Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scrisoare deschisa

Domnilor parlamentari

Senator Viorel Badea (PD-L, colegiul 1 – Europa si Asia)

Senator Raymond Luca (PNL, colegiul 2, Americile, Orientul Apropiat si Mijlociu, Australia, Africa

Deputat William Brinza (PD-L, colegiul 1 Europa de vest)

Deputat Tudor Pantiru (PSD, colegiul 2, Europa de est si Asia)

Deputat Mircea Lubanovici (PD-L, colegiul 3 Americile si Australia)

Deputat Iosif Koto (UDMR, colegiul 4 Orientul Apropiat si Mijlociu, Africa)

Domnilor senatori si deputati,

Cele cateva randuri pe care vi le adresez prin prezenta scrisoare sunt prilejuite in primul rand de statutul efemer al domniilor voastre de reprezentanti ai romanilor care traiesc in afara granitelor Romaniei si in al doilea rand de adoptarea cu putina vreme in urma, in Parlamentul Romaniei, a Legii nr. 78/2010 cu privire la modificarea (de fapt cresterea!) taxelor consulare pe care romanii traitori in afara granitelor Romaniei sunt obligati sa le plateasca atunci cand apeleaza la serviciile consulare ale ambasadelor si consulatelor Romaniei.

Doresc sa imi exprim, pe aceasta cale, profundul dezacord fata de adoptarea acestei legi de catre Parlamentul Romaniei. Cresterea taxelor consulare fara o justificare palpabila si logica, fara o imbunatatire vizibila a serviciilor consulare este in fapt un furt, domnilor; un furt din buzunarele romanilor care traiesc departe de casa, departe de cei dragi, departe de locurile natale, furt pe care si domniile voastre l-ati orchestrat, votat si adoptat, alaturi de ceilalti parlamentari care au votat aceasta mizerie. Ati profitat de lipsa de reactie ferma si dura a comunitatilor de romani din afara tarii fata de adoptarea acestei legi si va ghidati numai dupa principiul „Cainii latra, caravana trece” in speranta ca pana la urmatoarele alegeri lumea va uita cum ati mimat preocuparea fata de problemele romanilor care traiesc departe de Romania.

Constat cu regret ca si pentru domniile voastre romanii care traiesc in afara granitelor tarii sunt buni doar atunci cand va voteaza nu si atunci cand va cer sa le aparati drepturile si interesele; romanii din afara tarii sunt buni doar atunci cand trimit sute de milioane de euro familiilor aflate in tara dar nu si atunci cand va cer sa corectati o lege care le scoate si mai multi bani din buzunar pentru serviciile consulare. Pentru domniile voastre romanii din afara tarii vor fi din nou centrul preocuparilor voastre abia peste doi ani de zile, cand le veti cere din nou votul pentru a va mai asigura inca patru ani de dormit pe foarte multi bani publici in Parlamentul Romaniei.

Cu profund dezgust,

Dan Tanasa

08 august 2010,

Madrid, Spania

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page