Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"Ignite your Passion for Christ" – Conferinta de tineret din Arizona

In perioada 28-31 Mai, 2010 a avut loc la Phoenix, Arizona Conferinta de Tineret (West & South West Romanian Youth Conference) cu tema "Ignite your Passion for Christ" (Aprinde-ti pasiunea pentru Christos), Conferinta gazduita de Biserica Penticostala Happy Valley si organizata in colaborare cu Bisericile Penticostale Elim si Maranatha din Phoenix.

Am fost binecuvantati intr-un mod deosebit cu o atmosfera inaltatoare si o prezenta deosebit de numeroasa. Vineri seara inchinarea a fost condusa de Grupul de worship din Biserica Betel, Stanton, California, iar din Cuvantul lui Dumnezeu au vorbit fratii Marian Condrat (Pastor principal al bisericii Elim din Tacoma, WA) si Samuel Man (Pastor in biserica Elim din Chicago, IL). Tema serii de Vineri a fost "Sursa focului", si tinerii au inteles ca numai Dumnezeu este sursa si originea focului din inima credinciosului.

Sambata de dimineata devreme, tinerii au pus in aplicare invataturile Scripturii si au mers in downtown Phoenix pentru a hrani pe cei fara casa ce traiesc pe strazi. Apoi de la ora 2:00 PM au avut un Program de muzica crestina, in cadrul caruia multi tineri binecuvantati cu talent au cantat. Printre ei au fost: Diana Ciorega, Adi Lup, West Coast Gospel si altii.

 

In cadrul serviciului de seara, lauda si inchinarea au fost conduse de grupul de worship al bisericii Emanuel din Sacramento, CA, iar din cuvantul Domnului au slujit Marius Sentiveanu (Leader tineret, First Romanian, Seattle, WA) si Leonard Semenea (Assistant Pastor, First Romanian, Seattle, WA). Tema serii a fost "Experienta focului", tinerii experimentand o prezenta deosebita a lui Dumnezeu.

Programul de Sambata a fost impartit in doua sectiuni, la mijloc tinerii beneficiind de 5 Seminarii pe sfere de interes dupa cum urmeaza: 1. Young Couples: "Rekindle Your Fire for Christ" Speaker: Pastor Petru Lascau, Elim, AZ, 2. Worship: "Fire of Passion or Form of Profession?" Speaker: Pastor Alin Bob, Emanuel CA, 3. Sunday School: "Kindle Their Fire" Speaker: Pastor Vasile Nutu, First Romanian, WA, 4. Leadership: "Rekindle Your Gift of Leadership" Speaker: Pastor Nelu Filip, Maranatha, AZ, 5. General Interest: "Maintain Your Fire" Speaker: Pastor Cristian Ionescu, Elim, IL.

Duminica seara fiind ultima Slujba a Conferintei, au participat alaturi de tineri si toti membrii celorlalte biserici organizatoare din Phoenix. Tema serii a fost "Pasiunea focului", iar tinerii s-au inchinat alaturi de Phoenix United (grup de inchinare format din tineri de la toate bisericile organizatoare), ce au cantat impreuna cu un cor al tinerilor penticostali din Phoenix. Pastorii principali ai bisericilor organizatoare (Petrica Lascau, Nelu Filip si Cornel Avram) au salutat Conferinta, iar din Cuvantul Domnului au vorbit Ben Ionescu (Leader de tineret la Biserica Betel, Stanton, CA), respectiv Beni Zagrean (Pastor, Biserica Philadelphia, Portland, OR).

Tinerii au avut posibilitatea sa serveasca masa in cladirea aditionala a bisericii dupa fiecare Serviciu divin, si foarte multi s-au bucurat de oportunitatea de a se cunoaste si a lega prietenii.

Luni, profitand de ziua libera (Memorial Day), tinerii impreuna cu toate bisericile organizatoare s-au bucurat de o partasie in jurul mesei la parcul Sahuaro Park, unde a fost o participare numeroasa.

Rugaciunea si speranta noastra, a organizatorilor, este ca tanara generatie sa fie plina de o pasiune noua pentru Christos, pasiune ce sa se manifeste printr-o traire frumoasa, printr-un crestinism real si o apropiere mai mare de valorile inaintasilor nostri, valori ce au strabatut timpurile si azi trebuie cu orice pret transmise noii generatii.

Cristian Popa

Phoenix, Arizona

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page