Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scrisoarea a III-a deschisa domnului Ion Iliescu

Stimate Domnule Iliescu,

Ungurii nu vin, dar cu singuranta otomanii ne asimileaza !

Pe aceasta cale imi permit de a va reaminti ca pericolul ca neamul romanesc sa dispara dupa planeta Pamant din punct de vedere lingvistic si etnografic nu este din partea celor de limba materna maghiara, care impreuna cu romanii trec prin aceleasi faze de apocalips, ci otomanii care s-au intins in Romania de la Bucuresti la Suceava si de la Iasi la Oradea, nemaivorbind de Cluj, Timisoara si Craiova. Pericolul care inca poate fi inlaturat este urias!

In tara lor de obarsie, dupa inchiderea cazinourilor, s-au trezit cu bani cash nedeclarati si nu au mai avut posibilitatea sa efectueze spalarea respectiva. La un moment dat si-au aruncat privirea spre Romania, unde au constatat un loc prielnic unde poate sa le creasca graul, fiind din punct de vedere a legilor un Targ al Babilonului, si au inceput actiunea. "Bazarele" cu tot felul de marfa care de fapt in alte tari precum Grecia, Turcia, nu se mai vinde de cateva decenii au invadat piata romaneasca si sufletul romanului. Pentru ca vedeti Dumneavoastra aici nu este vorba numai de marfa insasi materializata, dar in acelasi timp constituie si o parte din baza spirituala a generatiei actuale a carei spirit cultural occidental cum era "odata" a fost complet atrofiat! In afara de aceasta, insa, si muzica populara romaneasca a inceput sa capete influente nefaste din partea altor regiuni etnografice din regiunea balcanica a Europei. In Piata Comuna, italienii mai departe isi canta canzzonetele lor, tirolezii mai departe iodluiesc asa cum au facut si stramosii lor, iar olandezii bat tactul cu opincile de lemn asa cum au facut neamul lor dintotdeauna, deci cu toate ca exista deja o apropiere economica netta, altfel nimic nu s-a schimbat si sunt convins ca in viitorul apropiat nu se va schimba nimic.

Romania insa a fost luata cu asalt!

Codexul de la 1923 a fost cel ideal pentru Patria Noastra si odata cu revenirea pe Tronul Romaniei a M.S. Regelui Mihai I al Romaniei si al romanilor de pretutindeni, pentru care proces, sunt convins, ca depuneti eforturi deosebite, vor dispare si influentele nefaste din viata economica si spirituala a poporului roman, iar primul lucru va fi disparitia "Bacsisului"!

Cu deosebit respect,

Emilian Teodorescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page