Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"Data de 27 martie..."

"Data de 27 martie 1918 a ramas in istoria romanilor ca fiind ziua in care Sfatul Tarii a votat unirea Basarabiei cu Regatul Romaniei, astfel, Basarabia devenind prima dintre provinciile romanesti care s-a unificat cu Tara. Au urmat: Ardealul, Crisana, Banatul, Maramuresul si Bucovina, ca la 1 decembrie 1918 Romania sa fie Mare.
Astazi, dupa atatea „schimbari”, dupa anexarea Basarabiei de catre Rusia, dupa pactului Ribbentrop-Molotov, dupa 25 de ani de „neutralitate” si „independenta”, dupa proteste si esecuri, dupa alegeri in termen si alegeri anticipate, dupa prea multe asteptari si replici de „inca nu e timpul potrivit” (de parca ar exista un timp potrivit sau mai putin potrivit pentru a fi noi insine), noi, Tinerii Moldovei, va indemnam pe toti cei carora va pasa de viitorul vostru si al urmasilor vostri, sa nu ramaneti indiferenti si sa va implicati.
La 27 martie 1918, 86 dintre membrii Sfatului Tarii au votat in favoarea Unirii, 3 membri au votat impotriva, 36 s-au abtinut, 13 membri au absentat pur si simplu. Fiecare a decis in limitele propriului fel de a fi si de a gandi.
La 27 martie 2016 se vor implini 98 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Cu acest prilej, vom organiza un mars prin care vom sarbatori Unirea.
Vino si tu duminica, 27 martie, ora 13:00, la Chisinau,  in fata Teatrului National de Opera si Balet „Maria Biesu”, vino sa punem capat unei nedreptati istorice, vino sa dam start UNIRII… nu fi tu printre cei absenti!"

http://tinerii.md/2016/03/08/acum-ori-niciodata

http://www.romaniamagnifica.ro/?do=Dorul&optiune=Basarabia

Cu respect,
Valentin-Nicolae Berca
"Romania Magnifica" - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea spirituala a romanilor de pretutindeni


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page