Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1200)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Dupa prestatia penibila a celor care se doresc conducatorii fostelor State Unite al Americii, nu exista niciun dubiu ca cel putin o parte a populatiei a realizat ca actualul sistem este total nefunctional, necesitand inlocuirea lui cu un sistem socialist. Din nefericire, sistemul care se doreste implementat si cu care Statele pe atunci Unite ale Americii au cochetat in urma cu aproape 100 de ani - mai corect, dupa criza generala a capitalismului(1929-1933) - si tras momentan pe linia de garare din cauza nefunctionalitatii economice, nu poate fi aplicabil decat cu un fond uman compus din persoane de o imaculata integritate si care doresc in exclusivitate binele natiunii si nu posturile ei si nu cu exponenti de tipul multimiliardarului George Soros si omologii lui. Deocamdata, cel putin statistic, 86% dintre tinerii americani cu varsta cuprinsa intre18-29 de ani, adepti ai candidatului democrat-socialist Bernie Sanders, doresc un sistem socialist similar celui existent in Danemarca, unde impozitul pe venit se cifreaza la 60%!!! Chiar daca nu sunteti in asentimentul meu, Bernie Sanders mi se pare de departe cel mai echilibrat personaj dintre toti candidatii la prezidentiale, indiferent de coloratura lor politica.
Foarte probabil, asa cum am anticipat inca din fatidica zi de 20 Ianuarie 2009, titulatura noului stat creat trebuie sa fie in concordanta cu noua orientare politica, USA-Uniunea Statelor Americane, va deveni USSA-Uniunea Statelor Socialiste Americane.
 Dragilor, orice sistem politic chiar statuat la standarde atribuite Creatorului Suprem al Universului, trebuie implementat-aplicat de persoane de o imaculata integritate, o conduita ireprosabila si care sa urmareasca in exclusivitate “Binele Cetatii”, in sensul Aristotelic al cuvantului si nu al unor grupuri restranse de interese sau al unui anumit partid politic. Pe acest terifiant mapamond in care singurul domeniu in care s-a atins perfectiunea este dezordinea, aflat in cadere libera si condus de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii, asemenea persoane nu numai ca sunt o “Rara Avis”, dar lipsesc cu desavarsire; personal, cunosc un singur OM care ar putea implementa un nou sistem, care sa fie indiscriminatoriu benefic pentru toti locuitorii Mapamondului. Oricum, cochetarea cu un nou sistem a inceput eronat inca odata cu instaurarea administratiei numarul 44 si va continua tot eronat sub administratia numarul 45 - Bernie Sanders sau Billa. Spun eronat, ca nu vad niciun candidat sa fie structurat mental sa inteleaga notiunea de “binele cetatii”, desi acest termen dateaza din anul 626 BC si ni s-a recomandat” sa urmarim binele ei, de fericirea ei atarna fericirea noastra”.
Oricum, in prag de implementare eronata a unui nou sistem de tenta socialista, functional numai daca ar fi aplicat de….cine stiu eu, consider un act deontologic sa va refamiliarizez cu cele ramase de la Norman Mattoon Thomas, lider al miscarii socialiste americane si candidat de 6 ori la presedintia Americii din partea Partidului Socialist American. Intr-un discurs in anul 1944 Norman a mentionat: “poporul American nu va adopta, in cunostinta de cauza, socialismul; dar, sub numele de liberalism, el va adopta fiecare fragment al programului socialist, pana cand intr-o zi America va fi o natiune socialista, fara sa stie cum s-a intamplat acest lucru". In continuare, Norman a spus ca "Partidul Democrat a adoptat platforma socialista. - "The American People will never knowingly adopt socialism. But, under the name of liberalism, they will adopt every fragment of socialist program, until one day America will be a socialist nation, without knowing how it happened. The democrat Party has adopted our platform". Norman a facut aceste afirmatii in timpul administratiei Franklin Delano Roosevelt, adept al schimbarii sistemului capitalist ranit mortal dupa criza din 1929-1933, cu un sistem socialist-comunist. Nu mai constituie un secret ca administratia a fost “infiltrata” pana la cele mai inalte niveluri de agenti KGB iar sotia presedintelui, Eleonor Roosevelt, era membra activa a unui partid…. de extrema stanga.
 Pentru mine personal ramane o nebuloasa cine l-a infiltrat pe Donald Trump in Partidul Republican. Singura performanta vizibila este destabilizarea partidului, crearea unui haos generalizat, oferirea pe tava de munitii oponentilor si multe alte deservicii. Chiar asa de ignoranti sunteti, domnilor? Donald Trump este una si aceeasi persoana care a donat sute de mii de dolari fundatiei Bill, Billa si Chelsea Clinton, cat si tuturor corifeilor Partidului Democrat, incepand cu Harry Reid, fost leader al majoritatii democrate din Senat si terminand cu Charles Schumer, senator democrat de New York, unul dintre cei mai ardenti opozanti a tuturor initiativelor republicane!!! Desi am dubii ca este familiar cu lectura, se pare ca este la curent cu teoriile lui Saul Alinski, regasite in “Rules for Radicals-Reguli pentru Radicali” in care se recomanda distrugerea inamicului din interior, prin infiltrarea unui “grup de simpatizanti.”
 In anul 1848, Moses Mordecai Karl Levi, atat in “Communist Manifesto” cat si in “Critica Programului de la Gotha” ne-a atentionat ca sistemul comunist va deveni un sistem mondial, lucru pe care-l anticipez.
Pana sa vedem data la care, previziunile autorului cartilor mentionate mai sus se vor materializa, in anul 1942 economistul Joseph Schumpeter a scris cartea lui de referinta intitulata ”Capitalism, Socialism si Democratie”, in care introduce termenul de “distrugeri creatoare” singurul mod de a crea pe termen lung o dezvoltare economica si de a mentine societatea capitalista functionala. Sunt aproape convins ca nimeni din cohortele de pilosi care ocupa nemeritat posturi decizionale atat pe malul Potomacului cat si pe malul Dambovitei nu sunt la curent cu teoria lui Schumpeter, motiv pentru care in loc de “distrugeri creatoare” au aplicat politica de “distrugeri distructive.” Nu exista domeniu de activitate economic-sociala, politica, culturala sau numiti-o dumneavoastra, in care majoritatea factorilor decizionali sa nu fie formata din impostori. Trebuie sa revin la RalphWaldo Emerson, poet, filosof si eseist American, care in “Conduita Vietii” ne spune ca “nimic nu este mai deplasat pentru o persoana decat sa intre in domenii de activitate pentru care nu are nici calificarea si nici dotarea cerebral corespunzatoare.”
Inca din secolul I AD, filosoful chinez Li Chi, ne-a lasat in “Book of Rites” ca “o societatea se afla la apogeu atunci cand majoritatea componentilor ei practica un cod particular de bune maniere; societatea incepe sa se clatine atunci cand din ce in ce mai multi componenti ai ei, abandoneaza aceste reguli.”
Analizati lumea in care traim ! Nu trebuie sa fii nici Tweistein nici Dreistein ca sa realizati ca omenirea se afla in cadere libera, se scufunda.
In SK viitor, am sa incerc sa va familiarizez cu un scurt istoric al doctrinei socialiste si modul cum a penetrat in America.  
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page