Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa: 8 MARTIE în diaspora

Poate niciodata romancele nu au simtit mai apasatoare viata in diaspora asa cum se intampla in preajma sarbatorilor sau zilelor de nastere. De aceasta data, ziua de 8 martie este sarbatorita in comunitati romanesti prin grija implicarii a multor doamne si domnisoare romance care nu au uitat traditiile romanesti afland-se pe alte meleaguri.
An de an, asociatii din Italia, Spania, Marea Britanie, Austria, Grecia SUA, Canada etc. fac tot posibilul ca prin actiunile pe care le organizeaza, sa aduca un zambet si o imbratisare calduroasa romancelor din diaspora, prin frumusetea gestului de a serba ziua de 8 martie dedicata femeilor.
Am avut prilejul in acest an de a adresa romancelor din Roma, Bologna si Rignano Flaminio, felicitarile mele aducand la cunostinta audientei faptul ca Parlamentul Romaniei a adoptat proiectul de lege prin care data de 8 martie devine zi oficiala a statului roman.
Uneori, fara a dori idolatrizarea ori inaltarea in mod artificial a femeilor in societate folosind argumente care pot fi interpretate prin rolul functiei politice, pot spune de departe ca sacrificiul romancelor noastre, mame devotate, muncitoare si ambitioase, este mentinut statutul de familie la loc de cinste pentru noi, pentru romani, oriunde s-ar afla.
Nu pot uita insa privirile dumnealor, ale celor care lucreaza la mii de km. de Romania, ale mamelor care nu isi vad copii decat cel mult intr-o vacanta, romance care renunta la propria tinerete pentru a se dedica aproape in intregime pentru ca viitor copiilor sa fie altul.
Poate clasa politica va reactiona candva, poate inclusiv Romania va excela si economic si social candva, sper eu cat mai repede, in incercarea de a-mi convinge colegii asupra a tot ceea ce le transmitem din diaspora, dar un lucru nu se mai poate recupera niciodata, efortul si anii milioanelor de romance care s-au lasat pe sine, pentru familie si chiar pentru tara de origine.
Daca factorii de decizie din Bucuresti nu gasesc prilejul necesar pentru a intelege drama a milioane de romani din diaspora, daca toti politicienii nu cauta consensul astazi pentru a face posibile reforme serioase, bune si la timp pentru ca viata sociala sa cunoasca o alta forma adecvata cerintelor cetatenilor, aducand bunastare, garantand posibilitatea unui viitor, atunci cu siguranta copii romancelor de care am vorbit, vor face posibile aceste schimbari in bine pentru Romania.
Asadar, tuturor doamnelor si domnisoarelor, va urez o zi asa cum meritati, plina de culoare, de dragoste, de afectiune, de bucurie, de liniste, de zambete, un curcubeu al fericirii pentru ceea ce reprezentati in creatia Lui, iar pentru ca 8 martie a sosit intr-o zi de primavara cu mult soare, pentru toate romancele noastre frumoase, din tara si din diaspora, ca in fiecare an, va spun LA MULTI ANI oriunde va aflati!

Aurelian Mihai, deputat PNL Diaspora

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page