Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Clipa.com » Despre Ziar

Despre Ziar

REVISTA INDEPENDENTA DE INFORMATIE SOCIO-POLITICA SI CULTURALA, EDITATA SAPTAMANAL IN STATELE UNITE ALE AMERICII

MOTTO:

Journalism consists
largely in saying
'Mollow Jones died'
to people who never
knew Mollow Jones
was alive."
G.K. Chesterton

DIRECTOR / Publisher:
Dwight Luchian-Patton

REDACTIA:

Vera Luchian-Patton
EDITOR in Chief / Publisher


COLABORATORI ONORIFICI:

Prof. Dr. Doc. Andrei Marga, Romania

Prof. Dr. Viorel Roman, Germania

Jurnalist Robert Pugler, Germania

Jurnalist/Scriitor/ Ion Maldarescu, Romania

Preot Chris Terhes, USA

Prof. Nicolae Balint, publicist, Romania

Prof. Dumitru Buhai, USA

Jurnalist Cezar Adonis Mihalache, Romania

Jurnalist/Scriitor George Roca, Australia

Jurnalist/Scriitor/Poet Mariana Cristescu, Romania

Jurnalist Elena CHIRITA, Romania

Scriitor Vavila Popovici, USA
Scriitor Elena Buica, Canada

Jurnalist/Scriitor/Poet Lazar Ladariu, Romania

Jurnalist Ioan Cismas, Romania

Dr. Emil G. Onet, USA

Jurnalist Octavian Curpas, USA
Jurnalist Gabriel Teodor Gherasim, USA

Rev. Fr. Aurel Sas, USA

Jurnalist Eduard Ovidiu Ohanesian, Romania

Jurnalist/Scriitor Florentin Gurau, Romania

Scriitor Ioan Iacob, PhD, Romania


Redactare tehnica Alin Buna

Computer Consultant
Chris Terhes


 

Copyright Clipa
Romanian Magazine.
All rights reserved.

Motto: "Adevarul nu este intotdeauna acelasi lucru cu propria-ti parere" - Demostene


Disclaimer/Precizare:

Opiniile exprimate in Clipa nu reprezinta in mod necesar punctul de vedere al revistei. Clipa nu cenzureaza articolele asa ca ideile enuntate apartin autorilor, la fel si responsabilitatea juridica. In acest numar au fost reproduse si unele comentarii din presa romaneasca. *Nu raspundem scrisorilor anonime si celor fara adresa completa (strada, numar, localitate, ZIP code). Va rugam sa ne scrieti si numarul dvs. de telefon pentru a putea lua mai rapid legatura. *Clipa nu are nicio afiliere politica, isi rezerva dreptul de a refuza orice servicii si nu se obliga sa restituie manuscrisele nepublicate. Colaborarile la Clipa nu sunt remunerate.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ATENTIE ONORANTA

Clipa,

It is with great pleasure that I send this email. I have met with Mr. Dwight Patton and his wife Vera on several occasions. I must say that I have never met a more patriotic man or a more devoted United States citizen than Mr. Dwight Patton. With Mrs. Vera by his side I believe they will conquer and complete each and every mission that the good Lord assigns to them. May the Lord bless both of them with many more days on earth. We all have been truly blessed to meet someone as caring and devoted to this country as Mr. & Mrs. Dwight Luchian-Patton.

V/R

Jason W. Bridgman

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------De... Clipe!
In exclusivitate, prin vointa divinitatii si prin efortul inimaginabil al celor care trudesc la aparitia "Clipei", am ajuns la o editie aniversara, numarul…….. al revistei "Clipa".
    Din nefericire, globul pamantesc a ramas acelasi perimetru geografic in care singurul domeniu in care s-a atins perfectiunea este dezordinea. In aceasta dezordine perfecta exista putini oameni luminati de ratiune si inzestrati cu sentimente nobile, care pretuiesc viata, dand fiecarui moment cea mai buna intrebuintare de care dispun, ca sa inalte frumuseti pretutindeni, intarindu-si forta prin munca iar mintea prin studiu, traind in liniste si cumpatare. O alarmanta majoritate este departe de standardele minime admise pentru un comportament normal. Referindu-ne in termeni decenti, putem califica toate acestea prin cuvintele lui Gustav Le Bon: "Omul incapabil recurge la agresivitate fizica sau verbala ca sa-si ascunda incapacitatea."
    Lucrand la "Clipa" am parcurs un drum anevoios, dar marcat de multe succese in ciuda "amabilitatilor" lansate de cei care n-au inteles ca rolul presei este sa informeze despre evenimente indiferent de generatorii lor. Nimeni, dar absolut nimeni n-a blamat presa americana de simpatizanta talibana atunci cand a relatat stiri despre Mullahul Omar, Ossama bin Laden sau alti scelerati ai vremii si pentru a realiza aceasta nu trebuie sa termini John Tesch, School of Journalism; este, ceea ce Tom Paine numea inca din 10 ianuarie 1776, common sense(bunul simt). Frederich Bastiat, una dintre cele mai luminate minti ale secolului al 19-lea spune ca progresul unei natiuni sau comunitati nu se poate realiza decat atunci cand relatiile sociale ale membrilor comunitatii respective sunt bazate pe respect reciproc si intelegere. Las pe seama dumneavoastra sa determinati daca acest deziderat s-a indeplinit. Consider ca atat timp cat defunctul Immigration and Naturalization Service primea in proportie de aproape 100% reclamatii facute de romani impotriva romanilor, iar la organele de Law Enforcement proportia era de circa 80%, relatiile sociale dintre romanii americani nu sunt dintre cele mai cordiale. Numai in California, conform afirmatiilor lui Bill Jones - Secretary of State, cu care am avut cinstea onoarea si privilegiul sa particip la o intalnire, traiesc circa 250 000 de americani de origine romana.
    In acest antagonism perfect, care dupa filozoful Herodot dateaza de la inceputul existentei noastre milenare, ne-am straduit conform celor scrise de distinsul om de cultura, intelectualul de marca, Armand Ghedoian, sa fim "ca liantul ce uneste pe toti cei de o limba si neam, indiferent de nuantele de credinta ce inca ne despart".
    Desi pentru multi dintre dumneavoastra nu mai este o noutate, ma simt obligat sa va reamintesc ca publicatia noastra este obiect de studiu la catedrele de limbi romanice din Germania , Ungaria si UC Los Angeles, lector Georgiana Farnoaga, nominalizata  in Presidential Who’s Who si inregistrat] in Library of Congress in Washington,D.C. Biblioteci celebre, printre care cea din Ierusalim, au solicitat-o in rafturile lor, iar personalitati marcante ale vietii socio-politice si culturale, ne-au onorat cu semnatura lor.
    "Clipa" este citita pe toate meridianele globului aducand o contributie mo-desta la satisfacerea "setei " de informatii a conationalilor nostri, cat si la pastrarea limbii romane. "Clipa" s-a implicat in actiuni caritabile si umanitar-sociale, de ajutorarea unor persoane si organizatii mai putin privilegiate financiar. Pentru aceste considerente, "Clipa" a fost declarata de organizatia veteranilor de razboi din SUA, drept "Donor of the Year" si "Patriot of the Year" iar Presedintii Richard Nixon, Gerald Ford, George H.W. Bush si George W. Bush au tinut sa ne felicite si sa ne transmita mesaje personale pentru modestul nostru aport la conservarea principiilor pe care s-a cladit acest concept filozofic numit AMERICA.
    In ciuda detractorilor, "Clipa" este membra de onoare a unor organizatii americane de prestigiu ca: National Law Enforcement Officers Memorial Fund, American Federation of Police and Concerned Citizens, Police Family survival Fund, Paralized Veterans of America, The Law Enforcement Legal Defense Fund, California State Sheriff's Association, Vietnam Veterans Memorial Fund, Veterans of Foreign wars of the USA, Law Enforcement Alliance of America etc.
    Semnatarul acestor randuri, director al publicatiei "Clipa" a fost onorat la 5 aprilie 1991 cu includerea in Who is Who in Republican Party, document ce poarta semnatura presedintilor SUA, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan si George W. H. Bush.
    De asemenea, a fost inclus in cartea de onoare a doi presedinti americani - Ronald Reagan si George W. Bush, este posesorul unui steag american dedicat personal in rotonda capitoliului de presedintele Ronald Reagan, inclus la propunerea senatorului Don Nickles, la 10 august 1990 in Republican Inner Circle, grup restrans de elita din care fac parte Personalitati marcante ale partidului Republican. Sunt realizari onorante cu resfrangeri directe asupra tarii noastre de origine.. 
    Pornind de la principii morale solide, indraznim sa lansam un apel catre toti cititorii si colaboratorii nostri sa-si indrepte cu iscusinta si sinceritate gandurile si faptele spre folosul tuturor oamenilor, pentru ca "oamenii nobili, popoarele nobile sunt acelea care au lucrat pentru omenire si n-au prezentat contul niciodata" (Nicolae Iorga).
    La acest moment aniversar tin sa aduc multumiri tuturor celor care s-au implicat intr-un fel sau altul in viata acestei publicatii.
    Multumiri speciale tuturor, pentru aprecierile adresate publicatiei noastre. Ii asiguram ca nutrim sentimente reciproce. Nu pot trece cu vederea caracterizarea facuta de d.l Florin Carlan, din New York, care a afirmat textual: “revista Clipa, o adevarata reduta romaneasca de peste mari si tari si si-a exprimat recunostiinta profunda pentru ca ne lipim obrazul de lacrima de dincolo de insangeratul Prut. 
    Pentru slava graiului stramosesc si pentru cinstirea neamului, din care ne-am desprins fara a ne rupe, vom lucra si pe viitor la redactia revistei "Clipa" urmarind sa tinem legatura permanenta cu toate evenimentele politice, sociale si culturale din Romania si de pretutindeni. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.


Dwight  Luchian-Patton
   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ATENTIE ONORANTA

Stimate domnule Dwight Luchian Patton,

In perioada 11-13 mai 2011, la Ramnicu Valcea s-au desfasurat lucrarile Sesiunii de Comunicari si Dezbateri stiintifice „Basarabia 200”, la sfarsitul carora a avut loc gala premiilor Societatii Culturale ART-EMIS.
Printre istorici, oameni de stiinta si jurnalisti: Comandor (r) Prof. Univ. Dr. Jipa Rotaru, I.P.S. Gherasim Cristea, Arhiepiscop al Ramnicului, P. S. Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Episcopiei Ramnicului, Prof. Univ. Dr. Cristian Troncota, Acad. Dorel Zugravescu, Prof. Univ. Dr. Petre Turlea, Medic Drd. Claudiu Popescu, Col. Filip Teodorescu, Prof. Univ. dr. Corvin Lupu si altii va regasiti si dvs.
Cu deosebita stima si consideratie,
Ion Maldarescu si Maria Diana Popescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEAS ANIVERSAR

Douazeci de ani de buchie si slova romaneasca, douazeci de ani in care scrisul romanesc intra saptamanal in casele noastre binecuvintandu-ne cu aroma dulcetii limbei romanesti.

Oameni minunati, sotii Vera si Dwight Luchian Patton vegheaza necontenit ca acest emisar al limbii materne “ CLIPA “ sa ne insoteasca pe drumul cateodata anevoios al pribegiei.

Departe de tara, CLIPA reuseste sa ne apropie si face sa ne simtim acasa, acasa la noi.

Acum la cei douazeci de ani de aparitie neintrerupta, face ca aceasta foaie romaneasca, cea mai veche pana in prezent, sa fie pentru multi dintre noi si-o gazda perfecta pentru care se cuvine sa-i adresam vii si calde multumiri.

La multi ani Vera si Dwight Luchian Patton, voi truditori neobositi.

La Multi ani CLIPA MAGAZINE si la cat mai multe numere.

Consiliul Mondial Roman

Neculai Popa, Secretar General

Presedintele Consiliului Romano-American

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stimata doamna Vera Luchian Patton,
Stimate domnule Dwight Luchian Patton,

Au trecut ceva ani de cand ne-am cunoscut personal, dar prin intermediul revistei CLIPA pe care ati continuat sa o redactati cu maxim profesionalism, sacrificiu personal si dragoste fata de tara in care ati vazut pentru prima oara lumina zilei - Romania, va simtim intotdeauna aproape de sufletele noastre. Sunt doua decenii de cand aceasta revista a promovat cinstea, adevarul, grija fata de semeni, patriotismul adevarat, respectarea valorilor, si a luptat impotriva imposturii, incompetentei, coruptiei, politicianismului ieftin, si altor racile, de care - din pacate - inca mai sufera societatea romaneasca.

La acest moment aniversar, va dorim dumneavoastra si colaboratorilor revistei CLIPA, mult succes, sanatate si putere de munca si sacrificiu, ca sa puteti continua cat mai multi ani aceasta munca nobila de promovare a valorilor reale romanesti in Statele Unite si alte tari ale lumii.

Cu deosebita stima,

Familia Aurelia, Gheorghe si Mihai Gruia
Bucuresti, Romania

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page