Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Senatorii s-au lepadat din nou de Vadim

Cel mai important eveniment politic al saptamanii trecute a fost ridicarea imunitatii parlamentare a senatorului Corneliu Vadim Tudor. Nu este pentru prima oara cand Comisia Juridica din Senat il lasa pe presedintele PRM fara imunitate, la dispozitia Justitiei, care l-a gasit vinovat in numeroase procese de calomnie si l-a condamnat la amenzi usturatoare. Totusi, de data aceasta situatia este deosebita, caci daca va fi gasit vinovat in cauza pentru care este acuzat, acum C.V. Tudor va putea fi pedepsit cu inchisoare. Condamnarea lui C.V. Tudor la o pedeapsa cu inchisoarea l-ar ameninta pe acesta cu imposibilitatea de a obtine un nou mandat parlamentar la viitoarele alegeri, daca instanta ii va interzice explicit exercitarea dreptului de a alege si de a fi ales. Aceasta ar insemna sfarsitul carierei politice zgomotoase a creatiei dlui Iliescu menita sa improaste cu murdarii personalitatile partidelor democratice. Pe langa sarcina ofensiva ce i s-a incredintat, dl C.V.Tudor are rolul de a-l pune intr-o lumina favorabila pe eternul candidat la presedintie - I. Iliescu. Astfel, in disputele inevitabile intre oamenii politici, C.V.Tudor avea rolul bufonului de la Curtea Regala, care putea rosti nepedepsit adevaruri usturatoare pentru monarh, spre satisfactia si linistea curtenilor uneltitori. Rolul acesta este dovedit, printre altele, de faptul ca in articolele sale anti-Iliescu,Vadim nu a facut nici o dezvaluire referitoare la nelegiuirile ascunse comise de presedinte. El n-a facut altceva decat sa repete niste acuzatii cunoscute de toata lumea, pigmentandu-le intrucatva cu expresii specifice batausilor din Grupa mare a gradinitelor ("Nelu Cotrocelu", "Ion Voda cel Ranjit"). Asa se explica indulgenta Justitiei fata de acuzatiile ce i s-au adus Presedintelui Partidului Romania Mare de catre cei care au fost jigniti si insultati de acesta in fel si chip.

In cazul ridicarii imunitatii parlamentare de saptamana trecuta, situatia s-a schimbat. Mai intai dl Iliescu se afla intr-o pozitie suficient de solida pentru a mai avea nevoie de "bufon" care sa i-o consolideze, apoi motivul pentru care C.V. Tudor ar fi trimis in judecata este deosebit de grav. Este vorba de comunicare de informatii false, fapta pedepsita de Codul Penal cu inchisoare de la unu, la patru ani. Informatiile in cauza constau in afirmatia potrivit careia intre anii 1993-1994, Romania ar fi antrenat luptatori ai organizatiei teroriste Hamas, fara aprobarea Parlamentului. De data aceasta nu este vorba doar de calomnierea unei singure persoane, ci de mare prejudiciu adus Romaniei, intr-un moment cand tara noastra face toate eforturile pentru a-si imbunatati imaginea. In realitate, actualul Guvern a luat toate masurile pentru combaterea terorismului, asigurand impenetrabilitatea granitelor si punand la dispozitia Aliantei Nordului teritoriul sau. Din declaratiile lui C.V.Tudor rezulta ca acesta este pregatit pentru un lung si zgomotos razboi. "Voi veni in Justitie cu documente care vor demonstra adevarul afirmatiilor mele". "Exista declaratia sefului SRI - a adaugat senatorul fara a specifica despre care director e vorba, din ce perioada - plus alte documente care atesta ca forte de acest gen (Hamas) s-au pregatit pe teritoriul Romaniei".

Potrivit declaratiilor senatorului C.V.Tudor, intentia sa este de a aduce in instanta, ca martori, chiar persoane care ar fi participat la astfel de antrenamente.

Scandalul iscat de C.V. Tudor are drept scop nu scoaterea la iveala a unui adevar, ci zadarnicirea eforturilor intreprinse de tara noastra pentru integrarea in NATO si in Uniunea Europeana.

Adrian Mantulescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page