Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Acum stim motivul crizei economice

Un titlu care, in prima faza, a fost “Cat de prosti ne crede Lazaroiu?”, dar, pana la urma, analizand cele spuse de un tip deloc prost, am gasit alte valente in gestul sau! Sebastian Lazaroiu, consilierul prezidential specializat pe cercetari sociologice si masuratori in scop “atitudinal prezidential”, a facut astazi o declaratie cel putin ciudata, care a tradat FRICA, teama reala de o noua suspendare a presedintelui Basescu!

In acest scop, consilierul lui Basescu pregateste tema apararii in cazul unei noi suspendari, adancirea crizei economice in Romania! Pentru a prefata asta si pentru a pregati mesajele de genul “opozitia inconstienta si nepasatoare”, domnul Lazaroiu incearca sa sadeasca in capul romanilor pacaliti si pacalici, avizi de prosteala ieftina, ca - tineti-va bine: “Nu stiu daca cineva s-a gandit pana acum ca noi suntem in situatia in care suntem, dificila din punct de vedere economic, mai ales in structura bugetului, si din cauza suspendarii din 2007! Sa ne reamintim ca suspendarea a avut loc in mai 2007”. Aici a gresit domnul Lazaroiu, suspendarea a avut loc mai repede cu vreo doua luni, de “duminica celui de-al doilea prost”, adica pe 20 mai, a fost doar data referendumului de demitere...pardon, reincarcare cu sange proaspat!

Ei, dar la asta nu s-a gandit nici un analist economic sau politic pana acum..., trebuie sa recunoasteti! Am aflat de ce este criza in Romania, in sfarsit! Sa stiti, insa, ca domnul Lazaroiu nu e prost deloc, Domnia Sa este doar un ticalos care cunoaste putin din psihologia poporului roman sau a acelei parti de 5,2 milioane usor de fraierit! Hai, inca o data! Sa fraierim bineloiu! Domn’ Lazaroiu, domn’ Semaca, mai ramane sa ne spuneti ca Romania nu s-a calificat la ultimul Mondial pentru ca Hrebenciuc, Geoana, Ponta si Antonescu l-au suspendat pe Traian Basescu in mai 2007!

Sau pentru ca mogulii cei rai nu s-au pus in genunchi in fata “farului tataresc” din Basarabiul Dobrogei! Sau ramane sa ne spuneti ca Universitatea Cluj nu joaca in grupele Ligii Campionilor din cauza faptului ca intre simpatizantii acestei echipe se afla, cu siguranta, si social-democrati sau liberali care nu l-au votat neaparat pe Traian Basescu pe 6 decembrie... sau ca CFR Cluj nu a jucat anul trecut finala de Champions League la Madrid, cu FC Barcelona, pentru ca intre fanii campioanei Romaniei se afla si o multime de persoane care au votat pentru suspendare in 2007. Adica sa incercam sa fim cat se poate de seriosi si de rationali, desi este extrem de complicat atunci cand auzi astfel de aberatii spuse din gura unui consilier prezidential si sa ne intrebam cam cat de prosti ii cred pe romani consilierii presedintelui-jucator Traian Basescu.

Rares Bogdan

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page