Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cele mai profitabile afaceri sunt facute pe seama sanatatii omului!

    Democratia face mult caz de dreptul la viata al tuturor oamenilor, dar elaboreaza legi pe baza carora medicii omoara in fiecare an zeci si sute de milioane de vieti aflate in stare intrauterina; garanteaza in teorie (Constitutie) deplina libertate a individului (libertatea credintei, exprimarii, intrunirilor etc.), dar in practica face totul ca acesta, deja un robot jovial, sa fie transformat in rob desavarsit (de pilda, in preademocratica Uniune Europeana, aflata la cheremul imperiilor farmaceutice si petroliere, mai exact a sinistrului guvern mondial subordonat francmasoneriei si Grupului Bilderberg, se promoveaza tot mai insistent o „religie” a totalitarismului de felul „afara cu crestinii, sa intre francmasoni” si a imperecherilor impotriva firii); se afirma cu fiecare ocazie ca omul si sanatatea lui reprezinta insasi esenta politicianismului national si supranational, dar scopul financiar-dictatorial al cosmocratorilor din umbra (alde Rockefeller, Rotschild etc.) este sa adune munti de bunuri materiale (averea dinastiei Rotschild este evaluata la cinci sute de mii de miliarde!) si, dupa reducerea populatiei globului la cel mult doua miliarde, sa poata controla pana si gandurile celor care vor supravietui acestui megagenocid.
    De unde rezulta rolul fundamental al otravurilor numite medicamente de sinteza in ducerea la indeplinire a acestui plan infiorator. Da, caci menirea acestor leacuri nu este sa-i vindece pe bolnavi, ci sa-i faca dependenti de ele pentru bunul mers al afacerilor, sa le creeze iluzia democratica a insanatosirii si sa le prelungeasca nitel agonia in vederea infaptuirii planului.
    Cresterea aproape exponentiala a numarului farmaciilor din Romania postdecembrista (numarul acestora a crescut de peste 20 de ori!), ilustreaza pe de o parte ingrijoratoarea stare de sanatate a romanilor (tot mai multi suferinzi de cancer, diabet, boli cardiovasculare, afectiuni renale etc.), pe de alta parte arata cat de rentabila este afacerea cu medicamentele, unele dintre acestea contrafacute: Nu exista catun fara farmacie (fara scoala sau dispensar sunt destule), iar in orase musai o farmacie tot la a doua strada. Si toate merg ca pe roate...
    Pai cum sa nu mearga, cand medicii isi dau silinta in acest sens (tot mai des bolnavii  sunt instiintati cu seninatate ca nefericita lor viata depinde de niste pastile, ale caror efecte secundare fac ravagii in scurt timp) si cand se face atata reclama la fel si fel de chimicale (alimente infestate, detergenti, alifii etc.), dar mai ales la medicamente fara reteta?!
    Cum rentabilitatea afacerilor farmaceutice se afla in stransa si inseparabila legatura cu sanatatea precara, este limpede de ce oamenilor nu doar ca li se ascunde adevarul in legatura cu efectul de-a dreptul miraculos al unor alimente ieftine si la indemana oricui (propolisul, mierea naturala, graul germinat, usturoiul, lamaia, macesele etc.) pentru reala intarire a sistemului imunitar si pentru tratarea cu succes a unor grave afectiuni, inclusiv a cancerului (lamaia este de zece mii de ori mai eficace decat chimioterapia, iar macesele contin de circa 30-40 de ori mai multa vitamina C ca lamaia!), ci – prin reclame mincinoase, adica vizand sporirea profitului – acestora li se vara frica in oase in legatura cu colesterolul si expunerea la soare.
    De fapt, potrivit opiniilor avizate ale unor specialisti onesti, lucrurile stau in felul urmator: Departe de a fi daunator, colesterolul (ficatul produce doua treimi din total, restul fiind asimilat din alimente) este de-a dreptul vital pentru membrana celulelor, pentru muschiul inimii si pentru creier (un sfert din colesterol ajunge aici).
    Mai departe. Intre colesterol si extrem de importanta vitamina D exista urmatoarea relatie: Sub actiunea razelor solare, din colesterol rezulta formidabila vitamina D, care are rol major la intarirea sistemului imunitar si – dupa caz – fie la prevenirea bolilor, fie la invingerea diabetului, bolilor cardiovasculare, afectiunilor renale, diverselor forme de cancer etc.
    Legea celor trei „c”-uri (consum-comoditate-confort) sau legea care guverneaza actuala civilizatie, asociata cu poluarea si stresul, ne ajuta sa intelegem legatura de tipul cauza-efect dintre nivelul de trai ridicat (cazul occidentalilor) si rata in continua crestere a neiertatoarelor boli precum cancerul sau diabetul.
    Nota 1: Cu putin timp in urma a circulat pe internet filmuletul unui american, care a scapat de cancerul la nas in stadiu avansat cu ulei de canabis! Ei bine, tocmai de aceea asemenea leacuri ieftine si eficace sunt atat de mult urate de magnatii chimicalelor, incat pur si simplu refuza comercializarea lor, ba chiar le scot in afara legii prin politrucii subordonati lor...
    Nota 2: In categoria afacerilor suprarentabile pe seama sanatatii maselor de oameni mai intra industria de razboi si cea a masinilor cu ardere interna.

    Sighetu Marmatiei,                                                       
George PETROVAI
          26 feb. 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page