Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Primul candidat român la consiliul general al Romei face un apel: «Înscrieti-va pe listele electorale»

Associazione dei Romeni in Italia<associazionedeiromeni.italia@gmail.com>

Primul candidat roman la consiliul general al Romei face un apel: «Inscrieti-va pe listele electorale»

 
Roma, 1 aprilie 2016 - Asociatia Romanilor din Italia (ARI) anunta sustinerea pentru candidatura Laurei Vasii la Consiliul general al Primariei Romei. Laura Vasai este primul roman care isi anunta candidatura la Roma.

Decizia de a sustine un candidat roman la alegerile administrative din acest an a fost anuntata inca din data de 6 martie, cand la Spectacolul-maraton de la Roma organizat de ARI cu ocazia Martisorului, candidatul independent Alfio Marchini a cerut public desemnarea unui candidat pe propria lista electorala.

"Sunt convins ca este cea mai buna alegere", declara presedintele ARI, Eugen Terteleac. "Laura Vasii este o militanta cunoscuta si apreciata in mediul asociativ romanesc din Italia, iar Alfio Marchini, candidat independent care are sloganul "fara partidele politicile", este un candidat care merita voturile comunitatii. Foarte multi romani din Roma si din Italia in general sunt dezamagiti de activitatea partidelor politice, italiene si romanesti.", a mai declarat presedintele ARI.

Laura Vasii are doua licente in economie, obsinute in Romania si Italia, are dubla cetatenie si se ocupa de asistenta fiscala la Roma.

Candidata Laura Vasai si Asociatia Romanilor din Italia fac un apel catre toate asociatiile si reprezentantii cultelor religioase de la Roma, de a se implica invitand un numar cat mai mare de rezidenti romani sa se inscrie pe listele electorale.

Procedura cea mai simpla de inscriere este in format electronic, descarcand formularul de inscriere de pe site-ul primariei TRomai, de la adresa www.comune.roma.it/PCR/resources/cms/documents/MOD_DOMANDA_UE_AMMINISTRATIVE.pdf. Formularul, completat si semnat, impreuna cu fotocopia unui document de identitate valabil trebuie transmise la adresa de email protocollo.elettorale@comune.roma.it

Inscrierile pot fi facute pana cu cel putin 30 de zile inainte de data alegerilor, care au fost anuntate pentru 5 iunie. Deci nu mai este foarte mult timp pentru inscriere.

Asociatia Romanilor din Italia pune la dispozitie si ofera suport celor interesati sa se inscrie pe listele electorale biroul din Roma (adresa: via del Fringuello 50 a, 00169 Roma).

Tot pentru inscrierea pe listele electorale, CCIRO Italia invita romanii rezidenti in Roma la propriul birou aflat in incinta supermarketului La Strada (adresa: Circonvallazione Nomentana 530, vizavi de Gara Tiburtina – langa Atlassib).


http://youtu.be/Sn2-Fuel-VE
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page