Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

LUPTATOR CU ROL DETERMINANT

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 februarie a.c., decretul privind conferirea titlului de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant.” O stire care a declansat, iarasi, discutii aprige despre „pomenile” acordate participantilor activi la Revolutie.
Din pacate, cei mai multi si-au luat „drepturile” si au tot tacut in anii care au urmat. A se vedea cati participa la aniversarea revolutiei si comemorarea victimelor de atunci sau la actiunile societatii civile ? Acesti posesori de certificate se pot numi oricum numai revolutionari nu.
Mi-am exprimat punctul de vedere, atat asupra evenimentelor din decembrie 1989, cat si despre mult contestata lege, prin care se acorda o suma de drepturi celor care au reusit, multi pe cai obscure (sic!), sa obtina calitatea de revolutionar. Desi sunt acordate din banul public, aceste drepturi sunt tinute la secret de Secretariatul de profil din cadrul guvernului Romaniei !
Ceea ce ma face sa revin asupra subiectului e contextul in care presedintele Johannis a fost manipulat sa semneze un decret (de fapt, sunt mai multe) fara a exista o clarificare oficiala a aceea ce a fost in acel decembrie 1989.
Cum poate accepta presedintele unei tari a Uniunii Europene acest nou titlu (scos din maneca), care are la baza o hotarare de guvern (!) care are la baza principii total imorale, discriminatorii.
Nu-mi este deloc clar ! Luptator cu rol determinant la declansarea si desfasurarea  Revolutiei (22 decembrie, ora 18,30 ora arestarii cuplului Ceausescu) sau la reusita Contrarevolutiei (declansata la 22 decembrie, incepand cu ora 17 si desavarsita la 31 iulie 1990) ?
Aflu, dupa semnarea decretelor, ca pe aceste liste se afla fosti informatori ai securitatii, indivizi sub acoperire, persoane controversate, ciolanari care nu au fost pe la Revolutie sau desi au calcat pe acolo n-au avut nici un rol.
De fapt, ce inseamna a avea un rol determinant ? Nici un document oficial nu precizeaza clar acest lucru: a, b, c, d ...
S-a pus, din start, o conditie aberanta in acordarea acestui titlu. Solicitantul sa fie dintr-o localitate in care au fost impuscati oameni ! In acele zile.
Acum stim cu totii ca scenariul contrarevolutiei (sic!) a fost valabil pentru toate resedintele de judet, inclusiv cu distribuirea de arme. Constat ca nu s-a pus nicio clipa in discutie faptul ca in multe locuri au existat oameni inteligenti, care au inlaturat structurile comuniste fara sa apeleze la armele puse, cu generozitate, la dispozitie, implicandu-se cu responsabilitate in preluarea conducerii judetului / localitatii fara a ajunge la faza cu trasul in aer sau in multime. „Sa se vada ca e Revolutie”, cum s-ar fi exprimat un lider FSN !
Oare in acele locuri sa nu fi fost Revolutie ?!?
Acei oameni, foarte putini de altfel in fiecare loc, au avut curajul de a ataca sediile PCR si sa inlature structurile comuniste si securiste fara pierderea de vieti omenesti. Au stiut sa mobilizeze populatia, sa asigure paza obiectivelor, sa linisteasca populatia, sa repuna in functiune administratia, unitatile industriale si agricole, institutiile, comertul ...
Oare toate acestea nu inseamna rol determinant ?
Daca n-ar fi existat presiunea uriasa prin inlaturarea structurilor comuniste in multe resedinte de judet si alte localitati ale Romaniei, cum ar fi evoluat lucrurile in localitatile in care se tragea ?
Cum s-a dovedit, ulterior, in multe „orase-martir” s-a tras premeditat, revolutionarii neavand capacitatea de a evita capcana care le-a fost intinsa, ei insisi incitand la violenta. Toate aceste lucruri nu trebuie ascunse !
De aceea e nevoie de finalizarea acestui dosar extrem de complex, ca si cel al evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Criminalii trebuie sa raspunda !
Ulterior, tocmai revolutionarii autentici au fost indepartati sau cumparati (sic!), fraiele fiind preluate de echipa de contrarevolutionari (multi urmasi directi ai PCR) in fruntea careia a fost pus Ion Iliescu (sic!). E o realitate, care merita a fi pe larg dezbatuta. Neoficial se stiu multe lucruri. Ele trebuie, insa, oficializate.
Aceasta echipa este direct raspunzatoare de sutele de morti impuscati dupa evacuarea lui Ceausescu cu elicopterul.
Daca nu au nimic de ascuns, de ce multi politicieni, lansati pe filiera FSN, se opun cu atata vehementa finalizarii dosarului Revolutiei ?
Pentru mortii rezultati pana la ora 12,06 (!) din 22 decembrie 1989 vinovatii se stiu. Ceausescu si acolitii lui. Cei mai multi au si platit pentru acele crime.
Insa cine raspunde pentru sutele de morti si miile de raniti de dupa fatidica ora amintita ? Mai ales, dupa arestarea, in aceeasi zi, a lui Ceausescu la ora 18,30 (sic!) ? Sa terminam cu prostiile de genul interventiei unor forte straine !
Declaratia lui Iliescu de zilele trecute privitor la mortii Revolutiei, seamana izbitor cu atitudinea lui Visinescu, recent condamnatul la inchisoare pentru crimele savarsite in calitatea sa de comandant al inchisorii detinutilor politici de la Ramnicul Sarat.
Adevarul trebuie scos la suprafata oricat de dureros ar fi ! Astfel vom afla si de ce Romania a cunoscut in ultimii 26 de ani o involutie accentuata cu distrugeri si jafuri de neimaginat.
Dupa Revolutie am avut doua mari sanse ca Romania sa intre in randul lumii. Votarea lui Ion Ratiu ca presedinte al tarii si revenirea la regimul monarhic. Le-am ratat cu buna stiinta pe amandoua. Asa am permis nasterea Sistemului Mafiot Roman, de care nu mai scapam !
Sa vedeti cum cei care l-au umilit permanent pe Regele Mihai ii vor organiza funeralii nationale, plangand cu lacrimi de crocodil !

Toate bune ?  


Sergiu Gabureac
 VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
Bucuresti - 39
Trimite mai departe ! Sa se vada ! Ne-am eliberat de frica !
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page