinton, este vorba de peste 900 FBI dosare confidential personale si ea continua sa fie bine merci, cu sansa maxima de a fi instalata in Biroul Oval. Sper sa aiba decenta necesara sa schimbe masa presidentiala, sub care-si  facea……… veacul Monica Lewinsky
-In timp ce era “prima doamna” peste 800 de donatori au avut apanajul sa doarma in Lincoln Bedroom din White House, apanaj care i-a costat 5.4 milioane dolari in contributii facute Clanului Clinton. In USA este ilegal sa folosesti Casa Alba sau resurse guvernamentale pentru strangere de fonduri sau campanii politice! Dureros, dar se adeveresc celebrele cuvinte ramase de la filosoful Latin Quintus Horatius Flaccus(65-8 BC), cunoscut si sub numele de Horace-Horatius ”Quod licet Iovi, non licet Bovi-Ceea ce-i permis Imparatului - Jupiter-Iovi, nu este permis omului de rand-Bovi.” Asta in tara in care Constitutia - Legea Suprema a tarii spune ca, “Toti oamenii au fost creati egali de Creator, cu anumite drepturi inalienabile………… Se adevereste ca Bill si Billa sunt mai “egali” decat noi, adeverindu-se cele lasate de George Orwell, in nuvela lui distopica “Ferma Animalelor”: ” toate animalele sunt egale: dar unele animale sunt mai egale decat altele". Personal, nu sunt deloc onorat de a fi “egalul” unor indivizi de asemenea calibru.
-In perioada de “prima doamna” a concediat intreg personalul White House Travel Office, 7 angajati, inlocuindu-i cu favoriti adusi din Statul Arkansas.
-La recomandarea unor “prieteni, a investit 1.000 dolari in compania Tyson Foods din Arkansas. Ca prin minune, peste noapte, investitia s-a transformat in 99.537 dolari. Drept “recompense”, compania Tyson a primit un imprumut de 9 milioane. Nu, nu suntem in Palermo, Sicilia !
-Partenerii de afaceri ai Billei, James si Susan McDougal, guvernatorul Jim Guy Tucker, si judecatorii Dave Hale and Eugene Fitzhugh au fost condamnati la ani grei de inchisoare pentru o tranzactie cunoscuta sun numele de Whitewater. Billa, desi parte a tranzactiei a scapat basma curata. Surprinzator, James McDougal, a murit in inchisoare chiar in ziua in care trebuia sa depuna marturie impotriva Clanului Clinton. Investigatorii federali i-au cerut Billei sa prezinte documentele contabile, referitoare la afacerea Whitewater, in perioada cat era partener la firma Rose Law. Billa a spus ca cele 115 pagini de documente s-au pierdut. Ulterior documentele au aparut ca prin minune la… Casa Alba.
-Conform propriilor declaratii, “a iesit goala pusca din Casa Alba si plina de datorii”, acum Clanul este proprietarul unei averi cifrata la 324 milioane de dolari si a unei fundatii care depaseste 2 miliarde de dolari. Chiar nimeni din Justice Department, nu-si pune intrebarea: de unde ?
-Nu in ultimul rand, Marc Rich, aflat pe FBI 10 Most Wanted List, fiind acuzat de peste 50 capete de gangsterism, fugit in Elvetia, pentru a scapa de efectul legii, a fost gratiat de Bill. S-a descoperit ulterior ca sotia acestui gangster a facut donatii Clanului Clinton.
-Despre Benghazi, va redau o nota primita de la organizatia Judicial Watch- www.judicialwatch.org- al carei membru sunt: Four Americans Died and Hillary lied.  
Ar mai fi multe de spus, dar ma streseaza faptul ca intr-o tara considerata candva ca singurul garant al democratiei, se pot intampla asemenea lucruri, ideea unei societati perfecte este o Utopia, descrisa magistral in cartea cu acelasi nume deThomas Morus. Doriti schimbarea inadmisibilei stari existente la nivel palnetar: aplicati cele ramase de la filosoful chinez Zhuge Liang!    
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page