Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Lansarea campaniei `Ne facem auziti!`, un proiect al PNL Italia

Filiala PNL Italia a lansat, ieri, campania „Ne facem auziti!”. Acest demers are ca scop cresterea gradului de constientizare si de informare cu privire la importanta implicarii romanilor din Italia in viata politica a comunitatii din care fac parte, inclusiv la alegerile pentru administratia publica locala.

Italia este tara cu cea mai mare comunitate de romani din lume. In calitate de cetateni europeni, romanii din Peninsula au dreptul sa participe la alegerea directa a primarului si a membrilor din Consiliul Local, precum si sa candideze pentru un post in administratia locala. Din pacate, politica nu reprezinta un domeniu de interes pentru acestia si, pe cale de consecinta, foarte putini se prezinta la urne atunci cand au loc alegerile. De asemenea, o alta cauza care determina absenteismul electoral al romanilor din Italia este lipsa de informare cu privire la importanta exercitarii actului electoral. Multi dintre ei nu stiu ca legislatia comunitara le permite sa voteze si sa fie alesi.

Daca politicienii italieni ar sti ca romanii devin un factor de luat in seama atunci cand vine vorba de alegeri, ar fi mult mai atenti la problemele sau cererile acestora. In acelasi timp, nici nu cred ca mai trebuie mentionat cat de mult conteaza numarul de romani alesi in structurile regionale ale administratiei publice. Cu cat mai multi, cu atat mai importanta ar fi prezenta noastra, a romanilor in Diaspora. Doresc, pe aceasta cale, sa intaresc declaratia domnului Adrian Chifu- co-presedinte al Ligii Alesilor Locali Romani din Diaspora a PNL si consilier local in Verbania- care a punctat un deziderat pe cat de frumos, pe atat de greu de atins: si anume cate un roman in fiecare primarie din Peninsula. PNL Diaspora va depune toate eforturile pentru ca acest scop sa devina realitate, nu numai in Italia, cat si in toate tarile unde exista comunitati romanesti si unde se doreste acest lucru, a declarat co-presedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

De asemenea, presedintele PNL Italia, Sorin Pirvu, a punctat importanta unui pachet de masuri in domeniul constientizari publice a actului electoral:

Campania „Ne facem auziti!” este prima dintr-un set mai amplu de activitati politico-sociale menite sa ridice nivelul de constientizare a importantei fenomenului electoral in randul romanilor stabiliti in Italia. Am ales, pentru inceput, varianta online, deoarece este cel mai facil si rapid mod de a ajunge in contact cu oamenii si de a-i pune in tema cu privire la forta sociala pe care, din pacate, multi dintre ei inca nu stiu ca o detin, a conchis Pirvu.

Campania online “Ne facem auziti” organizata de PNL Italia poate fi urmarita pe pagina de Facebook a organizatiei acolo unde membrii filialei stau la dispozitia cetatenilor pentru a oferi mai multe detalii legate de drepturile si puterea pe care o are votul lor asupra vietii de zi cu zi.

 Biroul de presa al PNL Diaspora

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page