Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scrisoare deschisa - Domnului William Gabriel BRANZA,

Deputat in circumscriptia electorala nr. 43 Diaspora,

Stimate domnule deputat,

Am aflat din presa si ulterior de pe pagina oficiala de internet a Camerei Deputatilor despre propunerea legislativa al carei initiator sunteti si care prevede impozitatrea cu 1% a sumelor trimise in tara de catre romanii care muncesc in afara tarii. Tot pe pagina de internet a Camerei Deputatilor am putut constata ca in cei aproape doi ani de zile de cand sunteti deputat nu aveti nicio lege initiata si adoptata care sa sprijine in vreun fel comunitatile de romani din afara tarii.

Deoarece constat ca in Partidul Democrat Liberal, al carui membru sunteti, au loc adevarate „Jocuri Olimpice ale Stupiditatii", iar pe dumneavoastra va vad ca tintiti podiumul cu aceasta propunere legislativa, indraznesc sa va sugerez completari pentru propunerea initiata in calitate de „reprezentant" al romanilor din diaspora:

- Impozitarea „la sursa", cu o suma pe care o doriti dumneavoastra, a veniturilor acelor romani care, din varii motive, nu trimit bani in Romania. In acest mod nu scapa nimeni neimpozitat si largiti baza de impozitare;

- Impozitarea pacheteloricoletelor trimise de romanii din afara tarii rudelor din tara. Spre exemplu, daca vreun roman plecat sa lucreze in afara tarii trimite in tara o pereche de „adidasi" copilului ramas in tara, statul roman sa-i ia sireturile; daca vreun roman trimite in tara vreun laptop, statul roman sa opreasca mouse-ul etc. In acest fel vor putea fi impozitati si cei care vor incerca sa eludeze legea initiata de dumneavoastra prin trimiterea in tara a unor bunuri in loc de bani.

Domnule deputat Branza, va propun sa faceti ceva cu adevarat util pentru romanii din afara tarii, asta in cazul in care va intereseaza si altceva decat cum sa-i „mulgeti" de banii pe care ii castiga muncind din greu departe de tara si de familiile lor. Va propun sa infiintati un serviciu de transfer de bani, 100% romanesc, de genul celor existente deja pe piata, dar care sa aiba taxe modice, tocmai pentru a incuraja romanii sa trimita bani in tara.

Intre timp, va propun sa ne rugam impreuna ca nu cumva vreun coleg al dumneavoastra de partid sa initieze un proiect de lege de impozitare a stupiditatii pentru ca, in opinia mea, ati fi un mare contribuabil la bugetul de stat, domnule deputat.

Dan Tanasa

21 iunie 2010

Madrid, Spania

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page